שתף קטע נבחר

עשרת הדיברות לרוכש דיסק קשיח

התרסקות של דיסק קשיח היא טראומה שלא מתאוששים ממנה בקלות. מידע שנצבר בעמל רב וקבצים רבים בעלי ערך רגשי היורדים לטמיון עשויים להותיר את המשתמש עם לב שבור. ההמלצות הבאות עשויות למנוע כאבי ראש ובעיקר שברון לב

1. בחר בדיסק של יצרן מוכר ובעל מוניטין בתחום. בדוק במפרט היצרן מהו פרק הזמן הממוצע בין תקלות (MTBF). ערך גבוה יעיד על מוצר עמיד יותר, אך לרוב גם מעט יקר יותר.

 

2. שמרו על זרימת אויר לפתחי האוורור במחשב. בחודשי הקיץ הפעילו מזגן שיסייע בקירור הרכיבים המחשב.

 

3. זהירות! קריסת דיסק מלווה לעיתים קרובות בצליל תקתוק או בעיות זיהוי במהלך אתחול המחשב. אין להתעלם מסימני אזהרה אלו. מסיבה זאת בחר בדיסק קשיח התומך בטכנולוגית SMART (טכנולוגיה לאבחון עצמי, ניטור ודיווח על תקלות) המתריעה על תקלות בכונן כבר בתחילתן עוד בטרם הקריסה. לעבודה מיטבית עם טכנולוגיה זו העדיפו קניה של מחשבי מותג כגן IBM, DELL, HP-COMPAQ ומקינטוש, כמובן.

 

4. בצעו סריקה של הדיסק פעם בחודש, כדי לבדוק אם יש בו אזורים פגומים. בצעו איחוי של הדיסק (Defragmantaion) אחת לתקופה- איחוי הקבצים שבדיסק הקשיח יתרום לשיפור בביצועי הדיסק. ב-PC בחר בהתחל-תוכניות-עזרים-כלי מערכת-מאחה הדיסק. בחר בכונן הרצוי והקלק על "בצע איחוי". הפעולה עשויה לקחת בין מספר דקות לשעות. במקינטוש רצוי להיעזר בתוכנת SpeedDisk הכלולה בחבילת העזרים "Norton System Works". שימו לב! יש לגבות את הקבצים טרם השימוש.

 

5. הקפידו על סביבת מחשב נקייה. מדי פעם שאבו אבק מפתחי האוורור של המחשב ואחת לתקופה נקו את פנים המארז בעזרת תרסיס אוויר דחוס שניתן להשיג בחנויות אביזרי מחשב וציוד משרדי.

 

6. בחרו בספק כח איכותי. ספק לקוי עלול להרוס את הדיסק.

 

7. השקיעו במערכת אל-פסק (UPS) שתבודד את המחשב מרשת החשמל ותמנע נזק בלתי הפיך במקרה של תנודות במתח או הפסקת חשמל. הרחיקו מהמחשב מכשירי חשמל בהספק או תדר גבוהים כמו מזגן, קומקום חשמלי, טלפון אלחוטי ומכשירי רדיו.

 

8. גבו את המידע במחשב על תקליטור או די.וי.די. אל תגבו על מחיצה אחרת בדיסק או על דיסק חיצוני (נחשול מתח, או וירוס זדוני עלול למחוק את הקבצים מכל הדיסקים המחוברים למחשב).

 

9. השתמשו בתוכנת אנטי וירוס מעודכנת. וירוס, סוס טרויאני או תולעת עלולים לזרוע הרס בדיסק הקשיח ולהותיר אתכם חסרי אונים. הקפידו לעדכן את התוכנה מדי יום.

 

10. אל תמהרו לפרמט את הכונן. פרמוט מרובה עלול לפגום את הדיסק ולהותיר אותו בלתי שמיש בייחוד אם היתה נפילה או עליית מתח בזמן הפרמוט. גם אם הדיסק נפגם בתקופת האחריות הדיסק החליפי שיסופק לכם יהיה ריק מתוכן ויהיה עליכם להתקין מחדש את מערכת ההפעלה (בהנחה שיש לכם עותק חוקי שלה) ואת שאר התוכנות.

 

לסיום שתי תוכנות שימושיות וחינמיות לבדיקה וניטור הדיסק הקשיח:

 

Everest - תוכנה זו תבצע אבחון ובדיקה של ביצועי הדיסק הקשיח והמחשב כולו. זוהי תוכנה מקצועית לקבלת מידע אודות המערכת. היא תספק פרטים אודות כל הרכיבים המותקנים במחשב ואף תאפשר הדפסת המידע.

 

SpeedFan- תבדוק את הטמפרטורה של המעבד, הדיסק הקשיח והמתח הפנימי ותאפשר בדיקה ושליטה במהירות המאוורר. אגב טווח הטמפרטורות הסביר לדיסק הוא בין 35 ל-45 מעלות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פי סי מגזין
הרכבת כונן קשיח
צילום: פי סי מגזין
מומלצים