שתף קטע נבחר

נס חנוכה: בחגיגת הליכוד לא היה מקום לפעילים

טקס הדלקת הנר השביעי של חנוכה הפך בליכוד לחגיגה של ממש. מאות פעילי ליכוד הגיעו לאולם באור יהודה וחלק נאלצו להישאר בחוץ. ראשי סניפים אומרים ל-ynet: השמועות על מותו של הליכוד היו מוקדמות מדי

הדלקת נר שביעי של חנוכה, אותו ארגן הערב (יום ה') חבר הכנסת יובל שטיייניץ באור יהודה, הצליח לקבץ אליו כ-500 פעילי ליכוד, ראשי סניפים, ותומכים. כמות שאפילו המארגנים לא צפו. חלק מהנוכחים נאלצו לעמוד מחוץ לאולם, חלקם בלובי הכניסה אליו, ואלו שהצליחו להידחק פנימה התיישבו בכל שולחן אפשרי. גם בשולחן שהוקצה לאנשי התקשורת.

 

האולם שהוקצה לטובת האירוע (חאן הדקל) קיבל את פני הנוכחים בכמויות של אוכל, משקאות, יין שהזכירו יותר חגיגה, מאשר הדלקת נר חנוכה. נראה היה שליכוד מבקש לחגוג, ואפילו היעדרותו של ח"כ סילבן שלום לא קילקלה את השמחה.

 

יריב לוין, יושב ראש סניף הליכוד במודיעין, מסכים לחלוטין עם הקביעה, ובשיחה עם ynet הוא אומר כי הליכוד עובר בחודשים האחרונים "תהליך של התעוררות והתחדשות". לוין טוען כי השמועות על מותו של הליכוד, אחרי מערכת הבחירות האחרונה, היו מוקדמות מדי, ומוסיף כי "באופן אירוני, דווקא עזיבתו של אריאל שרון את הליכוד, עשתה לתנועה רק טוב. שרון עזב ואיתו עזבו גם הרבה מאוד אנשים שהרסו את התנועה. אנשים שהיו פעילים בתנועה בגלל טובות הנאה, מושחתים".

 

לוין, שמעיד על עצמו כמישהו ש"יודע מה קורה בשטח", בטוח שהליכוד התאושש. "הציבור היום מבין שנתניהו הוא האלטרנטיבה. הציבור מאוכזב. עברנו תקופה מאוד קשה, ובגלל כישלונה המהדהד של הממשלה הנוכחית, אנשים חוזרים הביתה." לוין מספר על מפגשים רבים עם מצביעי ליכוד שנטשו והיום "מבינים שטעו".

 

עם זאת, לוין מסביר שמדובר בתהליך. "אנחנו בתהליך של התנקות. ניקינו את האורוות. גם בזכות עזיבת אותם אנשים, וגם בזכות כמה החלטות שנתניהו קיבל. אבל עכשיו יש לפנינו עבודה רבה. צריך להציג בפני הציבור רשימה חדשה, ולהבטיח שהמחנה יישאר נקי". העובדה שמוסא אלפרון הגיע גם הוא לאירוע, לא הצליחה כנראה להרוס למישהו את החגיגה.

 

"יש התעוררות, אנשים רוצים לחזור" 

דודו חיים, פעיל ליכוד ותיק מסניף ירושלים, מתומכיו המושבעים של נתניהו, מסכים עם לוין לחלוטין. "אני מרגיש בפירוש שיש התעוררות. גם אנשים שנתנו את קולם לקדימה, ולישראל ביתנו - רוצים היום לחזור". לדברי חיים, "המציאות היום פתאום מזכירה לכולם כמה טוב היה בתקופתו של ביבי". מה יהיה בעתיד? הוא מסתפק ב"אופטימיות זהירה".

 

"פוליטיקה זו ריצה למרחקים ארוכים", הוא מסביר. "צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל לחזור אל השטח. לנסוע לכל הערים, לכל המקומות שבהם אנשים רוצים לשמוע אותנו. צריך להביא את הדברים בחזרה אל העם".


חיוכים בליכוד (צילום: עופר עמרם)

 

עוז אלתר, יושב ראש סניף הליכוד באלקנה, מספר גם הוא על "ההתעוררות בציבור שהחלה אחרי המלחמה. עם ישראל הבין את הסכנה שבה הוא נמצא. כל ההסכמים החד-צדדיים שנחתמו עד היום לא תרמו לביטחוננו ואנשים התחילו להבין שהתנועה שלנו מציגה אלטרנטיבה ביטחונית טובה יותר". אלתר מאמין כי הנהירה לקדימה היתה זמנית וכי ימיה של מפלגת השלטון ספורים. "קדימה הצליחה רק כי הציבור רצה משהו חדש, אך בפועל הם לא הציגו אלטרנטיבה חדשה. אם אריאל שרון היה עומד היום בראשם, אולי המצב אצלנו היה שונה, אבל אולמרט לא הצליח להיכנס לנעליו".

 

אם לשפוט על-פי דבריו של רוני שטרן, מועמד מחוז תל-אביב לכנסת מטעם הליכוד, נראה כי האופטימיות לא פסחה גם על אזור המרכז. שטרן טוען שמדובר ב"אידיליה", לא פחות "יש היום שינוי מדהים בשטח", הוא מסביר. "רואים את זה גם באירועים. אירוע כזה לפני שנה היה מצליח להביא אליו 50 אחוז מכמות האנשים שהגיעו בערב".

 

שטרן, איש עסקים שבעברו היה מזוהה עם מחנהו של חבר הכנסת סילבן שלום, התקבל על-ידי פעילים רבים בקריאות "הנה שר האוצר הבא", אך הוא עצמו לא ממש התרגש. "אני איש של תנועה. נפגש עם פעילים בשטח, עם אנשים ברחוב, אני רואה מה קורה. זו כמעט אידיליה. הרחוב מלא באנשים שמאמינים בליכוד. כמו שדה פרחים - כל מה שצריך, זה רק ללכת ולקטוף". 

פורסם לראשונה 21/12/2006 23:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
נפגש עם מאות הפעילים
צילום: עופר עמרם
צילום: עופר עמרם
שיחות אישיות עם אנשי השטח
צילום: עופר עמרם
מומלצים