שתף קטע נבחר

"מי רוצה ללבוש חתול מת?"

מדי שנה מומתים בעולם כ-55 מיליון בעלי-חיים, בהם כלבים וחתולים, כדי לייצר פרוות לתעשיית האופנה שמגלגלת כ-11.7 מיליארד דולר. מעצבי אופנה, פעילים למען זכויות בעלי-חיים ואנשי ציבור ישראלים קוראים לעצור את התעשיה, וחלקם אף מבקשים להוציא אותה אל מחוץ לחוק

 

 

 

"אהבה in, פרווה out". זו הסיסמה שעמדה במרכזו של כנס נגד תעשיית הפרוות העולמית שהתקיים בשבוע שעבר בתל-אביב. בכנס, שהתקיים בישראל במקביל לעשרות מדינות ברחבי העולם, השתתפו מעצבי אופנה רבים שהגיעו להביע את תמיכתם במאבק של הקואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרווה.

 

"המטרה שלנו היא לחסל את תעשיית הפרווה, שהיא כיום התעשייה האכזרית בעולם" אמר אייל סלונים, יו"ר קבוצת אוטופיה אשר במסגרתה פועלת הקואליציה נגד תעשיית הפרווה. המספרים שסלונים מספר עליהם קשים לתפיסה: תעשיית הפרוות מגלגלת 11.7 מיליארדי דולרים בשנה ולצורך כך נרצחים 55 מיליון בעלי-חיים, בינהם גם כלבים וחתולים.

 

תנאי הכליאה, ההובלה וההרג, נעשים בסבל נוראי והכל למטרות רווח ואופנה. מעצבי האופנה שהשתתפו בכנס, הציגו את קולקציות החורף שלהם והתמקדו בעיקר במעילים נטולי פרווה, תוך קריאה לצרכנים לוותר על הפרוות בפרטי הלבוש שהם רוכשים.

 

יוסי שריד שהתארח בכנס, הסביר שבניגוד לאכילת בשר או ניסויים בבעלי-חיים הנעשים לצורך מחקר רפואי ולא תמיד ניתן לדעת אם יש להם תחליף ראוי, תעשיית הפרוות היא אכזרית ללא שום הצדקה. "מעולם לא לבשתי פרווה ועדיין לא מתתי מקור. זוהי תעשייה שכל מטרתה היא גנדרנות ונובו-רישיות". שריד גם התייחס אל סין שאחראית ל-60% מכלל תעשיית הפרוות העולמית: "במדינה שבה חיי אדם אינם שווים, קל וחומר שחיי בעלי-חיים אינם שווים".

  

השאלה המתבקשת היא האם כנס מסוג זה רלוונטי במדינה כמו ישראל, שבה החורף קצר יותר מחייו של כלבלב חסר מזל בחוות פרוות בסין ושאין בה תעשיית פרוות. "אין כאן תעשיית פרוות, אבל יש כאן רכישה", אומרת המעצבת דורין פרנקפורט. "חלק גדול מהרוכשים לא מודעים לבעייתיות. כשהן רוכשות את המגפונים הקטנים עם הפרווה, הן לא מבינות שזה חתול". מאחר שהחוק לא מחייב לצרף לפרטי לבוש "תג פרווה", למוצרים שעלותם פחותה ממאה וחמישים דולר, אין לצרכנים דרך לדעת אם מדובר בפרווה סינתטית או טבעית. "צריך לבדוק את צד שמאל של הפרווה" אומרת פרנקפורט. "אם הוא עשוי מעור, מדובר בפרווה אמיתית ואז אני מתחננת: תברחו מהמוצר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד שימוש בפרווה מול סניף ברשת "קסטרו" (צילום ארכיון)
מומלצים