שתף קטע נבחר

 

פרץ הורה לקדם פיתוח מערכות יירוט רקטות

אחרי שנים שבהן הוקפאו תקציבי פיתוח של מערכות ליירוט רקטות, הנחה הערב שר הביטחון, עמיר פרץ, את צה"ל ואת מערכת הביטחון לקדם פיתוח של מערכות הגנה. שני פרויקטים כאלו הוקפאו בשנים האחרונות

שר הביטחון, עמיר פרץ, הנחה הערב (יום ה') את צה"ל ואת מערכת הביטחון לקדם פיתוח של מערכת שתוכל להתמודד עם הרקטות, בעקבות הירי המוגבר של חיזבאללה במלחמה בצפון. פרץ הנחה לפתח מערכת שתוכל ליירט רקטות מכל הסוגים וציין כי זה מפתח להתמודדות של צה"ל בכל הגזרות, ולאו דווקא בצפון.

 

הדברים נאמרו בהערכת מצב שקיים בלשכתו בקריה בתל-אביב בהשתתפות צמרת המערכת הביטחונית. בפגישה, שבה השתתפו בין השאר הרמטכ"ל דן חלוץ וראש השב"כ יובל דיסקין, אמר שר הביטחון שצה"ל נדרש לבנות את הכוח הצבאי שלו ולהחזיר את המוכנות לזו שהיתה לפני המלחמה.  

 

בזרוע היבשה בוחנים כבר מספר שנים את נושא יירוט הרקטות. שני פרוייקטים הוקפאו בשנים האחרונות:

  1. פרוייקט נאוטילוס - נשק הלייזר, שפיתוחו החל בשנות ה-90' והוכחה יכולתו ליירט קטיושות. במשך עשר שנים השקיעו ארה"ב וישראל 400 מיליון דולרים בפיתוח הפרוייקט. הלייזר עבד, אבל האבטיפוס היה מתקן נייח ומגושם, והתעורר צורך בפיתוח לייזר קטן ונייד.
    מיוני 2000, אז החלו ניסויים ביירוט קטיושות, יירט תותח הלייזר 28 רקטות וגם פגזי 152 מ"מ. במקביל החלו ניסויים גם ביירוט טילי קרקע-קרקע טקטיים במדבריות ניו-מקסיקו, אולם החלטת ארה"ב להמתין לדור הבא של נשק הלייזר ולגנוז את הפרוייקט עצרה את תהליך הפיתוח.

     

  2. פרוייקט ברק - טילים מתוצרת ישראל המסוגלים ליירט טילים, ומצויים כבר היום בשירות חיל הים (בין היתר בספינת אח"י חנית, שלא הפעילה אותם נגד הטיל שהרג ארבעה חיילים).


 

בעקבות המלחמה בצפון, קראו גורמי צבא לשנות את סדרי העדיפויות ולהאיץ מחדש את פיתוח הפרויקטים נגד רקטות. המימון לפרויקטים נעצר בעיקר בשל עלותם הגבוהה. רקטות הקסאם נחשבות לנשק פרימיטיבי וזול, לעומת טיל מיירט שהוא יקר ומתוחכם.

 

בכל הקשור למערך המילואים, ציין פרץ שיש לקבוע נורמות לרמת מלאים למחסני החירום (ימ"חים). כמו כן אמר כי יש לפעול גם בכל הקשור בהיבטים המבצעיים של מערך המילואים, כלומר לקיים אימונים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
עמיר פרץ
צילום: חגי אהרון
פרויקט נאוטילוס
מומלצים