שתף קטע נבחר

 

אולמרט: "הפקת לקחים - לא בהלקאה עצמית"

ראש הממשלה עלה צפונה, ביקר בבית החולים בנהריה אשר נפגע מקטיושות במהלך המלחמה, והתריע: "יש לזרז את לוחות הזמנים ולהיות מוכנים לקבל נפגעים בכל התנאים". על האווירה סביב הקמת ועדת החקירה אמר: "נעשה את כל הבדיקות והחקירות אך לא תוך האשמה עצמית שהציבור מאס בה, אלא בשיקול דעת"

להיות מוכנים - ולשקם: בין סיכומי המלחמה להקמת ועדות החקירה, התפנה היום (יום ה') ראש הממשלה אהוד אולמרט לסיור בצפון הארץ. ראש הממשלה ביקר בין היתר בבית החולים בנהריה, אשר ספג פגיעות ישירות מרקטות במהלך המלחמה, ואמר: "אנו צריכים להיות ערוכים לתרחישים ומוכנים לכל דבר. אמנם זו לא השגרה כעת, אך יש לזרז לוחות זמנים, להיות מוכנים לאפשרות לקבל נפגעים בכל התנאים".

 

במהלך ביקורו עלה אולמרט לקומה הרביעית של בית החולים, אשר ספגה את הנזק הרב ביותר מפגיעת קטיושה. דרך הקיר הפרוץ, אשר טרם שופץ, השקיף ראש הממשלה אל לבנון ואמר: "יש להיות ממוגנים ומוכנים. הצפון וחיפה נמצאים בראש סדר העדיפויות של מדינת ישראל. יש לפעול לחיזוק משמעותי של צפון הארץ כדי להפוך אותו לגן עדן".

 

על האווירה בישראל לאחר המלחמה - לרבות הקריאות להקמת ועדות חקירה - אמר ראש הממשלה: "בתקופה הזאת ניערך לכל תרחיש אפשרי של איום, במלוא העוצמה, עם הפקת כל הלקחים, עם כל החקירות והבדיקות שתעשנה. לא בהלקאה עצמית, לא בקינטור, לא בהאשמה עצמית שהציבור מאס בה, אלא בשיקול דעת כדי להביא לתוצאה הטובה ביותר".

 

אולמרט, אליו התלווה מנהל בית החולים, פרופסור שאול שאשא, הוסיף: "השאלה המרכזית שכרגע מעסיקה אותי היא איך מפיקים את ההישגים מהכישלונות. אנחנו מתכוונים לתת תנופה אדירה לצפון הארץ. זאת המשימה שהממשלה התגייסה אליה ואני לקחתי אותה על עצמי. הקבינט יתכנס בשבוע הבא בצפון. השרים מגיעים לכאן ולא צריך לומר להם להיות כאן. מטרתנו אינה להחזיר את הגליל והצפון לשגרה, אלא לפתח פלטפורמה אדירה לפיתוח".

 

"להפוך את המצוקה להזדמנות ואת האיום לאתגר"

ראש הממשלה העריך שהממשלה תשקיע בסופו של התהליך כעשרה מיליארד שקלים לשיקום ופיתוח הגליל והצפון. "אני לא מדבר על תוכנית לעוד שנה, אני מדבר על תוכנית שתאושר בעוד שבועיים. האתגר שעומד לפנינו הוא להפוך את המצוקה להזדמנות ואת האיום לאתגר. אתבע מהמשרדים לתבוע תקציבים נוספים לצפון, נקצה 300 מיליון דולרים שנאספו בקהילות היהודיות לפיתוח. אנו הולכים לפתח את צפון הארץ במימדים שלא היו כמוהם, זו התשובה האמיתית למי שניסה להטיל צל על קיומה של המדינה".  

 

אהוד אולמרט ופרופ' שאשא, היום בנהריה (צילום: לע"מ)

 

ראש הממשלה לא התאפק והזכיר שוב את תקופת הפיגועים בירושלים: "אני לא עושה השוואות בין הקטיושות לבין הפיגועים שחוויתי כקולגה שלכם בירושלים, אני רק מזכיר שלפעמים היו לנו שני פיגועים בשבוע, כמו הפיגוע ב"סבארו" שבו היו 15 הרוגים, אוטובוס שהתפוצץ ויש בו 30 הרוגים. אתם הזכרתם לי בהתנהלות שלכם מהלילה למחר את הדרך בה פעלנו".

 

אולמרט שוחח במהלך ביקורו עם יצחק קובי, אביו של עידן קובי ז"ל, חייל מילואים בן 26 אשר נהרג בפעילות צה"ל בכפר דבל. האב הציג בפניו את תמונות בנו ולא הכביר במילים: "הוא כבר מבין לבד". ראש הממשלה אף ביקש וקיבל מהאב את התמונות כדי שתהיינה עימו. את הביקור בבית החולים הוא סיים בפגישה עם פצועים ובהם איתן חרמון, רץ מרתון בן 30 מכפר בלום שנפגע בכף רגלו בלחימה.

 

ראש עיריית נהריה, ג'קי סבג, אמר בעת ביקורו של אולמרט: "שמעתי לפני כמה ימים בביקור שלך בצפון את השאלה ששאלו אותך 'איפה הייתם?'. אני רוצה לומר שאתם הייתם פה איתנו ועל זה אני רוצה להודות לכם".

 

אולמרט נשאל בעת הסיור על דבריו של ראש השב"כ, יובל דיסקין, אתמול בנוגע לקריסת המערכות השלטוניות. הוא סירב לענות על השאלה אך שר הפנים, רוני בר-און, דווקא הסכים לומר כמה מלים בעניין. "אלה דברי הבל. הוא היה צריך לשמוע את ראשי הערים על מוכנות העורף", אמר בר-און.

 

מרבית התושבים באיזורים בהם ביקר אולמרט לא התרגשו למראה האורח רם המעלה. גם הפגנת בעלי העסקים, שביקשו למחות על מה שהגדירו "סיוע חלקי בלבד" שהם מקבלים בעקבות המלחמה, נותרה כמעט מיותמת. מארגן ההפגנה, נפתלי בוהדנה, אמר ל-ynet: "ההסכמים עליהם חתמה הממשלה בדבר תמיכה בעסקים בצפון מפצים למעשה רק את העובדים ולא את בעלי עסקים. הפעילות העסקית צנחה בעקבות המלחמה ולא רק במהלכה, וזאת משום שאנשים שעזבו את הצפון ביזבזו כספים רבים מעבר ליכולתם".


פורסם לראשונה 24/08/2006 12:48

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
אולמרט בנהריה הבוקר
צילום: לע"מ
צילום: רענן בן צור
מחלקת העיניים בבית החולים בנהריה
צילום: רענן בן צור
מומלצים