שתף קטע נבחר

האו"ם בודק אם ישראל ולבנון הפרו זכויות אדם

משלחת בת ארבעה מומחים תגיע לאזור מחר ותאסוף מידע על הפרות לכאורה של החוק ההומינטארי הבינלאומי שבוצעו בישראל ובלבנון במהלך המלחמה בין ישראל לחיזבאללה

ארבעה מומחים לענייני זכויות אדם מטעם האו"ם יבקרו בישראל ובלבנון בימים הקרובים, ויחקרו חשדות להפרת זכויות אדם שבוצעו במהלך 34 ימי הלחימה בין ישראל לחיזבאללה.

 

מהאו"ם נמסר כי ארבעת החוקרים - וולטר קיילין, פיליפ אלסטון, פול הנט ומילון קותרי - יגיעו לאזור מחר (יום ה') ויישארו עד אמצע השבוע הבא. בביקורם, יאספו החוקרים מידע, ייפגשו עם גורמי ממשל ועם ארגוני זכויות אדם בלתי-תלויים בשתי המדינות.

 

החוקרים יגישו את ממצאיהם בישיבה מיוחד של מועצת זכויות האדם של האו"ם, שתיערך מאוחר יותר החודש. ארבעתם מתמחים בנושאים הקשורים לפליטים ועקורים, הוצאות להורג ללא משפט, בריאות פיזית ונפשית, ודיור.

 

"המומחים העצמאיים יאספו אינפורמציה באופן ישיר, יוודאו עובדות, ויערכו ניתוח משפטי בלתי-תלוי של ההאשמות בהפרת החוק ההומניטרי הבינלאומי וחוק זכויות האדם הבינלאומי במהלך העימות האחרון, ויעביר את המלצותיו לרשויות המתאימות", נמסר בהודעה שפירסמה הלשכה לזכויות אדם של האו"ם בז'נווה.

 

המומחים מונו בידי האו"ם ויהיו כפופים למועצת זכויות האדם, המהווה המפקחת העולמית על זכויות אדם מטעם הארגון. עם זאת, הם יבצעו את משימתם באופן עצמאי, ועמדותיהם לא בהכרח משקפות את עמדת האו"ם הרשמית. משלחת זו אינה קשורה למשלחת בת שלושה חוקרים שתבדוק את החשדות להתנהגות פוגעת של ישראל במהלך הלחימה, שהוקמה לאחר שמועצת זכויות האדם גינתה את פעילות ישראל בלבנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
עקורים מקריית שמונה (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
עקורים מדרום לבנון (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים