שתף קטע נבחר

קבלנים ישלמו פיצויים על איחור במסירת דירה

בתיקון לחוק המכר מציעה הממשלה לחייב קבלנים לשלם פיצוי בגין איחור מעל 60 יום במסירה דירה, מלבד אם הקבלן הוכיח כי נסיבות האיחור לא היו בשליטתו

קבלני בניין יחוייבו לפי חוק לשלם פיצויים לרוכשי דירות, אם איחרו במסירת הדירה מעל 60 יום מהמועד שנקבע בחוזה. חובת הפיצויים, גם אם איננה בחוזה המכירה, נכללת בתיקון שמציעה הממשלה בחוק המכר (דירות) שהוגש אתמול לאישור הכנסת, בין מספר הוראות חדשות שנועדו להרחיב את ההגנה על זכויות הרוכשים.

 

הפיצויים יהיו בגובה דמי שכירות מקובלים בשוק הדירות למשך כל תקופת האיחור שלאחר 60 הימים. אם הוסכם מראש על הפיצוי בחוזה המכר, והוא נמוך משיעור דמי השכירות המקובלים – החוק מחייב את הקבלן לשלם לקונה את הסכום הגבוה מביניהם.

 

הממשלה מציינת בהצעת החוק כי תקופת 60 הימים אושרה על ידי בית הדין לחוזים אחידים כמשך הזמן המכסימלי הסביר לאיחור במסירת הדירה. היא קובעת כי הפיצוי ישולם לקונה מדי חודש החל מהיום ה-61.

 

עם זאת, החוק החדש יאפשר לצדדים להסכים ביניהם על דחיית המועד של תחילת תשלום הפיצויים אם התקיימו לכך מספר תנאים, כגון: עילת האיחור לא נצפתה מראש, הקבלן הוכיח כי נסיבות האיחור לא היו בשליטתו, או שהוא עשה כל מאמץ להשלים את הבניה.

 

אלא שבמסגרת זו, החוק מחמיר עם הקבלן ויאפשר לקונה לבטל את החוזה ואת העסקה כולה בלי לשלם פיצויים לקבלן, אם הדירה לא נמסרה תוך פרק זמן סביר גם לאחר המועד הדחוי.

 

החוק שהתקבל לראשונה לפני 23 שנה, תוקן לאחרונה לטובת רוכשי הדירות לפני 16 שנה. הממשלה מציינת כי התברר מהניסיון והלקחים שהצטברו מהפעלת החוק, כי הגנת החוק איננה מספקת ויש להרחיב אותה לעניינים נוספים המפורטים בתיקון המוצע.

 

בנוסף לחובת הפיצויים על איחור במסירת הדירה, תחול על מוכרי דירות (קבלנים וגם בעסקות מכר מיד שניה) גם אחריות למקרים שהתגלו אי התאמות יסודיות בין הדירה למפרט שבחוזה, שלא באשמת הקונה, מעבר לתקופת האחריות הראשונית.

 

בין השאר נקבעו עוד פרקי זמן חדשים לביצוע תיקונים שבאחריות המוכר לשורת ליקויים במבנה ובמערכות השונות. מוכרי דירות גם יידרשו למסור לקונים הוראות שימוש בדירה ואחזקתה, תוך ציון תכונותיה המיוחדות, ולהעביר את הבעלות על שם הקונה בתוך שנה.

 

החוק יעלה לקריאה ראשונה בכנסת בימים הקרובים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הפיצוי בגובה דמי שכירות מקובלים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים