שתף קטע נבחר

פנייה למזוז: פסול את מינוי דובר ועדת וינוגרד

מטה המילואימניקים הגיש את הפנייה בטענה שיועץ התקשורת של הוועדה, מוטי שרף, שימש כיועץ תקשורתי של צה"ל בעת הלחימה ולכן מינויו פסול: "ההתעסקות ביחסי ציבור מוכיחה שגם חברי הוועדה יודעים שהציבור לא נותן בה אמון"

מכשול נוסף בפני ועדת וינוגרד: מטה המאבק של חיילי המילואים פנה אמש (א') ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ולמבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בדרישה לבדוק את חוקיות מינויו של מוטי שרף ליועץ התקשורתי של הוועדה.

 

לטענת אנשי המילואים שימש שרף כיועץ התקשורת של צה"ל בעת המלחמה בלבנון, שאת ניהולה בודקת הוועדה. "לא ייתכן שיועץ התקשורת של צה"ל בזמן המלחמה ישמש כיחצ"ן של ועדת וינוגרד", נמסר ממטה המאבק של המילואימניקים, "ההתעסקות של הוועדה ביחסי ציבור מוכיחה כי גם ראשי הוועדה מבינים שהיא אינה זוכה לאמון הציבור, ולכן הם בוחרים לעסוק בעיקר בתקשורת וביחסי ציבור".

 

פניית חיילי המילואים ליועץ המשפטי ולמבקר מהווה מכשול נוסף בפני פעילותה של ועדת וינוגרד, שמאז שבוע שעבר נמצאת למעשה בסכנת ביטול לאחר שבג"ץ הורה למדינה לנמק מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת כשלי המערכה בלבנון.

 

בהחלטת בג"ץ, בעקבות עתירה של התנועה לאיכות השלטון ותנועת אומ"ץ, הורו השופטים איילה פורקצ'יה, מרים נאור ואליקים רובינשטיין למדינה לנמק מדוע לא תבטל את החלטתה למנות וועדת בדיקה. בג"ץ ביקש מהמדינה להתייחס להיקף סמכותה של ועדת הבדיקה לחקור נושא בעל משמעות לאומית כללית, המתפרש על תפקוד כלל זרועות השלטון וזרועות הביטחון. בנוסף ביקשו השופטים כי המדינה תסביר את מידת תקינותו של הליך מינוי ועדת הבדיקה בידי הממשלה, "מקום שגורמים שנמנים על הממשלה ושלוחותיה נכללים בעצמם בגדר הנושאים העומדים בגדר בדיקת הוועדה".

 

הייתה זו המכה הקשה ביותר בשורת המכות שספגה הוועדה, שהחלה את דרכה כ"ועדת אדמוני". תחילה נפסלו שניים מחבריה, לאחר מכן נכנע ראש הממשלה ללחץ הציבורי ומינה בראשות הוועדה שופט. אחר כך הורה מזוז לפסול את מזכיר הוועדה, מני בן-חיים, "בשל החשש למראית עין של ניגוד עניינים ולפגיעה באמון הציבור בעבודת הוועדה".

 

במכתב ששלח מזוז ליו"ר הוועדה, השופט בדימוס אליהו וינוגרד, ציין מזוז כי ממצאי הבדיקה שערך העלו כי המינוי נעשה משיקולים עניינים, אך עם זאת הוא בחר לפסול אותו. "המינוי נעשה על רקע היכרות עם מר בן חיים וכישוריו המקצועיים, ולא הייתה כל מעורבות של דרג פוליטי כזה או אחר במינוי. ואולם, כפי שנמסר על ידי מר בן חיים וכפי שעלה בבדיקה, שימש מר בן חיים בבחירות האחרונות, שנערכו אך לפני מספר חודשים, כמרכז מטה המתנדבים של מפלגת 'קדימה', מפלגה אשר מהווה מרכיב מוביל ומרכזי בממשלה, שאת פעילותה והתנהלותה אמורה, בין השאר, לבדוק הוועדה. כן עלה בבדיקה, כי מר בן חיים היה לסירוגין חבר מרכז מפלגה ופעיל במערכת הפוליטית בשנים האחרונות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
השופט בדימוס אליהו וינוגרד (ארכיון)
צילום: ניב קלדרון
צילום: ניב קלדרון
מחאת המילואימניקים נגד הוועדה
צילום: ניב קלדרון
מומלצים