שתף קטע נבחר

מיכלית יפנית שפכה אלפי טון נפט לאוקיינוס ההודי

מיכלית יפנית, שהובילה נפט גולמי מעומן, התנגשה בספינת משא קטנה ושפכה כמות לא ידועה של נפט אל תוך הים. לפי הערכות מדובר בכ-4,500 טון נפט, שעלולים לגרום לזיהום חמור ולפגיעה בבעלי-החיים והצמחים במקום

מיכלית נפט יפנית שפכה כ-1.4 מיליון גלונים (למעלה מ-5 מיליון ליטרים) של נפט בחלק המזרחי של האוקיינוס ההודי. כתוצאה משפיכת הנפט הגדולה נגרם במקום נזק אקולוגי, ומהערכה ראשונית נראה כי יחלפו שנים עד שניתן יהיה לנקות את הכתם לחלוטין ולשקם את הפגיעה בצמחיה ובבעלי-החיים במקום.

 

הנפט נשפך לים לאחר שמיכלית הדלק התנגשה בספינת משא קטנה. ההתנגשות אירעה כאשר המיכלית בצעה תמרון בסמוך לספינת המשא ופגעה בה, לא רחוק מאיי ניקובר שבהודו. חברת התובלה היפנית, האחראית למיכלית הנפט, העבירה את המידע שברשותה לרשויות בסינגפור ולמשמר החופים של הודו.

 

סוכנות הידיעות היפנית "קיודו" דיווחה כי שפיכת הנפט צפויה להגיע עד לכ-4,500 טון, והיא אחת משפיכות הנפט הגדולות בהן היו מעורבות מיכליות יפניות.

 

המיכלית, שהובילה 250 אלף טון דלק גולמי, יצאה מנמל בעוֹמָן ויעדה היה נמל ים ביפן. בעקבות תקלה שנסיבותיה טרם התבררו במלאן, היא התנגשה בספינת המשא וכתוצאה מכך נשפכה כמות שעדיין איננה ידועה במדויק. לא דווח על נפגעים על סיפון המיכלית או ספינת המשא.

 

שפיכת הנפט הגדולה ביותר בה הייתה מעורבת חברה אמריקנית ארעה ב-1989, לאחר שמיכלית של חברת הנפט אקסון ולדז שפכה 11 מיליון גלונים של נפט גולמי בסמוך לחופי אלסקה. מאות אלפי ציפורים ובעלי-חיים ימיים מתו כתוצאה משפיכת הנפט, שזיהמה רצועת חוף באורך של כאלפיים קילומטרים.

 

לאחרונה ארעה שפיכת נפט גם במימי הים התיכון: לפי דיווחים של גורמים בלבנון, שאושרו על ידי ארגונים סביבתיים בינלאומיים, חיל האוויר הישראלי הפציץ תחנת כוח בלבנון, וכתוצאה מכך הוזרמו לים עשרות אלפי טונות של נפט גולמי שאוחסנו בתחנה. לפי ההערכות, מדובר בכמות של 10,000 ל-30,000 טון נפט. מומחים מרחבי העולם שבדקו את הדיווחים הלבנוניים תיארו את המצב כ"אסון אקולוגי", ואמרו כי מדובר בסיכון ממשי לבעלי החיים והצמחייה במקום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פועלים מנקים שאריות נפט שנפלטו לחופי ספרד (צילום ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
חופי לבנון זוהמו בעקבות דליפת נפט
צילום: רויטרס
מומלצים