שתף קטע נבחר

דיכטר: הממשלה לא מתאמצת נגד הקסאם

השר לביטחון פנים מתנגד לרוח המתונה שנושבת מכיוון צמרת ההנהגה הישראלית. לדעתו, רק באמצעות פעולה רחבה ברצועת עזה, יוכל צה"ל לפגוע במשגרי הקסאמים. "אי אפשר להבליג ולהבליג. הדרג המדיני צריך להגיד לצבא מה ההישג הנדרש באופן ברור ומוחלט", אמר דיכטר ל-ynet

השר לבטחון פנים אבי דיכטר לא מרוצה מתפקוד הממשלה מול איום הקסאם. "צריך להבין שסיכול ממוקד פה וסיכול ממוקד שם, לא יעצרו את הקסאם", הוא אומר הלילה (יום ב') ל-ynet. "הגיע הזמן שנאמר את האמת לעצמנו - צריך לעצור את הקסאם כבר היום, כי אני לא מציע לאף אחד להגיע לימים שיהיו לפלסטינים רקטות משופרות. לצערי, אנחנו כממשלה יכולים לעשות הרבה יותר".

 

"אם נשנה את הגישה שלנו, זה יוביל לשינוי אזורי", הוא טוען. "איננו יכולים להרשות לעצמנו את מלחמת ההתשה שהחמאס והארגונים הפלסטיניים כופים עלינו באמצעות הקסאם. אם נצליח לעצור את הירי, זה יוביל לתהדייה ואז אפשר יהיה להגיע לשלב השני - לדבר על שחרורו של גלעד שליט תמורת אסירים".

 

התבטאויות דומות של דיכטר שנאמרו היום בישיבת הממשלה עוררו עליו את זעמם של ראש הממשלה וצמרת ההנהגה הישראלית, אבל הוא לא מתכוון לחזור בו. להיפך, הוא ממשיך לקדם את היוזמה להרחיב את המבצע הצבאי ברצועה בצורה ניכרת.

   

35 שנים שירת דיכטר במערכת הביטחון - מלוחם בסיירת מטכ"ל ועד לשירותו כראש שירות הביטחון הכללי עד לפני כשנה וחצי. היום, לאחר שעיר מגוריו אשקלון הפכה לזירת ירי קסאמים, הוא לא מוכן להסתפק בתשובות על המאמץ הגדול להפחתת ירי הרקטות - הוא תובע מראש הממשלה ומצה"ל לעשות מעשה.

 

"מאז שאני שר בממשלה, לא שמעתי אותנו מבקשים מצה"ל שיביא תוכניות לעצירת הקסאם. לא הנחינו את צה"ל באופן חד-משמעית מה לעשות", מלין דיכטר. "מכיוון שהרבה מאוד שנים הייתי בצד השני, בצד המבצע, אני מכיר את ההבדל בין להגיד לצבא תעשה, לבין להגיד מה צריך לעשות. כשזה חשוב לדרג המדיני הוא יודע לבוא ולתבוע אילו פעולות הוא רוצה בדיוק. אילו היינו אומרים זאת כך, אני מאמין ביכולות של הצבא לעצור את הרקטות - אולי לא באופן מוחלט, אבל לעצור".

 

"פגיעת הקסאם היא עניין סטטיסטי, ובסוף הסטטיסטיקה, מה לעשות - פוגעת. השבוע היא פגעה והיא תמשיך לפגוע גם מחר ומחרתיים. אי אפשר להבליג ולהבליג. צריך להבין שאם לא דורשים מהצבא - לא מקבלים. הדרג המדיני צריך להגיד לצבא מה ההישג הנדרש באופן ברור ומוחלט".

 

לדברי דיכטר, טענת הממשלה כי יש לעשות מאמץ הייתה יכולה היות מובנת בחודשים הראשונים לירי הרקטות, "אבל שנה ומשהו אחרי ההתנתקות ו-1,300 קסאמים, זה לא מספיק לומר עשינו מאמץ, עכשיו צריך לעשות. כן, יש סיכונים, יש תשומות צבאיות, אבל אנחנו כממשלה צריכים להחליט אם לוקחים אותם ופועלים לעצור את הקסאם. המצב הנוכחי הוא בלתי נסבל".

 

השר לבטחון פנים מציע שלאחר שתתקבל החלטה על הרחבת הפעולות הצבאיות, יהיה צורך בנחישות ואורך רוח. "אסור יהיה לנו להיבהל מכל תקלה, כמו שהייתה לנו. צריך לשים את עצירת הקסאם ואת מניעת התעצמות החמאס כמטרות, ולאפשר לצבא לעשות את מה שהוא יודע. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
דיכטר. שינוי אזורי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים