שתף קטע נבחר

הפיכה בתאילנד: חיילים מחייכים ומצטלמים

אלפי חיילים מוצבים ברחובות בנגקוק ובכבישים ניכרים היטב סימני החריכה של הטנקים. אבל מי שחיפש אלימות או יריות, לא ימצא. ילדים וגם תיירים, בהם ישראלים, מטיילים ומצטלמים עם חיילים מקומיים. רבים חיכו שעות ליד טלפון להתקשר להורים המודאגים. בינתיים, מזמינים עוד שייק ונודלס ומחכים למהדורת החדשות הבאה. כתב ynet בדיווח מיוחד מבנגקוק

תושבי תאילנד התעוררו הבוקר (יום ד') למציאות חדשה. על אף ניסיונם לשדר "עסקים כרגיל" ולהביע שביעות רצון מתוצאות ההפיכה, ניכר כי רובם מבולבלים. החיים בבנגקוק עדיין לא חזרו למסלולם: הבנקים לא פתחו את שעריהם וכך גם רוב סניפי המרת הכספים. גם חלק מבעלי החנויות העדיפו להישאר בבית לפחות יום אחד, כדי לדעת לאן נושבת הרוח.

 

אבל מי שמחפש דרמה גדולה ואלימות יצטרך לחפש אותם במקום אחר. החיילים מחייכים לכל עבר ומאפשרים לכל מי שרוצה לעבור למי שרוצה, להצטלם.

 

 

ביום שאחרי, גם הישראלים באזור חוששים מהמצב החדש. מול אלו המעוניינים להמשיך בטיול שלהם למרות הכל, ניצבים המודאגים, שעושים הכל כדי לחזור הביתה, אותם מעניין רק דבר אחד - האם הטיסה בחזרה הביתה לישראל תצא בזמן? 

 

רוב הישראלים בבנגקוק כלל לא ידעו שכוחות צבא תאילנד השתלטו על בניין הפרלמנט. כל ההמולה והחששות החלו בבוקר, לאחר שהידיעה עברה מפה לאוזן. הגר חרש, תושבת מזכרת בתיה, הייתה אתמול באחד מאזורי הקניות בעיר כש-14 טנקים נעו לעבר בניין הפרלמנט. היא מספרת ל-ynet על רגעים לא קלים של חשש: "זה היה בערך בשעה 23:00. פתאום התאילנדים התחילו להתנהג מוזר ולרוץ. הסתכלתי סביב וראיתי שאנשים סוגרים את החנויות שלהם. ניסיתי להבין מה קורה, אבל הם לא הצליחו להסביר לי. לא הבנתי מהם כלום וזה היה מלחיץ. הבנו שאנחנו צריכים לחזור למלון מהר".  


מעדכנים אחד את השני. ישראלים בבנגקוק  (צילום: אלי סניור)

 

לדברי חרש, היו כאלו שניצלו את המתיחות כדי להרוויח על גבם של הישראלים ויתר התיירים המודאגים. "ניסינו לעצור מונית לכיוון אזור הקוואסן, אבל חלק מהנהגים לא רצו לעצור. אלה שכן הסכימו ביקשו מחיר אסטרונומי של 500 באהט, כשבדרך כלל המחיר הוא 60 עד 70 באהט. רק כשהגענו למלון הבנו מה קורה. ראינו בטלוויזיה את השידורים בכל הערוצים והבנו שיש הפיכה. הדאגה שלי היא רק שהטיסה שלי מחר לארץ לא תתבטל. בינתיים אנחנו באזור הקוואסן, לא מסתובבים יותר מדי, אלא יושבים ביחד עם כל הישראלים".

 

"הקשר הישראלי", מסעדה וסוכנות טיולים בעיר, הפכה למוקד עלייה לרגל לישראלים. עד ארבע לפנות בוקר חיכו הישראלים בתור ליד הטלפון כדי להרגיע את בני משפחותיהם המודאגים בארץ. הבוקר המשיכו להגיע למקום עוד ועוד מטיילים מישראל, שמספרים זה לזה על חוויות ההפיכה הראשונה בחייהם. הישראלים שואלים שאלות לגבי המצב החדש - אבל איש לא יודע לענות עליהן. חלק מהמטיילים מציעים לנסוע לשגרירות הישראלית בבנגקוק, אבל אף אחד לא יודע היכן היא נמצאת. מה עושים בינתיים? מזמינים עוד שייק ונודלס ומחכים למהדורת החדשות הבאה בטלוויזיה.

 

בחנות הסמוכה, "המרכז למטייל", מנסים להרגיע את התיירים הישראלים: הטיסות לישראל מתקיימות כסדרן. "נכון לעכשיו אף אחת מהטיסות לא התבטלה", הסבירה אחת העובדות במקום.


ילד ליד טנק (צילום: רויטרס)

 

אהוד לחמי מרחובות מחכה בקוצר רוח לטיסה שלו חזרה לישראל בסוף השבוע. כמו האחרים, הוא לא מרגיש את השינוי במדינה, אבל מתפלל שהטיסה תצא בזמן. "ניסיתי להתקשר הביתה כדי להרגיע את המשפחה, אבל לא יצא לי. פה באזור הקוואסן אנחנו לא מרגישים יותר מדי מה קורה. שמעתי קצת על מה שאירע מהתאילנדים ומישראלים שראו טלוויזיה. הבעיה הגדולה היא שאי אפשר למשוך כסף מהבנקים, ובחנויות להמרת כספים שכבר פתוחות - לא מקבלים המחאות נוסעים".

 

בגלל המצב החדש פתחו ב"קשר הישראלי" עמדה בה אפשר להמיר דולרים עבור ישראלים שנתקעו ללא כסף. בחלק מהכספומטים עוד נשארו מעט מזומנים, והזריזים שבין הישראלים הצליחו למשוך מעט כסף. 

 

טנקים ברחובות במקום מכוניות

בניגוד למה שקורה באזור הקוואסן, באזור משרדי הממשלה המצב שונה לחלוטין. אלפי חיילים הוצבו ברחובות הראשיים, בהם אין תנועת מכוניות. הטנקים עומדים בצירים המרכזיים ועליהם החיילים. על הכבישים עצמם נראים היטב סימני החריכה של הטנקים שהגיעו אתמול בלילה.


חיילים ברחובות בנגקוק, הבוקר (צילום: אלי סניור)

 

קיו, תושב בנגקוק, הופתע כמו כולם מההפיכה והגיע יחד עם חבר לראות את כוחות הצבא. "זה מצב מאוד מוזר. אנחנו לא יודעים מה יהיה בעוד כמה ימים. בסך הכל נראה שהעם די קיבל את הגזירה החדשה. הצבא ניצל את זה שראש הממשלה היה בניו-יורק, והשתלט על המדינה. מפקדי הצבא טוענים שראש הממשלה מושחת, והוא הפריט הרבה מהחברות הממשלתיות. מה יהיה הלאה? אף אחד לא יודע".

 

השקט ברחובות הסגורים במחסומים מזכיר את יום כיפור בישראל. פה ושם אפשר לראות מקומיים ותיירים שהגיעו לראות מה מתרחש במקום. רועי בק, המתגורר כבר שנה בבנגקוק, שם הוא עובד כעורך דין, הגיע גם כן למקום לחזות בחיילים המקומיים. "אתמול עוד הייתה בלילה פאניקה גדולה. אף אחד לא ידע מה יהיה אחרי ההפיכה של הצבא. בכל זאת ב-92' היה נסיון כזה ואפילו נהרגו 100 בני אדם. הצבא אתמול עוד היה בלחץ. היום הכל יותר רגוע, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה כשראש הממשלה יחזור, בינתיים בנגקוק משותקת. היום הוכרז יום חופש - אין בנקים, אין משרדי ממשלה. בכל זאת מרגישים שיש משהו מתוח באוויר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
כוחות צבא בעיר
צילום: איי פי
צילום: אלי סניור
מתקשרים הביתה להרגיע
צילום: אלי סניור
צילום: איי פי
כוחות צבא ברחובות בנגקוק
צילום: איי פי
צילום: אלי סניור
יותר רגוע. בק
צילום: אלי סניור
צילום: אלי סניור
מחכה לטיסה. לחמי
צילום: אלי סניור
נזירים וברקע טנק
צילום: רויטרס
מומלצים