שתף קטע נבחר

פרץ: לחזור לנושאים שלשמם נשלחנו לכנסת

יושב ראש מפלגת העבודה, עמיר פרץ, אמר בישיבת הסיעה כי המפלגה צריכה להילחם על אופי תקציב 2007. יחימוביץ' הציעה שהסיעה תתמוך במהלכים החברתיים של השר ישי מש"ס. בנוסף, חברי הסיעה החליטו לתמוך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית

סיעת העבודה התכנסה הבוקר (יום ו') לישיבה בבית המפלגה בתל אביב, וחבריה דנו בתקציב המדינה ובהקמת ועדת החקירה הממלכתית לבדיקת הלחימה בלבנון. בתום הדיון הכלכלי אמר יו"ר המפלגה, עמיר פרץ, כי "העבודה חייבת לשוב לשורשיה ולטפל בנושאים שלשמם נשלחה לכנסת".

 

סיעת העבודה אמנם לא קיימה הצבעה על הצורך בוועדת חקירה ממלכתית לבדיקת מלחמת לבנון, אך המשתתפים בישיבה הסכימו כי יש לפעול להקמתה. "כדי להסיר ספק, הבחירה שלי נובעת מתוך שיקול שאינני רוצה שיצטייר כי בחרתי בועדת בדיקה שלא בראשות שופט כדי לחקור את אירועי המלחמה מתוך שיקולים אישיים ופוליטיים", אמר. "אי לכך בחרתי באופציה שנקראת ועדת חקירה ממלכתית. איני מטיל דופי בהחלטותיו של ראש הממשלה".

 

במהלך הישיבה טען פרץ כי העבודה צריכה להילחם על אופי תקציב 2007, ואמר כי ידרוש מהאוצר טיוטה לתקציב כדי שהעבודה תוכל לעיין בו. עוד הוחלט על הקמת צוות מול האוצר בו יהיו חברים השרים וחברי ועדת הכספים של העבודה בכנסת. במהלך הדיון היו עימותים חריפים בין ח"כ דני יתום לשר שלום שמחון. שלי יחימוביץ' הציעה שהסיעה תתמוך במהלכים החברתיים של שר התמ"ת, אלי ישי, למרות שהוא חבר בש"ס ולא בעבודה.

 

הישיבה נפתחה בדיון על התקציב, אולם כבר בפתח הדיון הביע השר בנימין בן אליעזר זעם על שינוי העמדה של עמיר פרץ בעניין ועדת החקירה הממלכתית. שר התשתיות אף הביע כעס על כך שפרץ לא התייעץ עימו ולא תיאם עם חבריו עמדות לפני שהחליט לתמוך בהקמת ועדה בראשות שופט. לדברי גורמים בסיעה, בהמשך הישיבה נרגעו הרוחות והיא התנהלה באווירה טובה.

 

אמש הזדרזו השרים בן-אליעזר, שלום שמחון ויצחק הרצוג להודיע כי הם מתנגדים לוועדת חקירה ממלכתית, ואינם חשים עצמם מחויבים להצביע בממשלה נגד הצעתו של אהוד אולמרט, אפילו אם סיעתם תחליט לעשות כן.

 

לעומתם מתייצבים "מורדי" המפלגה כאיש אחד לימין הדרישה להקמת ועדה בראשות שופט. מאחורי פרץ עומדים שלושה שרים נוספים התומכים בעמדתו ולמעשה מהווים רוב התומך בוועדת חקירה ממלכתית.

 

החשש של פרץ: "אולמרט יפיל את התיק על ראשו"

אמש, מול ביקורת ציבורית ופוליטית גוברת, שינה השר עמיר פרץ את עמדתו הראשונית, והצטרף לתומכים בהקמתה של ועדה ממלכתית. מקורביו הסבירו ל-ynet כי בין השיקולים שעמדו מאחורי ההחלטה, היה גם החשש פן פיצול הוועדות שהקים ראש הממשלה נועד בסופו של דבר "להפיל את התיק על ראשו שלו". 

 

בסביבתו של אולמרט הגיבו בחריפות להודעת שר הביטחון, עליה התבשרו בתקשורת (אם כי לא לגמרי הופתעו, שכן פרץ עצמו שיתף את ראש הממשלה בלבטיו). "זו התנהגות דבילית", אמרו ל-ynet מקורבים לאולמרט. "עמיר פרץ מתנהג כמו איש

פוליטי גמור שאיבד שליטה. הצעד שלו יותר מתמוה, שהרי הוא היה הראשון להכריז על ועדת בדיקה בראשות אמנון ליפקין-שחק. הוא מתנהג כאדם לחוץ שמנסה להציל את עורו".

 

לעומתם אמרו גורמים בלשכת רה"מ: "זו זכותו של שר הביטחון לעשות מה שהוא חושב לנכון. אנו לא מאושרים מההחלטה, אך זה לא צפוי להשפיע על היחסים בין השניים. הקואליציה לא תתפרק בגלל זה". 


פורסם לראשונה 01/09/2006 09:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
פרץ ופואד. "אתה מזגזג"
צילום: חגי אהרון
צילום: ניב קלדרון
יחימוביץ'. חזית עם ישי
צילום: ניב קלדרון
מומלצים