שתף קטע נבחר

 

אולמרט: איני צופה מו"מ עם סוריה בקרוב

ראש הממשלה התייחס לראשונה לדו"ח בייקר-המילטון שקרא לנסיגה מהגולן ואמר כי למיטב ידיעתו "לנשיא בוש יש דעה שונה". הוא הסתייג מהקשר בין המלחמה בעיראק לסוגיית המזרח התיכון, והתייחס גם לאיום האיראני: "כל פשרה שתוביל לכך שאיראן לא תהיה בעלת יכולת גרעינית היא צעד בכיוון הנכון"

ראש הממשלה התייחס היום (ה') בכנס ועדת העורכים בתל-אביב לדו"ח בייקר-המילטון שקרא לנסיגה ישראלית מהגולן, ואמר כי "לנו יש דעה אחרת. למיטב ידיעתי גם לנשיא בוש הייתה דעה שונה לגבי העניין הזה. אני יכול לומר שהדעות ששמעתי מהנשיא ומכל ראשי המימשל בנושא הסורי היו שלא תיתכן אפשרות של משא ומתן - לא אמריקני-סורי ולא ישראלי-סורי. אני מאוד סומך על שיקול דעתו והאחריות של הנשיא".

 

ראש הממשלה הזכיר בהקשר זה כי למיטב ידיעתו כבר שני ראשי ממשלה לפחות תמכו בנסיגה נרחבת או אפילו כוללת מרמת הגולן, אך אמר: "לפי דעתי, הפעילות החתרנית של סוריה והתמיכה שלה בחמאס שייתכן שמונעת אפשרות של משא-ומתן אמיתי מול הפלסטינים, אינה מציגה תמונה של סיכוי רב בזמן הקרוב למו"מ עם הסורים. השאלה מה ניתן לסורים פחות מעניינת אותי, אותנו מעניין מה הם יתנו לנו".

 

כשנשאל ראש הממשלה האם הוא שותף להערכה כי תיתכן בקיץ מלחמה עם סוריה ענה כי לדעתו סוריה אינה מעוניינת במערכה צבאית, וגם בישראל לא רוצים לפתוח במלחמה.

 

בהתייחסות נוספת לדו"ח בייקר-המילטון אמר אולמרט אמר ראש הממשלה כי הוא מתנגד לניסיון ליצור זיקה בין הנושא העיראקי לנושא המזרח-תיכוני. לדבריו, גם בעניין זה - למיטב דיעתו - הנשיא בוש אינו מסכים עם דו"ח הוועדה.

 

 

כאשר נדרש אולמרט ל"נאום השלום" שנשא בטקס האזכרה השנתי לראש הממשלה דוד בן-גוריון, בו הצביע על השאיפה העזה לקיים תהליך מדיני אקטיבי עם הפלסטינים, אמר: "אני מאמין בדברים שאמרתי. כשנגיע למשא ומתן על בסיס יישומם העקרונות שישראל הציבה, נהיה מוכנים לעשות צעדים מרחיקי לכת כדי לאפשר הסכם". ראש הממשלה הביע תקווה שבקרוב יקיים פגישה עם הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס (אבו-מאזן), זאת ללא שום תנאים מקדימים.

 


מו"מ עם סוריה? לא בקרוב (צילום: ירון ברנר)

 

אולמרט נשאל האם ישראל אינה חוזרת על טעיותיה בלבנון, כאשר היא מאפשרת לארגוני הטרור להתאושש בחסות הרגיעה והפסקת האש. "אנו לא ניתן כזו או דומה לה להתפתח בדרום ובחודשים האחרונים פעלנו בצורה חסרת תקדים. אני שמח על הפסקת האש ואני חושב שזה צעד שהיינו צריכים להיענות. כמובן שלא נשלים ולא נקבל מצב שבו יש בנייה ברצועת עזה של כוח שיכול לאיים על שלומה של חלק ממדינה ישראל".

 

"האיום האיראני מטריד מאוד"

בתחילת דבריו התייחס ראש הממשלה לאיום הגרעין האיראני ואמר כי "הדרך להתמודד עם האיום היא בראש ובראשונה לגרום לכך שאיראן לא תהיה בעלת יכולת לפתח נשק גרעיני, זו המטרה, והדרכים הם שונות ומגוונות. אני מקווה שניתן יהיה להגיע לכך במשא-ומתן או בדרך של פשרה. זו סוגייה מטרידה מאוד, אולם היא לא נושא ישראלי, ובראש ובראשונה מדובר בנושא שעל הקהילה הבינלאומית לטפל בו". 

 

ראש הממשלה אמר כי למרות עניין זה, הרי שהסכנות שישראל מתמודדת איתן כיום הן סכנות שעמן היא יודעת להתמודד באופן יעיל יותר יותר יעילות מאשר כל תקופה אחרת בהיסטוריה שלה.

 

במהלך מסיבת העיתונאים נשאל ראש הממשלה גם בעניין כהונתם של אישים בצמרת ההנהגה של ישראל. בין השאר נשאל אולמרט על תפקודו של שר הביטחון עמיר פרץ, נגדו הושמעה ביקורת רבה - בעיקר בשל מחדלי מלחמת לבנון השנייה. אלא שראש הממשלה הביעה תמיכה מלאה בפרץ ואמר: "אלמלא חשבתי שהוא יכול למלא את תפקידו, לא הייתי מציע לו את התפקיד. אלמלא חשבתי שהוא יכול למלא את התפקיד כראוי, לא הייתי נותן לו להמשיך".

 

באשר לנשיא משה קצב, הנתון תחת חקירה בחשד שביצע עבירות מין בנשים שעבדו עמו, אמר אולמרט כי לעת עתה לא התקבלה איזושהי החלטה על ידי כל גורם שיחייב אותו להתייחס למצבו. "אני חושב שננהג כולנו בכבוד אם נמתין בסבלנות שהגורמים המוסמכים יביעו את דעתם", ענה.

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אולמרט והעיתונאים. מתעניין במה תיתן סוריה
צילום: ירון ברנר
צילום: רויטרס
בוש. "לא מסכים עם הדו"ח"
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
אבו מאזן. מקווה לפגישה בקרוב
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
אסד. הוא לא מעוניין במערכה צבאית
צילום: איי אף פי
מומלצים