שתף קטע נבחר

מוטורולה Q ונוקיה E61: מהפכת מידע

החדירה השקטה של טלפונים חכמים כמו מוטורולה Q ונוקיה ‭, E61‬ שמספקים מידע מלא בתנועה, מסמלת שלב נוסף במהפיכת המידע

אם תחילתה של מהפיכת המידע נעוצה מתישהו בראשית שנות התשעים, הרי שבפועל עברו שנים לפני שהרשת הפכה להמונית, יומיומית, נגישה ופשוטה לשימוש, ובעיקר מהירה מספיק, אפקטיבית וזורמת.

 

היום רשת האינטרנט היא עניין מובן מאליו, מצויה בכל בית כמעט, כלי פרקטי שקשה להסתדר בלעדיו: היא מאפשרת לבדוק אלו סרטים מוצגים באיזו שעה ואיפה, להתחבר לאתר הבנק, לשלם חשבונות, לאתר מוצרים לרכישה,

למצוא מידע בכל נושא שעולה על הדעת, לשלוח ולקבל מסרים ולפטפט חופשי עם חברים.

 

עכשיו, כשהבית מרושת וכמוהו מקום העבודה - מתעורר צורך חדש: אינטרנט נייד, בדרכים. השאלה היא מי באמת יכול כבר להשתמש ברשת בהיותו בתנועה, איזה צורך בדיוק נועדה לפתור הרשת הניידת?

 

מדובר בשאלה, שמטרידה למדי את תעשיית ההיי־טק, כי מנסיונה המר, כשהצורך לא מוגדר - קשה מאוד למכור לו מענה. בטח לא להמונים. אבל מי היה "צריך" אינטרנט לפני עשור? מי היה “צריך“ טלפון נייד לפני עשור וחצי?

 

אנשי עסקים, עובדים בתנועה, שהיו מוכנים לשלם עבורו תעריפי ענק. אבל טלפון נייד לילד בין 9 שיורד לשחק בחצר? - ה“צורך“ הזה לא נכלל אפילו בתחזיות הכי אופטימיות של מוטורולה, שהמציאה את המכשיר.

 

לא הורגלנו לצרוך מידע בתנועה. להיפך, אפילו התרגלנו לחיות בלעדיו. רק לפני שנה, העלות החודשית של פתרונות דואר “בדחיפה“ (כלומר, כזה שמתקבל בטלפון הסלולרי בזמן אמיתי, מיד לאחר שנשלח) היתה כפולה לפחות מחשבון הטלפון של רובנו. אבל היו מי ששילמו, שהיו "צריכים" - למשל, אנשי מכירות שנדרשים לזמן תגובה מיידי, מנהלים

בכירים ודומיהם. אבל דואר בדחיפה למשתמש הפרטי?

 

בימים אלו מושקים בישראל שני מכשירים חדשים שייעודם בדיוק זה - לאפשר לבעליהם לקבל ולהוציא

מידע בתנועה. מדובר בטלפונים, הכוללים גם תכונות של מחשב כף יד, כולל מקלדת זעירה: Q של מוטורולה ו־‭E61‬ של נוקיה.

 

איתם, הרשת זמינה בכל מקום - בעמידה בתור בקופת הכרטיסים, בנסיעה ברכב (לצד הנהג),‬ במזנון, בחנות בקניון. שהרי הצורך הבסיסי במידע לא נעלם כשאנחנו מחוץ לבית. להיפך - הוא גדל.

 

מה שעמד עד כה כמכשול מפני הגלישה הניידת הוא העדר המקלדת. הקלדת כתובת אינטרנט באמצעות לחצני הטלפון היא עניין לילדי ה־SMS בלבד, בטח לא תוך כדי הליכה, ובטח לא כשמדובר במחרוזת חיפוש בגוגל, או בשם מוצר בזאפ.

 

המכשירים עם המקלדת לא רק מקלים על ההקלדה, הם גם יודעים להציג את התוצאה כמעט כמו במחשב האישי. המסך אומנם קטן, אבל התוצאה מפתיעה לטובה.

 

מהפכת המידע דופקת בדלת

לא כולם מברכים על הבשורה. התקשורת הניידת עלולה לטשטש את הגבולות בין שעות המנוחה לשעות העבודה; הזמינות הבלתי מוגבלת שלנו עלולה לגבות מחיר כבד. אבל הטכנולוגיה מספקת את היכולת, החברה היא שצריכה להגדיר את אופני השימוש - מה סביר, מה אסור ומה נע על גבול החוצפה. הנגישות למידע עצום כל הזמן מגדירה מחדש את פני החברה ואת צרכיה.

 

אגב,גם “חבילות התקשורת“ - תעריפי השימוש - עוברות שינוי בזכות המכשירים הללו. אם תעריפי התקשורת הנייחים נשענו בזמנם על זמן התקשורת, הרי שעלות תקשורת הנתונים ברשת הסלולרית מתבססת על כמות המידע המועבר. נפח הנתונים עולה ועולה, ה“חבילות“ מוזלות, והמעבר לחבילות לא מוגבלות בנפח הוא בלתי נמנע.

 

מהפיכת המידע הנייד דופקת בדלת. בבוא היום נקבל כמעט את כל שירותי המידע שאנחנו רגילים

לצרוך במכשיר הנייד. הממשקים יהיו פשוטים יותר, הביצועים טובים יותר והמחירים סבירים. חבילת תקשורת אלחוטית מהירה, בלתי מוגבלת, תהיה מצרך מובן מאליו, כמו קו ה־ADSL בבית.

 

זה ידרוש שינוי של תשתיות, התאמת אתרים, כתיבת תוכנות ופיתוח מכשירים. אבל אם זה נשמע כמו חזון לעתיד רחוק, שימו יד על ה‭Q-‬ או ה־‭:E61‬ המהפכה מתחילה עכשיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים