שתף קטע נבחר

תושבי רג'ר ליוניפי"ל: לא נסכים לחלוקת הכפר

פגישת עבודה ראשונה של אנשי האו"ם בכפר שעל גבול הלבנון, התקיימה בעקבות החלטת הממשלה להעביר את האחריות על חלקו הצפוני של הכפר מידי ישראל

בכפר רג'ר שבגבול לבנון הופתעו הערב (יום ב') מביקור של 20 קצינים וחיילים מכוח יוניפי"ל המוצבים בדרום לבנון שבאו לסיור ופגישת עבודה עם נכבדי הכפר. תושבי הכפר הבהירו שלא יסכימו לחציית הכפר.

 

לדברי אנשי האו"ם הפגישה התקיימה כחלק ממימושה של החלטת האו"ם 1701 שאושרה גם על-ידי ממשלת ישראל וכוללת את ההחלטה להעביר את האחריות על חלקו הצפוני של הכפר לידי האו"ם.

 

אתמול הפגינו כ-1,000 מבין 2,100 תושבים בכפר החצוי במחאה על ההחלטה. לדברי ראשי הכפר, עד כה הם לא קיבלו עדכון מגורם בממשלה או בצבא לגבי עתידם.

 

מזכיר המועצה, נג'יב חטיב אמר כי בישוב הסבירו לקציני האו"ם שאין להם כוונה להסכים לחלוקת הכפר. "שני שלישים מתושבי הכפר יעברו לגור בשטח לבנון כפליטים ולכך לא ניתן. אנחנו נכבשנו על-ידי מדינת ישראל יחד עם רמת הגולן ולכולנו תעודות זהות כחולות. גורל רג'ר יהיה כגורל רמת הגולן בעת הסדר עתידי עם הסורים. אנחנו חיים באזור שהוכרז שטח צבאי סגור ועל גבינו מנהלת מדינת ישראל את המו"מ עם האו"ם".

 

אנשי רג'ר העבירו פנייה למפקד יוניפי"ל בלבנון, אלן פלגריני, בה דרשו למנוע את פריסת כוחות צבאו בשטחו הצפוני של הכפר עד להגעת ראשי הכפר להבנות עם ממשלת ישראל.

 

כעת חוששים במועצת הכפר, שאחרי חיילי האו"ם, יגיעו לחלקו הצפוני של הכפר גם אנשי צבא לבנון, דבר שעלול להוביל לחיכוכים שבסופו של דבר יפגעו בתושבים. "אנשי האו"ם לא ידעו להשיב לנו 'איך הם היו מרגישים אם הילדים שלהם היו צריכים לעבור מדי יום בידוק של גופם ולהציג מסמכים בטרם יעברו לבית הספר הנמצא בצידו הדרומי של הכפר", אמר חטיב. כעת אנשי רג'ר שוקלים את המשך צעדיהם והם עומדים על שלהם "האו"ם לא ידרוך כאן ויחלק בין משפחות שלמות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חנן גרינברג
האו"ם נערך. הכפר רג'ר
צילום: חנן גרינברג
מומלצים