שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמות דיגיטליות זולות במיוחד

לא כל המצלמות הזולות נולדו שוות. ובכל זאת, אפשר בהחלט למצוא מצלמה טובה בלי לחורר את הכיס, אבל לא כדאי לחסוך יותר מדי. מדריך השוואתי

מחירי המצלמות הדיגיטליות צונחים. ניתן למצוא כיום מצלמות SLR דיגיטליות טובות שעלו בעבר בסביבות 1,000 דולר, בסביבות מחצית מהמחיר המקורי. מצלמות פשוטות בעלות חיישן בן שבעה או שמונה מגהפיקסל עולות פחות מ-300 דולר. אבל האם אפשר למצוא מצלמה נורמלית במחיר נמוך מ-150 דולר? ראינו כמה מצלמות בטווח המחירים הזה באינטרנט, והחלטנו לבדוק אותן.

 

לא ציפינו להתפעל מאף אחת מהן, אבל רצינו לדעת אם הן יהיו טובות עבור צלמים חובבים בגיחה הראשונה לתוך עולם הצילום הדיגיטלי, או לתמונות מזדמנות בלבד. גילינו שגם אם אי אפשר למצוא מצלמה טובה ב-88 דולר,

אפשר בהחלט למצוא חלופה טובה במחיר נמוך מ-150 דולר.

 

Canon PowerShot A430

גם אם היא לא המצלמה האינטואיטיבית ביותר, היא בחירה בטוחה, והמצלמה הטובה ביותר מבין אלו שבדקנו.

 

למצלמה הזו יש גוף די חלקלק, ועדשת זום אופטי 4X. העינית האופטית שיש למצלמה היא תוספת מבורכת, מכיוון שהמסך הקטן בגודל 1.8 אינץ' נעשה שטוף שמש כשהוא נמצא באור בהיר או כשצופים בו מזווית. למרבה הנוחות, המצלמה הזו דורשת סוללת AA, כמו כל שאר המצלמות הלא יקרות שאנחנו סוקרים כאן.

 

תמונות הניסיון שלנו היו בחשיפת חסר של דרגת צמצם אחת לפחות, אבל היה בהן מעט מאוד רעש. בתמונות אור יום, הצבעים היו מדויקים, אבל היו יכולים להיות יותר רוויים.

 

היתה גם קצת בעיית fringing. המבזק לא היה חזק מספיק בתמונת הטבע הדומם שלנו, והתוצאה היתה צללית עדינה של נושא הצילום. האבחנה היתה ממוצעת בסביבות 1,250 קוים, בקצה העליון של טווח מצלמות ארבעה מגהפיקסל. המצלמה פועלת במהירות, אבל קשה להתלהב מזמן המחזור בן ה-4.4 שניות.

 

עוד מסקנה: חברת Canon מייצרת מצלמות מעולות, אבל צריכה לשפר את ממשק המשתמש שלה. המבזק עבד כשלא רצינו. אפשר לבטל את האפשרות, אבל המצלמה "שוכחת" את השינוי כשמכבים אותה. אהבנו את מצב הוידאו, למרות שהיא שמה לב שהוא קצת רועד. הוא מצלם ב-10 תמונות לשנייה בסה"כ, באבחנת מסך של 640 על 480 פיקסלים (ברירת המחדל).

 

באופן כללי, אנו ממליצים על המצלמה, אך חשים כי היא מורכבת מדי למשתמשים לא מנוסים.

 

מפרט טכני: 4 מגה פיקסל, עדשת זום 4X (פירוט: 39 מ"מ עד 156 מ"מ אקוויוולנטי)

השורה התחתונה: המצלמה הלא יקרה הזו היא מצלמה קטנה דיגיטלית נחמדה, שמצלמת תמונות טובות מאוד.

יתרונות: תמונות נעימות לעין, ביצועים יציבים, אין שינוי מהלחיצה ועד הצילום.

חסרונות: וידאו רועד, זמן מחזור בינוני, תפריטים מסובכים.

מחיר: להשוואת מחירים לחצו כאן

ציון:

  

HP Photosmart M425

חלק מהמשתמשים יחשבו שהיא בסיסית מדי, אך תכונה זו תהפוך את המצלמה הזו לטובה מאוד עבור צלם מתחיל.

 

המצלמה לא נראית מיוחדת. אין לה עינית אופטית ולכן צריך להשתמש במסך ה-LCD בגודל 1.7 אינץ' כדי לצלם את התמונות. כפתורי השליטה של המצלמה מסודרים בצורה חכמה.

 

בחלק העליון של המצלמה יש רק שני כפתורים, אחד לצילום תמונות דוממות והשני עבור הוידאו, כך שאין צורך לחפש את האפשרות במעמקי תפריטים או חוגות. בגב המצלמה תמצאו את כפתור התקריב בדיוק במיקום של האגודל. מצב צילום נוף מראה תמונה לדוגמה עם טקסט ברור ותיאורי.

 

גלריית

עיצוב מאפשרת לכם להוריד עיניים אדומות ולבצע שינויי עריכה קטנים נוספים בתוך המצלמה. כפתור שיתוף ייעודי ניגש לפנקס כתובות, כך שאפשר לבחור מי יקבל את התמונות כשתפרקו את התמונות לתוכנת Photosmart Premier של HP.

 

מצלמת M425 בעלת חיישן חמישה מגהפיקסל סיפקה תמורה לכסף, והיתה בסדר במבחני האבחנה, אבל היה לה ממוצע של 1,150 קוים, כמות שהיינו מצפים יותר ממצלמת ארבעה מגהפיקסל, ולא ממצלמת חמישה מגהפיקסל.

 

התמונות זכו לחשיפה טובה, והיו ברורות, למרות שהיה עיוות קל בצבעים בתמונות באור יום ובתמונות עם מבזק. היה גם מעט fringing. אתחול המצלמה היה איטי קמעה, אבל זמן המחזור היה סביר. המצלמה הזו מסריטה וידאו באבחנת 640 על 480, אבל רק במהירות של 20 תמונות לשנייה, כך שהסרט קצת קופצני. הקול, לעומת זאת, היה לא רע.

 

צלמת מתחילה שקיבלה לבדיקה את המצלמה קיוותה ליהנות מיותר אפשרויות שליטה ידניות. היא היתה מרוצה מהתמונות והודתה שהמצלמה טובה יחסית למחירה, והיא תהיה בחירה טובה למישהו שרק מתחיל לצלם.

 

מפרט טכני: חמישה מגה פיקסל, עדשת זום 3X (פירוט: 38 מ"מ עד 105 מ"מ אקוויוולנטי)

בשורה התחתונה: המצלמה הזו קלה וכיפית, ומתאימה מאוד לצלמים מתחילים שרוצים מצלמה שתחזיק להם יד.

יתרונות: מאפיינים קלים לשימוש, גלריית עיצוב מהנה בתפריטים, איכות תמונות סבירה.

חסרונות: זמן אתחול איטי, אין עינית אופטית, מסך LCD קטן.

מחיר: להשוואת מחירים לחצו כאן

ציון: 

 

Nikon Coolpix L4

מצלמת Nikon Coolpix L4 בעלת חיישן ארבעה מגהפיקסל היא מצלמה קטנה באופן מטעה. היא בגודל של מצלמה קטנטנה רגילה, אבל היא עבה פי שתיים.

 

המסך בן שני האינצ'ים קטן עבור המצלמות הדיגיטליות כיום, אבל הוא הגדול ביותר מבין המצלמות בתקציב הנמוך שבדקנו. ממצא זה חשוב מכיוון שכמו למצלמת HP Photosmart M425, למצלמה הזו אין עינית אופטית. אי אפשר לסלוח על כך שלמצלמה אין יכולת להקליט קול ביחד עם הווידאו. אפילו מצלמת ה-Polaroid PDC 5080 יכולה לעשות זאת.

 

המצלמה נוחה לשימוש, למרות שהמגעים קצת צפופים עבור ידיים גדולות. משטח החלקה מאפשר לכם לבחור בין מצב אוטומטי מלא, מצבי צילום נוף עם הסבר מלא, או וידאו, ללא קול. יש עזרה בתוך המצלמה לכל פריט בתפריט. תמונות שיצאו כהות מדי בגלל אור אחורי, אפשר להבהיר ולחדד על ידי הפעלת אפשרות ה-D-Lighting של המצלמה.

 

כמו מצלמת ה-Canon PowerShot A430, למצלמה הזו יש ממוצע מכובד של 1,250 קווי אבחנה במבחנים של טרי. באופן כללי, חשיפות באור יום הפיקו איכות טובה של צבעים ופרטים, למרות שהניגודיות היתה קצת חזקה מדי.

 

תאורת המבזק לצילום המבחן שלנו היתה חלשה. הצלחנו להציל אותו על ידי שימוש בתכונת D-Lighting של המצלמה, אבל היינו מעדיפים להימנע מכך. המצלמה מאתחלת די מהר, אחרי שהיא מראה פרסומת ל-Coolpix. המעבר בין התמונות היה סביר, כלומר, ללא יותר מדי שיהוי.

 

צלמת מתחילה שקיבלה לבדיקה את המצלמה תיארה אותה כ"מצלמה שנראית רגילה, שאפשר לדחוף אותה לכיס ולצאת", וצדקה. היא היתה די מרוצה מהתמונות שלה, למרות שכמה מהן לא היו מאוד חדות, והצבעים לרוב לא היו מלאי חיים. עניין המהירות שהזכרנו היווה בעיה גם עבורה.

 

בנוסף, לא כיף לראות וידאו ללא קול (אם כי באופן מפתיע אפשר לבצע זום בזמן ההסרטה). יון חשה שהמצלמה היא מצלמת כוון-וצלם טובה, ושהיא מהווה תמורה טובה לכסף, אבל היא עדיין היתה רוצה משהו שנראה קצת יותר טוב.

 

מפרט טכני: ארבעה מגה פיקסל, עדשת זום 3X (פירוט: 38 מ"מ עד 114 מ"מ אקוויוולנטי)

יתרונות: תכונת D-Lighting יכולה להציל תמונות מתת-חשיפה, ממשק קל, מסך LCD גדול יחסית תמורת התקציב.

חסרונות: שיהוי מרגע הלחיצה ועד הצילום, אי אפשר להסריט וידאו עם קול.

בשורה התחתונה: מצלמה בסיסית למתחילים שלא עולה הרבה, עם ממשק משתמש קל לשימוש. אנחנו מעדיפים קול עם הווידאו שלנו.

מחיר: להשוואת מחירים לחצו כאן

ציון:

 

Polaroid PDC 5080

כשקניתי את המצלמה הזו ב-88 דולר, הייתי ספקן לגבי יכולותיה להמם אותי. מכיוון שהחברה הורידה את המחיר "בתמורה" להשמטת יכולות כגון מיקוד אוטומטי, עדשת זום, ומכסה עדשה קיוויתי שב-Polaroid התמקדו בייצור מצלמה שמצלמת תמונות סבירות. אך - אכזבה. תוצאות מבחני האבחנה שלנו היו כה נמוכים, שאנחנו שואלים את עצמנו אם למצלמה כלל יש חיישן חמישה מגהפיקסל אמיתי.

 

למצלמה יש זום דיגיטלי 4X (אנחנו לעולם לא ממליצים להשתמש בזום דיגיטלי, אלא רק באופטי). באמצעות הזום המדומה היא הופכת את התמונות לגרועות פי ארבעה.

 

המצלמה רשמה רק 725 קווי אבחנה, מרחק אדיר מ-1,200 עד 1,500 הקווים שציפינו לראות במצלמת 5 מגהפיקסל. היו פערים של יותר מ-11 שניות בין תמונות מבזק. התמונות היו עם ניגודיות גבוהה מדי. המבזק בקושי הצליח להגיע לתמונת הטבע הדומם שלנו, והתמונה היתה בחשיפה לא מספיקה.

 

המצלמה הזו לא תהיה אפילו מצלמה סבירה ראשונה לילד. חפשו מצלמה יותר יקרה הנמכרת במבצע, או שקלו להוציא יותר.

 

מפרט טכני: חמישה מגה פיקסל, עדשה קבועה (בערך 39 מ"מ אקוויוולנטי)

יתרונות: לא מצאנו.

חסרונות: ביצועים איומים ואיכות תמונה איומה. התכונות "על הנייר" - מטעות.

בשורה התחתונה: איכות התמונה בקושי טובה יותר ממצלמה של טלפון סלולרי, והאיכות עוד יותר גרועה אם משתמשים בזום הדיגיטלי. היא איטית, ומעניקה לכם הרבה זמן להתחרט על הקנייה. התרחקו ממנה.

ציון:
 

.

עוד שלוש מצלמות מתחת ל-200 דולר

אנחנו תמיד מחפשים עסקאות טובות. הנה כמה שראינו במהלך הכנת כתבה. העסקאות הן לעיתים קרובות חמקמקות, ותלויות בהנחות, אז שמרו על עיניים פקוחות: 

 

Fuji Finepix A500

ציון:

חיישן: 5.1 מגה פיקסל

זום אופטי: 3X

זיכרון מצורף: 12 מגהבייט

סוג כרטיס: xD

גודל מסך: 1.8 אינץ

זמן הדלקה / זמן מחזור (בשניות): 3.5 שניות / 5.5 שניות

אבחנה (בקווים): 1,275

הערות: איכות תמונה טובה מאוד. שיהוי זניח מהלחיצה ועל הצילום.

איכות וידאו נוראית. משתמשת בכרטיסי xD יקרים.

מחיר: להשוואת מחירים לחצו כאן

 

Kodak EasyShare V530

ציון:

חיישן: 5 מגהפיקסל

זום אופטי: X3

זיכרון מצורף: 12 מגהבייט

סוג כרטיס: SD    

גודל מסך: 2 אינץ'

זמן הדלקה / זמן מחזור (בשניות): 2.8 שניות / 1.1 שניות

אבחנה (בקווים): 1,350

הערות: מצלמה קטנטנה, עתידנית ומהירה.

התפריטים המצוינים של Kodak הופכים אותה למצלמה קלה לשימוש.

מחיר: להשוואת מחירים לחצו כאן

 


מימין למעלה ובכיוון השעון: One, V530, Fuji A500 

 

Kodak EasyShare-One

ציון:

חיישן: 4 מגהפיקסל

זום אופטי: X3

זיכרון מצורף: 256 מגהבייט

סוג כרטיס: SD   

גודל מסך: 3 אינץ'

זמן הדלקה / זמן מחזור (בשניות): 10.3 שניות / 1.3 שניות

אבחנה (בקווים): 1,100

הערות: מסך מגע LCD ענקי. תוספת מומלצת: כרטיס ה-Wi-Fi של קודאק (75 דולר)

מחיר: להשוואת מחירים לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארבע מצלמות זולות
צילום: פי סי מגזין
מומלצים