שתף קטע נבחר

ח"כ שטייניץ: "בג"ץ חזר לעשתונותיו"

במערכת הפוליטית מגיבים להחלטת 'בג"ץ החיסולים'. הוועד נגד עינויים: "ההחלטה עלולה להרחיב את הפגיעה בחפים מפשע". ח"כ גלאון: "חבל שהחיסולים לא נפסלו לחלוטין. המבחן יהיה באכיפת ההחלטה בשטח". ח"כ איתם: "הסיכול הממוקד הוא כלי מבצעי יעיל ומוסרי"

פולמוס הסיכולים חוזר למגרש הפוליטי. במערכת הפוליטית הזדרזו להגיב הבוקר (ה') על הכרעת בג"ץ בנושא הסיכולים הממוקדים של צה"ל.

 

הוועד הציבורי נגד עינויים, שהגיש את העתירה נגד הסיכולים שדחה הבוקר בג"ץ, אמר כי ההכרעה "עלולה לשרטט מדרון מסוכן בו תורחב הפגיעה בחפים מפשע". מהארגון נמסר: "הוועד מצר על כך שהרכב בג"ץ לא קבע כללים ברורים המאפשרים או אוסרים פעולות סיכול ממוקד ללא משפט. לפי נתוני הוועד, מאז תחילת האינתיפאדה השניה נהרגו בפעולות סיכול 500 פלסטינים, מתוכם 168 אזרחים חפים מפשע. הכללים והמבחנים שקבע הנשיא ברק בפסיקתו מעורפלים, ולא מגדירים בבירור את כללי המותר והאסור".

 

חבר הכנסת יובל שטייניץ (ליכוד): מברך על הפסיקה: "בג"ץ חזר לעשתונותיו ולתובנה שחובת המדינה להגן על אזרחיה גוברת על כל חובה אחרת. יחד עם זאת, הגיע הזמן שכנסת ישראל תגביל בחקיקה את מעורבותו של בג"ץ בענייני מלחמה ושלום, הגירה וטרור".

 

ח"כ אפי איתם (איחוד לאומי - מפד”ל) טוען ש"בעידן של טרור הרואה באוכלוסייה אזרחית מטרה, הסיכול הממוקד הוא כלי מבצעי יעיל ומוסרי, המאפשר למדינה להתגונן נגד אלו החפצים לזרוע בה הרס והרג".

 

ח"כ גלאון (מרצ-יחד): "חבל שבג"ץ לא פסל לחלוטין את השימוש בחיסולים כהוצאה להורג ללא משפט, אך טוב שבכל-זאת בג"ץ שם סייגים למגבלות לשימוש בכוח. המבחן יהיה האם ההחלטה תאכף בשטח. הניסיון מוכיח שזה לא הגיוני שכל מקרה יבחן לגופו כפי שהציעו השופטים, כי צה"ל מזמן לא מחסל פצצות מתקתקות והפך את מדיניות החיסולים למדיניות של טרור כנגד טרור".

    

ח"כ אריה אלדד (איחוד לאומי - מפד”ל) שיגר מסר פרידה זועף לעבר הנשיא הפורש של בית המשפט העליון: "במפתיע, אהרון ברק לא תרם היום תרומה משמעותית לארגוני הטרור. יחד עם זאת, אנחת רווחה גדולה צריכה להישמע היום במדינה על זה שהוא הלך סוף-סוף".

 

יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, אמר: "אינני מתפלא שכן החלטה זו מצטרפת לשרשרת ההחלטות בשבוע האחרון שמנסות לתת לגיטימציה שקרית לכיבוש הישראלי ופשעיו. פעולות הרצח והחיסול שמבצעים כוחות הכיבוש הם פצע. שום אליבי לא יכול לעזור ולכסות על האמת, שמדובר בפשע נגד האנושות. פעולות הצבא הורגות עשרות בני אדם בלי שום חשבון".

 

"ככה אי אפשר להילחם"

ח"כ בני אלון (איחוד לאומי - מפד”ל) אומר ש"הבג"ץ ממשיך בחיסול הממוקד של המערכות הדמוקרטיות. על פי הפסיקה מהיום, רק בית המשפט ישפוט מהי פעולה מלחמתית כשרה, מהו סיכול ממוקד כשר. ככה אי אפשר להילחם".

  

ח"כ אחמד טיבי (רע”מ-תע”ל): "ההחלטה להתיר חיסולים היא המשך הכיוון הביטחוניסטי של בג"ץ שמאז 67' הכשיר הפקעות, גירושים, עקירות, חיסולים ושאר עוולות הכיבוש בניגוד לחוק הבינלאומי".

 

ח"כ ג'מאל זחאלקה (בל"ד) אמר כי "בג"ץ נתן את חסותו להוצאה להורג ללא משפט ופשעי מלחמה. העניין צריך לעבור לדיון בבית-דין בינלאומי, שכן אין מדובר בנושא ישראלי פנימי וצריך לטפל בו במסגרת בינלאומית".

 

הרכב של שלושה שופטי בג"ץ קבע הבוקר שאין לאסור באופן מוחלט את מדיניות הסיכול הממוקד: "אין לקבוע מראש שכל סיכול ממוקד הוא אסור, כשם שאין לקבוע מראש שהוא מותר". עם זאת הדגישו השופטים: המטרה לא תמיד מקדשת את האמצעים, ויש להציב מגבלות מתאימות על ביצוע הסיכולים. בראש הרכב השופטים ישב נשיא בית המשפט העליון הפורש, השופט אהרון ברק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
ח"כ איתם
צילום: ניב קלדרון
צילום: גיל יוחנן
ח"כ גלאון
צילום: גיל יוחנן
צילום: ניב קלדרון
ח"כ אלדד
צילום: ניב קלדרון
מומלצים