שתף קטע נבחר

דיווח: התקדמות בסוגיית נסיגת ישראל מחוות שבעא

על פי העיתון 'אל-חיאת' הביע אהוד אולמרט נכונות לדון בנושא העברת האזור לידי ממשלת לבנון לאחר שישוחררו שני החיילים שנחטפו על ידי חיזבאללה

המהלך הבינלאומי בכל הקשור לדרישתה של לבנון לכך שישראל תיסוג מחוות שבעא, החל לתת את אותותיו באופן רציני, כך מדווחים גורמים דיפלומטיים זרים.

 

העיתון הלונדוני 'אל-חיאת' כתב כי ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, הודיע לעמיתו הלבנוני פואד סניורה ולמספר שרים במהלך ביקור שקיים בביירות ביום שני, כי העלה את העניין בפני אהוד אולמרט במהלך פגישתם של השניים בשבוע שעבר. לפי הדיווח, המתבסס גם על מקורות בממשלת לבנון, הביע אולמרט את נכונותו לדון בעניין לאחר שחרורם של שני חיילי צה"ל שנחטפו בידי חיזבאללה - אלדד רגב ואהוד גולדווסר.

 

גורמים דיפלומטיים אירופיים רואים בעמדה זו התפתחות חשובה, זאת לאחר שלדבריהם ראש הממשלה אולמרט סירב לדון בסוגייה זו בשבועיים הראשונים של המלחמה, בעת ביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס וכן במהלך מסע התיווך שקיים עוזרה, דיוויד וולש לפני ההצבעה במועצת הביטחון על החלטה 1701. אולמרט הסביר אז כי אין בכוונתו להעניק לחיזבאללה "מתנות בחינם".

 

בנוסף לכל זאת, הודיע אולמרט על פי אותם מקורות למזכ"ל האו"ם קופי אנאן בעת פגישתם ב-30 באוגוסט בירושלים, כי בכוונתו לשקול את נושא חוובת שבעא אולם בכל מקרה על אנאן לדבר עם הסורים קודם כל בנושא.

 

מדובר אם כן בהתפתחות נוספת בעמדה הישראלית, לפי אותם המקורות. ההערכה היא כי אם הצהרות אלה אכן ייצאו אל הפועל, יופעל לחץ על החיזבאללה בכל הקשור להתפרקות מהנשק בו הוא מחזיק.

 

ומה עם שני חיילי צה"ל שנחטפו ללבנון? העיתון הכוויתי 'אל-ראי אל-עאם' דיווח אתמול כי חבר הפרלמנט הלבנוני, הגנרל בדימוס מישל עון טס לביקור חטף בבלגיה וזאת בניסיון לקחת חלק בעסקת חילופים של אסירים לבנונים בין ישראל ללבנון.

 

לפי הדיווח, עון מוביל מהלך של משא ומתן ישיר המתנהל בין היתר באמצעות "אישיות לבנונית המתגוררת בתל אביב מזה למעלה מחמש שנים". העיתון הכוויתי דיווח כי עון עלה על מטוס של חיל האוויר הבלגי שהגיע מקפריסין ונחת בשדה התעופה של ביירות ביום רביעי בבוקר, וזאת כשהוא מלווה בגיסו. כל המהלך נעשה תחת מעטה כבד של סודיות, זאת כשבמטוס כבר המתין איש דת בשם ג'אן איברהים עבוד.

 

עון וגיסו יצאו מביירות לשדה התעופה באתונה ומשם טסו לבסיס חיל האוויר "מילסברוק" בבריסל. עם תום הפגישה הם מיהרו לחזור אחר הצהריים לביירות על גבי מטוס אחר של חיל האוויר הבלגי. לפי הדיווחים עבוד הוא אחד האנשים המקורבים לגנרל עון והוא מונה לעסוק בסוגיה זו, אחרי חטיפתם של שני חיילי צה"ל. הוא קיים מספר מסעות דילוגים במהלך המלחמה ובכלל זה ביקר בבריסל, בתל אביב, בלבנון ובסוריה.

 

יצוין עוד כי עון נחשב לבעל ברית פוליטית של חיזבאללה במערכת הפוליטית בלבנון, אולם יש לציין כי הוא עומד בראש זרם פוליטי עצמאי. לא נמסר מה היו פרטיה של הפגישה אותה קיים בבלגיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חוות שבעא בגזרה המזרחית
צילום: איי פי
צילום: ניב קלדרון
אולמרט. ישקול את הנושא
צילום: ניב קלדרון
מומלצים