שתף קטע נבחר

 

תצומצם השתתפות המדינה במשפט הנגבי

הוועדה הציבורית שדנה בהשתתפות בהוצאות המשפט של ח"כ הנגבי בפרשת "דרך צלחה" קבעה כי המדינה תשלם 300 אלף שקל. בעקבות עתירה של התנועה לאיכות השלטון החליט היום בג"ץ לקצץ את הסכום ל-100 אלף שקל בלבד

בג"ץ החליט היום (א') לצמצם לשליש את שיעור דמי השתתפות המדינה בהוצאותיו המשפטיות של חבר הכנסת צחי הנגבי, שנחקר בפרשת "דרך צלחה" בחשד שקיבל שכר וטובות הנאה מעמותה שהקים במהלך היותו חבר כנסת. החלטת בית המשפט התקבלה בעקבות עתירת התנועה לאיכות השלטון בסוגיה, וכעת נקבע כי המדינה תממן את ההוצאות המשפטיות בסך של 100 אלף שקל, במקום 300 אלף שקל כפי שנקבע לפני כשנתיים על ידי ועדה ציבורית.

 

עתירת התנועה לאיכות השלטון נידונה בפני השופטים אליעזר ריבלין, סאלים ג'ובראן והשופטת דבורה ברלינר. התנועה עתרה נגד ההחלטה העקרונית להשתתף בהוצאות המשפטיות, ובנוסף נגד גובה הסכום שאושר. 

 

שופטי בג"ץ קבעו כי אי אפשר לשנות את ההחלטה להשתתף בהוצאותיו המשפטיות של הנגבי, אך כי הסכום שנקבע אינו סביר.

 

השופטת דבורה ברלינר היתה בדעת מיעוט, וסברה כי אין להתערב בהחלטת הוועדה ובשיעור ההוצאות שפסקה."התוצאה הסופית לפיה חרף הביקורת הוכרה זכאותו להשתתפות, ולו גם חלקית בהוצאותיו ייתכן שאינה קלה לעיכול. אלא שגם תוצאה שאינה קלה לעיכול אינה בהכרח חורגת ממתחם הסבירות", כתבה.

 

לעומת זאת, השופט אליעזר ריבלין והשופט סאלם ג'ובראן סברו כברלינר בכל הנוגע לעניין הזכאות עצמה, אולם קבעו בדעת רוב כי ניתן להפחית מהשיעור שנקבע והעמידו אותו על סך של 100 אלף שקל בלבד.  

 

בחודש מרץ 1998 פתחה המשטרה בחקירה נגד הנגבי בשל פרשה שכונתה פרשת "דרך צלחה". דרך צלחה הוא שמה של עמותה שהוקמה על ידי הנגבי בסוף שנת 94' ועסקה בעיקר בקידום הצעת חוק שהוצעה על ידי הנגבי בנושא המאבק הלאומי בתאונות דרכים.

 

בתחילת דרכה של העמותה כיהן הנגבי כיושב ראש העמותה ללא שכר אך הועמד לרשותו רכב על חשבון העמותה. בהמשך כיהן הנגבי כמנכ"ל העמותה, והחשדות המופנים נגדו הם כי במהלך אותה תקופה עשה הנגבי שימוש בעמותה כדי לקבל שכר וטובות הנאה עבור פעולות אותן היו אמור לבצע מתוקף תפקידו כחבר כנסת.

 

לאחר חקירה ממושכת, דיונים רבים ותהפוכות בעמדת הפרקליטות, לרבות הכנה של טיוטת כתב אישום, החליט היועץ המשפטי לממשלה בתאריך 03/03/01 לסגור את תיק החקירה מחוסר ראיות.

 

בהחלטתו ציין היועץ המשפטי לממשלה דאז, שופט בית המשפט העליון אליקים רובינשטיין כי: "המעשים בהם מדובר הצביעו על אי תקינות שבעניינו הגיעו לתחומה של עבירה אך בסופו של יום סברנו כי אין סיכוי סביר להגיע להרשעה לביקורת על מעשיו של ח"כ הנגבי, להחלטה הייתה שותפה גם וועדת האתיקה של הכנסת שאף הטילה עליו עונשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברלינר. בדעת מיעוט
צילום: גיל יוחנן
הנגבי. המדינה תשלם, אבל פחות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים