שתף קטע נבחר

 

פרץ יבקש תוספת, הירשזון יאמר 'לא'

נציגי משרד האוצר ייפגשו היום עם שר הביטחון כדי לשמוע ממנו דרישה לתוספת של כ-26 מיליארד שקלים בעקבות המלחמה. גורמים באוצר: "היענות לדרישות כאלו יכולה לפגוע בחברה בישראל". במערכת הביטחון משוכנעים כי יקבלו את מרבית הסכום

שר הביטחון, עמיר פרץ, צפוי לשמוע היום (א') תשובה שלילית ממשרד האוצר נוכח דרישתו להוסיף לתקציב מערכת הביטחון עוד כ-26 מיליארד שקלים. "אי אפשר לדבר על סכומים כאלה בעת הזו", אמרו אמש במשרד האוצר, לקראת הפגישה בין הירשזון ואנשיו לבין פרץ ואנשיו.

 

הכשלים שנחשפו במהלך המלחמה האחרונה הוכיחו, לשיטתם של אנשי משרד הביטחון, כי הגדלת התקציב הינה צו השעה. בסביבתו של שר האוצר הירשזון סבורים אחרת ומבקשים להבהיר שבישראל של אחרי המלחמה יש תחומים רבים אחרים שדורשים טיפול.

 

"הסכומים שמשרד הביטחון מבקש הם אסטרונומיים ובלתי הגיונים בעליל. כל אחד שעיניו בראשו רואה ומבין שהיענות לדרישות האלה יכולה לפגוע קשה בחברה בישראל", אמרו גורמים באוצר. "משרד הביטחון צריך להגיע עימנו לעמק השווה ולדבר על סכומים הגיוניים יותר שאיתם יהיה ניתן להתמודד".

 

מטרת משרד הביטחון היא להקצות בשלב ראשון כ-11 מיליארד למילוי המלאים החסרים שהתגלו בעקבות הלחימה בלבנון. החלק השני של התוספת הוא למעשה תיקון מסגרת התקציב השנתית של משרד הביטחון, כך שבשנים 2007 ו-2008 יעמוד התקציב על 36.5 מיליאד שקל (במקום התכנון המקורי - 34.25 מיליארד שקל). החלק השלישי של דרישת התוספת - בגובה עשרה מיליארד שקלים - כולל רשימה של נושאים עבור מערכת הביטחון, אשר נועדו לשפר את המוכנות לקראת פעולות עתידיות.

 

במשרד האוצר אומרים כי הדרישות לחיזוק הצבא מובנות אולם מבהירים כי ספק רב אם הסכומים שמערכת הביטחון מבקשת יינתנו. עוד מבהירים גורמים בכירים באוצר כי בסופו של דבר מי שיצטרך להכריע ולהחליט בנושא יהיה ראש הממשלה, אהוד אולמרט. 

 

עוד בטרם הפגישה הגישו אנשי משרד הביטחון דרישה מפורטת ביותר לאוצר בכל הקשור לכספי המשרד. מסמך הבקשה כלל עשרות טבלאות המציגות כל פעולה ופעולה של צה"ל בזמן המלחמה ועלותה הכספית, כמו למשל מטוסים ומסוקים על מספר הגיחות, התחמושת אותה נשאו ועלותה. 

 

במערכת הביטחון הביעו, עוד לפני תחילת המלחמה, מורת רוח מהתקציב שאושר (וקוצץ במהלך השנה פעם נוספת). כעת אומרים שם כי הבקשה הנוכחית לתוספת מתחייבת נוכח המציאות שנוצרה ובכדי להכין את צה"ל כראוי למלחמה הבאה. "לפני המלחמה תכננו בחיל האוויר לקרקע את המטוסים באוגוסט כדי להתמודד עם הקיצוץ בתקציב", אמר גורם בכיר. "המצב כעת אינו פשוט".

 

במערכת הביטחון שבים ומציינים כי הבקשה התקציבית הנוכחית אינה מוגזמת ומשוכנעים כי יקבלו את מרבית הסכום, גם אם נושא מועד העברת הכספים יהווה בעיה. "למרות

 שהסכומים תמיד נראים גבוהים, צריך לזכור שלמשרד הביטחון ישנה קשיחות תקציבית בסך כ-32.5 מיליארד שקל שכוללת את הקיום הבסיסי, שכר, תגמולים גמלאות, חוזים וסעיפים נוספים שלא ניתן לגעת בהם, כך שההפרש שנותר אינו גדול", מוסיף הגורם הבכיר.

 

הוא גם ציין כי מתקציב משרד הביטחון משולמים התגמולים לנכים ולמשפחות חללים. סעיף זה בתקציב עמד בשנת 1982 (תחילת מלחמת לבנון הראשונה) על 1.1 מיליארד שקל ובשנת 2005 עומד על כמעט 3.5 מיליארד שקל.


פורסם לראשונה 02/09/2006 21:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עמיר פרץ. תוספת משמעותית
צילום: רויטרס
צילום: דורון גולן
הירשזון. לאוצר אין כוונה להיענות
צילום: דורון גולן
מומלצים