שתף קטע נבחר
 

עכשיו העונה - עוגת גויאבה ומאפין אפרסמון

לפיליס גלזר יש פתרון למי שאוהב גויאבה וגר עם כאלה שלא - להכין עוגת גויאבות. ואם אתם בכל זאת מתעקשים להימנע מהפרי הריחני, למה שלא תכינו מאפין אפרסמון?

כמעט ופיספסתי את התמרים הצהובים (זן בהיר) שאני כל כך אוהבת, אבל השנה אין סיכוי שאפספס את פירות עונת המעבר - אנונה, גויאבה, אפרסמון ואבוקדו, שממלאים את מדפי הירקן בטכניקולור טבעי.

 

האפרסמון הכתום-עז נולד במזרח הרחוק. שם, וברוב המקומות בעולם קוראים לו "קאקי", שם שהיה גוזר עליו מיתה אצלנו. בסין ותאילנד האפרסמון מלא טאנין (כמו שיש בתה) וחייבים לאכול אותו רכרוכי לגמרי, מה שלא כולם אוהבים. שם גם מייבשים אותו לתקופת החורף כמו שאנחנו מייבשים תאנים.

 

נכון שלפני כמה שנים רופאים המליצו לאנשים שעברו ניתוחים בקיבה להימנע מאכילת אפרסמונים, אך לאדם הבריא אין מה לחשוש. אפרסמונים, בהיותם כתומים, הם מקור נהדר לויטמין A.

 

אם אתם רוצים להאריך את החוויה, אפשר להקפיא אפרסמונים עד חודשיים. עוטפים כל פרי בנפרד, שמים בשקיות ניילון ומכניסים למקפיא. אפרסמונים מופשרים מתאימים לעוגות או למילקשייק.

 

ועכשיו לגויאבות. בעוד שהאוהדים מתלהבים מהניחוח ומהטעם המתוק, מתעבי הפרי הזה מריחים אותו מקילומטר ונרתעים. פתרון לשלום בית: להכין עוגה מגויאבות. הטעם העשיר מסתיר את המקור השנוא. גויאבה, כשהיא בנקודת שיא הבשלות, עשירה מאוד בויטמין C.

 

על האובקדו אין הרבה מה להוסיף. כמעט כולם מכירים את יתרונותיו הרבים - טעים, מגוון ומלא בויטמינים ומינרלים.

 

ועכשיו לעבודה: מאפין אפרסמון ועוגת גויאבות.

 

מאפין אפרסמונים

המרכיבים:

100 גרם חמאה בטמפ' החדר

1/3 כוס דבש

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל טבעי

1/4 1 כוסות קמח חיטה מלא

3 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס קוקוס

1/4 כוס מים רותחים

1 כוס אפרסמונים בשלים אך מוצקים, קצוצים (2-3 אפרסמונים)

 

אופן ההכנה:
  1. בקערת מערבל חשמלי, טורפים חמאה, ומוסיפים כוס דבש בהדרגה. טורפים פנימה את הביצים והוניל.
  2. בעזרת מסננת, מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח יחד. בוחשים פנימה את הקוקוס. מוסיפים לתערובת החמאה לסירוגין, מים רותחים. בוחשים פנימה את האפרסמונים.
  3. יוצקים לתבנית מאפין משומנת או מקרופדת במנג'טים מיוחדים לאפייה. ממלאים עד 3/4 גובה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 15-20 דקות, או עד שקיסם שמוחדר למרכז יוצא נקי. אוכלים את המאפינס חמימים עם חמאה ודבש.

 

עוגת גויאבות

אפילו אנשים שלא אוהבים גויאבות נדלקים על העוגה הזו. אם הם מבני ביתכם, הם גם ישמחו להיפטר מהריח של הפרי הטרי בבית.

 

המרכיבים:

200 גרם חמאה

1/2 1 כוסות סוכר חום

4 כפות יוגורט

3 כוסות קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

1/4 כפית זנגוויל

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/2 1 כוסות רסק גואיבות (הוראות בהמשך)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במערבל חשמלי חמאה, סוכר ויוגורט, עד קבלת מרקם חלק. מנפים את כל החומרים היבשים ביחד ומוסיפים לתערובת.
  2. מכינים את רסק הגויאבות: חוצים אותן מבלי לקלוף. בעזרת כפית, מוציאים את הגרעינים (הם יצאו כמו כדור באמצע). טוחנים את החלק שנשאר במעבד מזון.
  3. בוחשים את רסק הגויאבות לתוך תערובת החמאה, מערבבים קלות ויוצקים לתבנית עם חור במרכז (דמויית סיר פלא), ששומנה בחמאה (לחילופין, ניתן להשתמש בתבנית עגולה רגילה).
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן בלום
מריחים אותה מקילומטר. גויאבה
צילום: יונתן בלום
טרי ומיובש. אפרסמון
מומלצים