שתף קטע נבחר

איך לבחור מייבש כביסה

מייבש הכביסה הוא מוצר פשוט למדי, ורוב הסיכויים שמייבש בסיסי ולא יקר יענה היטב על כל צורכי הייבוש שלכם. אז מה צריך לבדוק לפני שבוחרים את המייבש המתאים ביותר לצרכים. מדריכי קנייה: כתבה רביעית בסדרה

כל מייבשי הכביסה, מהמייבש הבסיסי והזול ביותר ועד למייבש היקר והמשוכלל שקיים בשוק, פועלים באותו האופן: המייבש מסובב את הבגדים, מפזר אויר חם ומסלק את הלחות. מייבשים משוכללים ויקרים עשויים לשפר את נוחות השימוש, אבל לרוב לא יוסיפו לאיכות הייבוש של הבגדים. לכן, חפשו מייבש כביסה שיאפשר לכם לשמור על איכות הבגדים, לחסוך בזמן הייבוש ובעלויות האנרגיה ולעשות זאת בנוחות.

 

מדריך הקנייה הבא של אתר WiseBuy  מציג בקצרה את השיקולים העיקריים בבחירת מייבש הכביסה המתאים. למידע נוסף ולפרטים מלאים קראו את המדריך השלם.

 

התאמת המייבש למקומו

בבחירת המייבש יש להתחשב במידות המקום המיועד ובשיטת ניקוז הלחות. רוב המייבשים המשווקים בישראל הם בעלי פתח קדמי. מייבש כזה ניתן להניח על מכונת הכביסה ולחסוך מקום. מייבשים בעלי פתח עליון הם בדרך כלל צרים יותר.

 

מידות: מדדו את המקום המיועד למייבש וקחו בחשבון גם מרווח אוורור של כ-2 ס"מ בצדי המייבש. וודאו שדלת המייבש יכולה להיפתח לרווחה ללא הפרעה. בדגמים מסוימים ניתן להחליף את כיוון פתיחת הדלת.

 

שיטת ניקוז הלחות: שתי השיטות הקיימות הן צינור פליטה ומעבה.

 

  • ניקוז באמצעות צינור פליטה – צינור הפליטה מחובר למייבש וקצהו יוצא מהחלון ופולט את האדים החוצה.

 

  • ניקוז באמצעות מעבה (קונדנסור) – המעבה הופך את הלחות למים. המים נקווים לתוך מכל מובנה שאותו שולפים ומרוקנים כשהוא מלא. בחלק מהדגמים המים מנוקזים ישירות למערכת הביוב. שיטה זו מתאימה למקומות שבהם אין פתח חיצוני או כשמעדיפים להימנע משימוש בצינור פליטה מטעמי נוחות או אסתטיקה.

 

התאמת המייבש לצורכי הייבוש

שני השיקולים העיקריים בהתאמת המייבש לצורכי הייבוש הם הקיבולת ועוצמת החום. בנוסף קיימות בדגמים השונים תוכניות ייבוש ותכונות נוספות.

 

קיבולת המייבש: מומלץ שהקיבולת תתאים לפחות לכמות אחת של כביסה, כך שניתן לייבש את כל הכביסה שיצאה מהמכונה במחזור ייבוש אחד.

 

משך הייבוש: ככל שעוצמת המייבש גבוהה יותר והבגדים סחוטים היטב, הייבוש יהיה מהיר יותר. עוצמת המייבש (הספק) נמדדת בוואטים, והטווחים העיקריים במייבשים בקיבולת 5-6 ק"ג נעים בין 2600 ל-3000 ואט.

 

שליטה על משך הייבוש: קיימות שתי שיטות, אחת באמצעות טיימר והשנייה באמצעות חיישני לחות. באמצעות טיימר המייבש פועל עד תום הזמן שנקבע לו. חיישני לחות מפסיקים את פעולת המייבש עם ייבוש הבגדים ובכך תורמים לחיסכון באנרגיה ומגנים על הבגדים מנזקי חום.

 

שליטה על טמפרטורת הייבוש: בחלק גדול מהמייבשים הטמפרטורה קבועה ואינה ניתנת לשינוי. במייבשים כאלה מותקן בדרך כלל כפתור שמוריד את עוצמת החום ומיועד לייבוש בגדים עדינים. בדגמים מסוימים קיימות מספר דרגות טמפרטורה או כמה תוכניות ייבוש להתאמה מדויקת יותר לבדים מסוגים שונים.

 

שיטות למניעת קמטים: קיימות מספר שיטות, כאשר השתיים הנפוצות הן קריס קרוס ואל קמט.

 

עוד מידע על תוכניות ייבוש ושיטות למניעת קמטים - במדריך השלם.

 

נוחות התפעול והבקרה

כדי להעריך את נוחות המייבש בדקו את גודל הפתח וזווית פתיחת הדלת, שימו לב למיקום המסנן והחליטו בין לוח פיקוד מכאני לדיגיטלי.

 

גודל הפתח וזווית פתיחת הדלת: ככל שהפתח גדול יותר וזווית פתיחת הדלת רחבה יותר, יהיה קל יותר להכניס ולהוציא את הבגדים.

 

כיוון פתיחת הדלת: במקרה שהמייבש מוצב לצד מכונת הכביסה כדאי שדלתות המייבש ומכונת הכביסה ייפתחו זו מול זו, כך שניתן יהיה להעביר את הכביסה בנוחות.

 

מסנן סיבים: בתהליך הייבוש נפלטים סיבים מהבגדים, והם נאספים לתוך מסנן ייעודי שאותו מנקים לאחר כל ייבוש. מומלץ לוודא כי הגישה למסנן נוחה וניתן להוציאו ולהכניסו בקלות.

 

לוח פיקוד: ברוב המייבשים לוח הפיקוד והבקרה הוא מכאני ובמייבשים היקרים ניתן למצוא לוח פיקוד דיגיטלי. האחרון מציע יותר תוכניות ואפשרויות הפעלה וחיווי, אך רגיש יותר לתקלות ועלות תיקונו גבוהה בדרך כלל.

 

מאפיינים שניתן למצוא בדגמים השונים כוללים לחצן כיבוי והפעלה, נוריות ביקורת למסנן ולמיכל המים ועוד.

 

עוד על מאפייני הפעלה וחיווי הקיימים בלוח הפיקוד - במדריך השלם.

 

צריכת אנרגיה

ההבדלים בצריכת האנרגיה בין הדגמים השונים אינם מהותיים, אבל חיישני לחות יכולים לתרום לחיסכון של כ-15 אחוז בצריכת האנרגיה, ואם אתם נוהגים לייבש פריטים בודדים, מומלץ לבחור תוכנית המיועדת לייבוש כמות קטנה.

 

אחריות

אחריות מלאה על מייבש היא לרוב לשנה ובמקרים מסוימים יכולה להגיע לשלוש שנים, לעתים בתוספת תשלום. יש יבואנים שמציעים תקופת אחריות לכמה שנים נוספות על חלקים ותיקונים. מומלץ לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה: מהם סוגי התקלות והתיקונים הכלולים ואילו חלקים ניתנים להחלפה.

 

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן.

 

מחיר

הגורמים המשפיעים על המחיר הם קיבולת המייבש, שיטת ניקוז הלחות, חיישני לחות, לוח פיקוד דיגיטלי ותכונות ייחודיות הקיימות בדגמים השונים.

 

מחירי מייבשים בעלי קיבולת של 5-6 ק"ג נעים בין 1,100 ל- 5,000 שקל.

 

מדריך קנייה זה הוא גרסה מקוצרת למדריך המקורי שבאתר wisebuy.co.il. לחצו כאן לקריאת המדריך השלם.

  

אתר WiseBuy, המדריך לקנייה חכמה, מספק לצרכן מידע וכלים שמסייעים לו לבחור את המוצר המתאים לו ביותר.

 

עוד מידע בנושא מייבש כביסה ב-WiseBuy

מילון מונחי מייבש כביסה

איתור והשוואת דגמי מייבשי כביסה

 

מדריכים קודמים בסדרה

איך לבחור מקרר

איך לבחור מכונת כביסה

איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פתח גדול וזווית פתיחה רחבה של הדלת מקלים על השימוש
מומלץ שהקיבולת תתאים לכמות של מחזור כביסה
המדריך לקנייה חכמה
מומלצים