שתף קטע נבחר

שרת החוץ לבני הוזמנה לביקור רשמי בקטאר

בלשכת השרה מתקיים דיון האם להיענות להצעה הקטארית. גורמים מדיניים: "מדובר בהמשך הניסיונות של מדינות הציר המתון בקרב מדינות ערב, להביא לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון"

שרת החוץ, ציפי לבני, צפויה ככל הנראה לצאת ביום ראשון הקרוב לקטאר. בשלב זה לא ברור האם לבני תיפגש עם מנהיג קטאר האמיר חאמד בן ח'ליפה אל ת'ני, או עם ראש הממשלה, עבדאללה ממשפחת אל ת'ני. להערכת גורמים מדיניים, מדובר בהמשך הניסיונות של "מדינות הציר המתון" בקרב מדינות ערב, להביא לפריצת דרך מדינית במזרח התיכון. בעבר נערכו ביקורים רשמיים של גורמים ישראלים בנסיכות.

 

לבני הוזמנה להשתתף באירוע של האו"ם, כינוס המדינות הדמוקרטיות המחודשות. נסיעתה צפויה להמשך בין יום או יומיים. לביקור משמעות מדינית, בשל מעורבותה של קטאר בציר המדינות הערביות המתונות במזרח התיכון. קטאר הייתה מעורבת לאחרונה בניסיונות לפייס בין הניצים במחנה הפלסטיני, בין הפתח לחמאס. בפועל נכשל נסיון תיווך זה. ישראל אינה מקיימת יחסים רשמיים עם קטאר, אולם היא מחזיקה שם נציגות כלכלית זוטרה.

 

שרת החוץ לבני בוחנת עתה את האפשרויות להיפגש שם עם בכירים. היום (ג') בצהריים עתיד להיערך דיון בלשכתה כדי להחליט אם אכן תענה להזמנה ותגיע לקטאר. נסיעתה תואמה וקיבלה את רשותו של ראש הממשלה אהוד אולמרט.

 

לבני הבהירה לא אחת, שאין להותיר את הקיפאון המדיני במזרח התיכון על כנו. אנשי משרד החוץ ברשותה מחפשים אפיקים להביא לפריצת דרך מדינית, בעיקר בסוגיה הפלסטינית. "אין ואקום במזרח התיכון", הבהירה לבני אמש בנאום שנשאה בתל-אביב. "תהיינה תכניות חדשות וישראל צריכה להיות שם קודם", אמרה.

 

שר החוץ של קטאר, חמד בן ג'אסם, עסק באחרונה במסע דילוגים ברצועת עזה בין לשכתו של הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן), לבין ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, בניסיון לפתור את המשבר הפוליטי ברשות ולהרגיע את המתיחות באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
לבני. בדרך לקטאר
צילום: ניב קלדרון
מומלצים