שתף קטע נבחר
 

23 טיפים לחיפוש בגוגל

מתוך הספר "הסיפור של גוגל": 23 טיפים לדרכי שימוש חדשות ומקוריות במנוע החיפוש שכבש את העולם

1. גוגל יכול להיות ספר הטלפונים שלכם. הקלידו שם פרטי ושם משפחה, עיר ומדינה, ישירות לתיבת החיפוש, וגוגל יספק רשימות של מספרי טלפון וכתובות בראש התוצאות. התכונה פועלת גם לקבלת פרטים על עסקים. טיפ בונוס: גוגל יכול גם לתפקד כמדריך הפוך; אם יש לכם רק מספר טלפון, הקלידו אותו וכל ההתאמות יופיעו בתוצאות. בארה"ב בלבד.

 

2. גוגל יכול להיות המחשבון שלכם. הקלידו בעיה מתמטית אל תוך תיבת החיפוש וגוגל יחשב אותה. ניתן לכתוב משוואה

במילים באנגלית (two plus two, twelve divided by three), להשתמש במספרים ובסמלים (2+2, 3/12) או להקליד שילוב של שניהם: ten million * pie, 15% of six.

 

3. ארוך יותר זה טוב יותר, אבל קצר יותר זה גם בסדר. גוגל מיועד לספק תוצאות באיכות גבוהה אפילו לשאילתות בנות מילה אחת או שתיים, כך שניתן לבצע חיפושים קצרים. אבל הוספה של עוד כמה מילים בדרך כלל מניבה תוצאות טובות יותר.

 

4. השתמשו במרכאות כאשר הדיוק חשוב. אם תקלידו "the search is over" בגוגל, תקבלו אתרי אינטרנט על שיר הרוק של להקת Survivor - אבל אם תשמיטו את המרכאות, תקבלו מבחר עמודים לא קשורים. הסיבה: הוספת מרכאות סביב שאילתה פוקדת על גוגל לחפש מופעים של הביטוי המדויק כפי שהוקלד.

 

5. גוגל יכול להיות המילון שלכם. הקלידו define הגדר ולאחר מכן כל מילה באנגלית בתיבת החיפוש וגוגל יספק לכם הגדרה מהירה בראש תוצאות החיפוש.

 

6. אין הבדל בין אותיות גדולות לקטנות. חסכו בזמן ובטעויות דפוס: אל תתאמצו להשתמש בלחצן ה-SHIFT. אם תגגלו Queen Elizabeth II ו-queen elizabeth ii תקבלו אותן תוצאות. לכן, בין שתקלידו מילים באותיות קטנות ובין שתקלידו אותן באותיות גדולות, גוגל תטפל בהן באותו אופן - אף על פי שהמלכה היתה מעדיפה שזה יהיה אחרת.

 

7. תשכחו מצורת הרבים באנגלית. גוגל מחפש אוטומטית את כל שורשי המילה באנגלית, כך שאין צורך בחיפושים נפרדים בעבור dance, dances ו-dancing. פשוט הקלידו את אחת המילים, וגוגל ידאג לכל השאר ויספק לכם את כל התוצאות ברשימה אחת.

 

8. חיפושי תמונות יכולים להוביל אתכם לאתרי אינטרנט מועילים שלא הייתם מוצאים בתוצאות החיפוש הרגיל.

 

9. מפות, הוראות נהיגה ותמונות מלוויינים נמצאים במרחק של לחיצה אחת. הדרך המהירה ביותר למצוא את הדרך המהירה ביותר ליעד שלכם בארה"ב היא להקליד עיר ומדינה (או רק מיקוד) בתיבת החיפוש. דוגמה: הקלידו washington dc וגוגל יספק קישור ישיר למפת העיר וושינגטון ולשירות המפות וההוראות של גוגל, maps.google.com, וכן לאתרים דומים של יאהו! ושל MapQuest, כך שיהיה לכם קל להשוות ולקבל חוות דעת נוספת. במפות של גוגל ניתן לעבור מצפייה סטנדרטית במפה להדמיית לוויין מלמעלה, שבגרירת עכבר מספקת תמונת פנורמית שניתנת להגדלה,ואפשר גם למצוא פרטים על עסקים מקומיים.

 

10. איפה תרצו לבקר היום? אם אתם יודעים באיזה אתר אינטרנט ספציפי תרצו לבקר, הקלידו את שמו בתיבת החיפוש של גוגל, לחצו על ENTER ותגיעו לשם בהרף עין.

 

11. עיינו בספרים ברחבי העולם באמצעות האינטרנט. חפשו נושא ב-print.google.com ותקבלו מידע מספרים אמיתיים שגוגל סרקה ושמופיעים בבסיס הנתונים שלה. ניתן לעיין ולהדפיס טקסטים שלמים של יצירות שאינן מוגנות בזכות יוצרים או לקרוא אותם; לגבי טקסטים אחרים, ניתן לראות קטעים של עמודים שבהם מונח החיפוש שלכם מופיע ולברר היכן ניתן לרכוש עותק מלא שלהם.

 

12. יותר מזל משכל. הקלידו מונח לחיפוש ולחצו על לחצן זה בעמוד הבית של גוגל כדי לעקוף רשימה ארוכה של תוצאות ולהגיע ישירות לעמוד האינטרנט המופיע בראש הרשימה של האתרים המתאימים למונח שלכם.

 

13. גוגל יכול להיות גם מגיש החדשות שלכם. Google News, שמגיעים אליהם באמצעות הקישור News מעל תיבת

החיפוש או ב-news.google.com מספק מידע מעודכן על פוליטיקה, עסקים, טכנולוגיה, בידור, בריאות, ספורט ועוד. הקלידו נושא שמעניין אתכם בתיבת החיפוש של חדשות גוגל כדי למצוא את המאמרים האחרונים מיותר מ-4,500 מקורות חדשותיים בינלאומיים. טיפ בונוס: כדי לעקוב אחר נושא בקפידה, הירשמו ל-alerts.google.com לקבלת התראות קבועות שיישלחו אליכם בדוא"ל עם החדשות המעודכנות ביותר ועם קישורי אינטרנט.

 

14. גוגל יכול להיות גם החזאי. הקלידו weather ולאחריו מיקוד או שם של עיר בארצות הברית, וגוגל יספק לכם את תנאי מזג האוויר הנוכחיים ותחזית של ארבעה ימים בראש עמוד התוצאות.

 


המסע הקסום. השתמשו בסימן הטילדה

 

 

15. הפכו לחוקרים. גוגל נוטה להציג עמודים פופולריים ומעודכנים בראש התוצאות שלו, אבל אם תנברו מעבר לעמוד הראשון או השני של תוצאות החיפוש, תגלו בדרך כלל עמודים נשכחים וישנים יותר שבהם תמצאו בדיוק את מה שדרוש לכם לפרויקט מחקר. בדקו גם את גרסאות ה"מטמון" של אתרי אינטרנט שגוגל אוספת בזמן שהיא סורקת ומורידה את הרשת, הזמינים דרך קישור בסוף כל תוצאת חיפוש.

 

גרסת המטמון היא גרסה ישנה של העמוד, ובדרך כלל תמצאו בה את התוכן שאתם מחפשים גם אם הגרסה הנוכחית של העמוד השתנתה; למשל, אתר חדשות שהסיר את הכתבה המקורית. טיפ בונוס: גרסת המטמון מדגישה גם את מונחי החיפוש שלכם בצבע בכל מקום שבו הם מופיעים בעמוד, תכונה מועילה במיוחד כאשר סורקים עמודים ארוכים.

 

16. למדו והשכילו. מחפשים רציניים יכולים להתחבר לאלפי כתבי-עת מדעיים ואקדמיים באמצעות Google Scholar. הקלידו שאילתה בתיבת החיפוש ב-scholar.google.com כדי לקבל תקצירים ומאמרים שיצאו לאור.

 

17. צאו למסע קסום. סימן הטילדה בפינת המקלדת שלכם הוא כלי שימושי בחיפושים בגוגל. הכניסו אותו לפני מילה באנגלית, ללא רווח ביניהם, כדי שגוגל יחפש עמודים הכוללים גם את המונח הזה וגם את המילים הנרדפות לו. דוגמה: אם תחפשו auto~, תקבלו גם עמודי אינטרנט הכוללים את המונחים cars, trucks, automobiles ועוד.

 

18. דחסו עוד תוצאות בכל עמוד. הקישור "העדפות" משמאל לתיבת החיפוש הוא הכרטיס שלכם לשינוי הגדרות רבות בחיפושים בגוגל, לרבות מספר התוצאות המוצגות בכל עמוד. הגדילו את מספר ההתאמות שיופיעו בכל עמוד מההגדרה הסטנדרטית של 10 ל-20, 30 או יותר, כדי שתוכלו לקבל תשובות רבות יותר בקצות אצבעותיכם.

 

19. תרגמו לשפות אחרות. הקישור "אפשרויות שפה", שגם נמצא משמאל לתיבת החיפוש בעמוד הבית, מזמין את שירות התרגום האוטומטי של גוגל ואפשרויות שפה אחרות. מעמוד זה, תוכלו לתרגם טקסט למספר רב של שפות (מאנגלית לספרדית, מצרפתית לגרמנית, מסינית לאנגלית...) או לתרגם אתר אינטרנט פשוט על ידי הקלדת כתובתו.

 

20. קבלו נתונים מיידיים על מניות. הקלידו סמל של מניה בתיבת החיפוש כדי לקבל נתונים על המניה ותרשים של כל חברה ציבורית הרשומה בבורסת ניו יורק, הבורסה האמריקנית או נאסד"ק.

 

21. קבלו תוצאות המתאימות לילדים. חיפוש של נושא רציני כמו "חינוך מיני" (sex education) עלול להעלות אתרים בלתי ראויים. משום כך, גוגל מספקת מסנן SafeSearch אופציונלי לחיפוש בטוח כדי שהתוצאות יהיו ידידותיות למשפחה. לחצו על הקישור Preferences ליד תיבת החיפוש בגרסה באנגלית כדי לצפות בהגדרות ה-SafeSearch ובחרו strict, moderate או ללא סינון.

 

22. הציצו אל תוך גוגל. לחצו על הקישור more מעל לתיבת החיפוש בגרסה באנגלית כדי למצוא עוד תכונות ומוצרים של גוגל וגם טיפים נוספים על איך לחפש ביעילות. קראו את מדריך החיפוש בגוגל השימושי מאוד בעמוד אחד, בכתובת google.com/help/cheatsheet.html.

 

טיפ בונוס: תוכלו לראות מה טומנים בחובם החידושים העתידיים של גוגל - כולל חיפוש תוכניות טלוויזיה, חיפוש מותאם אישית, מאתר מוניות בזמן אמיתי ועוד - במעבדות של גוגל. פשוט הקלידו Google Labs במנוע החיפוש או גלשו אל labs.google.com.

 

מתוך הספר: "הסיפור של גוגל", מאת: דיוויד א' וויז ומארק מאלסיד, בהוצאת מטר (תרגום: דניאל גנור)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסיפור של גוגל.
עטיפת הספר
מומלצים