שתף קטע נבחר

דו"ח: הפצצת תחנת הכוח בעזה - פשע מלחמה

דו"ח של ארגון זכויות האדם "בצלם" קובע כי הפצצת תחנת החשמל בעזה לפני כשלושה חודשים היא פשע מלחמה שבוצע למען סיפוק "יצר הנקם". הדו"ח קובע כי עד היום מנותקים מרבית תושבי הרצועת מחשמל, וכי על ישראל להעמיד לדין את האחראים ולממן את תיקון התחנה

ארגון זכויות האדם "בצלם" מפרסם היום (יום ד') תחקיר על השלכותיה של הפצצת תחנת החשמל בעזה ב-28 ביוני 2006. מן הדו"ח עולה כי רוב תושבי הרצועה עדיין מנותקים מזרם החשמל לסירוגין כחצי מהזמן וכי הניתוק פגע באופן קשה ברמת השירותים הרפואיים הניתנים בבתי החולים ובמרפאות.

 

עוד עולה מן הדו"ח כי מרבית האוכלוסייה העירונית מקבלת מים רק במשך כשעתיים-שלוש ביום וכי מערכת הביוב ברצועה הגיעה לסף קריסה. בנוסף, ניידותם של רבים הוגבלה מאוד עקב שיתוק המעליות ואי היכולת לאכסן מזון בקירור חשפה רבים לסכנת הרעלה.

 

ניתוקו של החשמל גרם נזק גם לעסקים קטנים התלויים באספקת חשמל  ומהדו"ח מצטיירת תמונה קשה המתעצמת על רקע המשבר הכלכלי העמוק בו שרויה רצועת עזה.

 

ארגון "בצלם" קובע כי הפעולה הייתה בלתי חוקית וכי על פי המשפט ההומניטארי הבינלאומי זהו פשע מלחמה. זאת, בשל היותה התקפה על מטרה אזרחית מובהקת ומשום שהפעולה מהווה "ענישה קולקטיבית אסורה".

 

בבחינת מטרותיה של הפעולה, קובעים מחברי הדו"ח כי היא באה על רקע חטיפתו של רב"ט גלעד שליט ובתגובה על ירי הקסאמים ומכאן שלא שירתה אף צורך צבאי והצורך היחידי שסיפקה הוא "יצר הנקם". על פי הארגון "גם אם מאמצים את ההנחה המפוקפקת שניתוק החשמל העניק יתרון צבאי מובהק לישראל, הרי שעל-פי עקרון המידתיות היה על ישראל לבחור בחלופה הפחות פוגענית כלפי תושבי עזה - משמע ניתוק החשמל המגיע מישראל". לטענת "בצלם" חלופה זו לא בוצעה בכדי לא לפגוע באינטרסים של חברת החשמל הישראלית.

 

בסעיף המסקנות של הדו"ח תובע ארגון "בצלם" מממשלת ישראל לפתוח בחקירה פלילית, במטרה להעמיד לדין את האחראים לתקיפה בכל הדרגים.

 

בנוסף, סבורים מחברי הדו"ח כי על ישראל לממן את שיקום את תחנת הכוח ועד אז, עליה לאפשר את הגדלת זרם החשמל המועבר מישראל לרצועה. צעד נוסף אותו דורש ארגון "בצלם" הוא כי מדינת ישראל תאפשר לאנשים ולמוסדות מרצועת עזה לתבוע פיצויים מהמדינה על הנזק שנגרם להם.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים