שתף קטע נבחר

המודעה שהרגיזה: מפסיקים לנשק ולחבק במשרד

בעיתון יומי פורסמה מודעה של משרד פרסום, לפיה הנהלים בו השתנו בעקבות התלונה שהוגשה נגד חיים רמון. נשים מתחום התקשורת ובמרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית לא אהבו את ההומור. "מה היה קורה אם בתו או אחותו הצעירה של כותב מודעה זו הייתה מוטרדת?"

נשים מתחום התקשורת ובמרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, מתחו ביקורת על המודעה שפרסם היום (ה') משרד הפרסום "פוגל אוגילבי" בעיתון "הארץ".

 

במודעה, הממוענת לכל עובדי המשרד, נכתב: "הריני להודיעכם כי מהיום והלאה, נפסיק את מנהגינו הנפסדים והנלוזים לנשק ולחבק אתכם, בנות ובנים כאחד. נוהל זה בא להגן עלינו מפני תלונות אפשריות על הטרדה מכל סוג שהוא". בתחתית המודעה נכתב שנוהלי המשרד עודכנו בעקבות התלונה שהוגשה נגד השר לשעבר, חיים רמון.

 

שתי נשים מתחום התקשורת, שהעדיפו לא להיחשף, אמרו: "אין להתייחס ברצינות למודעה זו. המודעה הזו גורמת לגיחוך. צריך להבין שכל בעלי הכוח באשר הם עוברים הרעת תנאים דרמטית. לפני זמן לא רב הם יכלו לעשות הכול לאילו שחלשים מהם, כולל בגוף. בגדול זה קיים עדיין וישנה הפקרה מוחלטת של נשים, אך זה מתחיל להשתנות והם בועטים ונלחצים בגלל זה".

 

מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, טל קרמר, אינה מבינה את ההומור של המודעה. "יש הומור ויש הומור. אם הם חושבים שזה מצחיק אז שיבושם להם. עצוב שמקום שאמור להיות נאור ומתקדם, כמו משרד פרסום, נגוע באותן דעות קדומות וחשוכות. מה היה קורה אם בתו או אחותו הצעירה של כותב מודעה זו הייתה מוטרדת?".

 

לקרמר חשוב להבהיר שנפגעי תקיפה מינית מפחדים להתלונן בשל החשש מתגובת החברה. "אותם נפגעים ובעיקר נפגעות מפחדים לספר על כך בגלל תגובות כאלו ובגלל שהחברה בוחרת לצחוק על כך".

 

אבל קרמר חושבת בכל זאת, שהדבר המנחם בכל הסיטואציה הזו היא שהחברה הישראלית נמצאת בתהליך שינוי חברתי. "בעוד כמה שנים מודעה כזו לא תפורסם בעיתון. קרמר: "כולנו כבני אדם מסתגלים לשינויים חברתיים. המצב היום הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה נהוג לפני עשרות שנים. אם אדם שהטרית מינית לפני עשרות שנים היה חי היום הוא היה חי בכלא. אבל אז אף אחד לא חשב על כך. זה יהיה דינה של מודעה זו- בעוד כמה שנים תשאל החברה כולה איך סבלנו מילים כאלו בנימוס.

 

"מה שאנחנו אומרות בסך הכל, הוא שמקום עבודה ראוי להיות חלל נטול רעשים חיצוניים, כמו הטרדות מיניות והצעות מגונות. נשים כמו גברים לא אמורות ללכת למקום העבודה שלהן ולקבל נשיקות בכוח כאילו זה חלק מהחיים. למה כשאישה מבקשת התנהגות שיוויונית ומקצועית זה נתפס כקיצוני?".

 

במשרד הפרסום סרבו להגיב על הידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני שיצר
נשים מפחדות להתלונן (אילוסטרציה)
צילום: רוני שיצר
צילום: חיים צח
"הנהלים שונו בגללו". רמון
צילום: חיים צח
מומלצים