שתף קטע נבחר

איך לבחור מצלמת וידאו

תמורת כ-1,200 שקל ניתן למצוא מצלמת וידאו שתספק את המשתמש הביתי הממוצע. בעלי דרישות גבוהות יותר עם תקציב מוגבל פחות, יוכלו להצטייד במצלמה מתקדמת ולהפיק ממנה יותר. המדריך הבא יסייע לכם למצוא את המצלמה שתתאים לצרכים ולתקציב שלכם

מצלמת הוודיאו הדיגיטלית הממוצעת מסוגלת לצלם בתנאים שונים ולהפיק תמונה באיכות טובה, ללא התערבות מיוחדת מצד המשתמש. ככל שהמצלמה כוללת יותר פונקציות לתפעול ידני היא תהיה יקרה יותר, מורכבת לתפעול ובעלת יכולת להפיק תמונה באיכות גבוהה יותר.

 

מדריך הקנייה הבא מציג בקצרה את השיקולים העיקריים בבחירת המצלמה המתאימה ומתמקד בצרכים של המשתמש הביתי הממוצע. למידע נוסף ולפרטים מלאים אודות תכונות מתקדמות ותפעול ידני קראו את המדריך השלם באתר WiseBuy.

 

בחירת פורמט ההקלטה

המצלמות מקליטות את המידע על גבי פורמט כלשהו, כגון קלטת או תקליטור. לכל פורמט

 יש השפעה על איכות התמונה, על משך ההקלטה ועל האפשרות לשדר אותו לאחר מכן.

 

Mini-DV: הפורמט הפופולרי ביותר המספק תמונה באיכות טובה מאוד עם רזולוציה של עד 530 קווים אופקיים. ניתן לשדר את החומר המצולם ישירות מהמצלמה למסך הטלוויזיה או למחשב. משך ההקלטה בקלטת Mini-DV הוא כ-60 דקות.

 

DV: פורמט בעל תכונות דומות ל-Mini-DV. ניתן להקליט על גבי קלטת DV במשך שלוש שעות, אבל היא גדולה יותר בממדיה ונמצאת בדרך כלל במצלמות גדולות יותר.

 

DVD-R: איכות התמונה בפורמט DVD-R טובה, עם רזולוציה של 480 קווים אופקיים. ניתן לשדר את המדיה בכל נגני ה-DVD הביתיים, למעט דגמים ישנים. חסרונו הוא שאפשר להקליט עליו פעם אחת בלבד ולא ניתן לעשות בו שינויים. משך ההקלטה על גבי DVD-R כשעה וחצי.

 

פורמטים נוספים: קיימים דגמים בודדים בפורמטים DVD-RW/DVD-RAM שניתן להקליט עליהם שוב ושוב ולבצע שינויי עריכה באמצעות תפריט המצלמה. יש מצלמות שתומכות בהפרדה גבוהה (HD – High Definition), ויש מצלמות HDD בעלות כונן קשיח פנימי במקום מדיה חיצונית, אולם הן יקרות למדי ונדירות יחסית. 

לפרטים מלאים אודות הפורמטים הקיימים היכנסו למדריך השלם.

 

איכות הצילום

איכות התמונה המצולמת מושפעת ממספר גורמים ובין העיקריים שבהם נמנים חיישן התמונה, זום אופטי, רגישות לאור, ובמצלמות רבות קיים מנגנון ייצוב תמונה שמכפר על יד לא יציבה.

 

חיישן תמונה (CCD): חיישן התמונה ממיר את המידע החזותי (אור) שמגיע מבעד לעדשה לאות דיגיטלי. ברוב המצלמות מותקן חיישן בודד שמעבד את שלושת צבעי היסוד (אדום, ירוק, כחול). במצלמות מקצועיות ויקרות יותר מותקנים שלושה חיישנים (3CCD), שמעבדים את צבעי היסוד בצורה נפרדת ומפיקים תמונה באיכות גבוהה יותר. רמת ביצועיו של החיישן נמדדת בגודלו וברזולוציה שלו.

 

  • גודל החיישן - ככל שהחיישן גדול יותר איכות התמונה תהיה טובה יותר. גודל החיישן נמדד באינטשים והוא נע בין 1/6 (שישית) אינטש, שהוא הנפוץ ביותר ויכול להתאים לרוב המשתמשים, ל-1/3 אינטש.

 

  • רזולוציה -הרזולוציה קובעת את רמת החדות והפירוט של התמונה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שלה. ככל שמספר הפיקסלים גדול יותר, התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. כדי להעריך את איכות החיישן חשוב להתייחס למספר הפיקסלים האפקטיביים שלה ולא למספר הכולל שלהם. זאת מאחר שהחיישן משתמש בחלק מהפיקסלים כדי לעבד את התמונה. 

    למשתמש ממוצע תספיק רזולוציה של 300,000 פיקסלים אפקטיביים על חיישן CCD יחיד. עבור צרכים מקצועיים או מי שמחפש איכות גבוהה במיוחד ולא נרתע מהעלות הנוספת, תתאים מצלמה בעלת חיישן בודד עם 700,000 פיקסלים אפקטיביים או שלושה חיישנים (3CCD) עם 250,000 פיקסלים אפקטיביים בכל אחד.

 

זום: למצלמות יש שני סוגי זום – אופטי ודיגיטלי. חשוב להתייחס לזום האופטי בלבד, שמאפשר להתקרב לאובייקט המצולם מבלי לפגוע באיכות התמונה. ככל שהזום במצלמה גבוה יותר כך ניתן לצלם את האובייקט ממרחק גדול יותר. מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי של X10 לפחות. לצילומי חוץ ולטווחים רחוקים מומלץ זום של 20X ויותר.

 

רגישות לאור: הרגישות לאור נמדדת ב-Lux והטווחים נעים בין 1 ל-10 Lux. ככל שהמדד נמוך יותר כך ניתן לצלם תמונה איכותית יותר בסביבה כהה יותר. מומלץ לבחור במצלמה עם 7 Lux או פחות.

 

תכונות ייחודית: בכל המצלמות קיימות תכונות שונות לשיפור איכות התמונה, להלן שתיים מתוכן שיאפשרו לכם להפיק תמונה טובה בתנאים מיוחדים.

 

  • ייצוב תמונה – ברוב הדגמים קיים מנגנון ייצוב תמונה שמכפר על רעידות בצילום ומאפשר צילום חלק.

 

  • כפתור אור אחורי – כאשר בוקע אור חזק מאחורי הדמות המצולמת, הוא גורם לה להיראות כצללית כהה. באמצעות כפתור האור ניתן לאזן את רמת הבהירות ולהפיק תמונה ברורה יותר.

 

צילום סטילס: מצלמות וידאו רבות מצלמות תמונות סטילס אך לרוב באיכות נמוכה, ולא כדאי לבנות עליהן כתחליף למצלמת סטילס. מצלמות וידאו עם רזולוציה בצילום סטילס של כשלושה מגה פיקסל, יניבו תמונות איכותיות יחסית שאפשר להדפיס בגודל סביר.

ניתן לשמור את התמונות בשתי דרכים: על גבי המדיה הקיימת במצלמה או על גבי כרטיס זיכרון מסוג Flash. שמירה על גבי כרטיס עדיפה ונוחה יותר. היא מאפשרת להוריד את התמונות אל המחשב, לבצע עריכה ולהדפיס. 

למידע אודות פרמטרים נוספים המשפיעים על איכות הצילום כגון איזון לבן, צמצם ופוקוס ולאפשרויות לשליטה ידנית קראו את המדריך השלם.

 

נוחות השימוש

לא כל המצלמות נוצרו שוות, ומצלמה שתתלבש היטב על כף יד אחת, לא בהכרח תהיה נוחה עבור משתמש אחר. לכן, כדי להבטיח שהמצלמה תשמש אתכם בנוחות מומלץ להתנסות בה בחנות.

 

אחיזה ותפעול: בדקו שהאחיזה נוחה ויציבה עם חלוקת משקל מאוזנת. טווח המשקלים העיקרי של המצלמות לשימוש ביתי נע בין 400 ל-600 גרם. ההבדל במשקלים הללו אינו מהותי כשמדובר בצילום למשך פרקי זמן קצרים, אבל הוא יכול להיות משמעותי אם מצלמים ברצף ולאורך זמן. בנוסף בדקו שהכפתורים נגישים וקלים להפעלה ושהמעבר בין התפריטים מהיר וידידותי.

 

מסך תצוגה: המסכים במצלמות הוידאו נעים בגדלים של 1.5-4 אינטש. מומלץ לבחור מסך בגודל של 2.5 אינטש לפחות. מסך גדול יעניק תמונה גדולה יותר ונוחה לצפייה, אבל כדאי לקחת בחשבון שככל שהמסך גדול יותר כך יתקצר משך פעולת הסוללה. כדי לחסוך מפעולת המסך, מומלץ לבחור מצלמה עם עינית איכותית ונוחה (נסו אותה) ולהשתמש בה מדי פעם כשהמסך מכובה.

 

סוללות: משך פעולת הסוללות במצלמות וידאו נע בדרך כלל בטווח של 1-2 שעות. ניתן לטעון את הסוללות כשהן במצלמה באמצעות חיבורה למקור מתח על ידי שנאי (adaptor) או באמצעות מטען. מטען לא תמיד כלול ברכישת מצלמה, לכן לצילום ממושך בשטח רצוי להצטייד במטען ובסוללות נוספות, או לרכוש סוללות בעלות משך פעולה ארוך יותר.

 

שלט רחוק: לעתים מצורף למצלמה או ניתן לרכישה בנפרד בחלק מהדגמים. שימושי בעיקר לתפעול המצלמה לצורך שידור לטלוויזיה. חשוב לבדוק את טווח הקליטה של השלט, שנוטה להיות קצר משלט טלוויזיוני רגיל.

 

תיק נשיאה: לעתים מגיע עם המצלמה. כדאי לוודא שבנוסף למצלמה ניתן לאחסן בו מטען, סוללות נוספות, חומרי גלם (קלטות DV, מדיה DVD ועוד) וכבלים נוספים.

 

חיבורים ותאימות לשידורי טלוויזיה

המצלמה מצוידת במגוון חיבורים להעברת תמונה ושמע. סוגי החיבורים נבדלים זה מזה באיכותם, ומומלץ לבחור חיבורים איכותיים כדי לקבל תמונה ושמע טובים יותר.

 

  • כניסת/יציאת אודיו וידאו A/V – חיבור פשוט המיועד להעברת וידאו ואודיו. בחלק מהמקרים ניתן גם לחבר אליו אוזניות אך לרוב חיבור האוזניות הוא נפרד.

 

  • S-VIDEO – חיבור איכותי מקודמו ומומלץ, המשמש להעברת וידאו בלבד מהמצלמה אל מסך הטלוויזיה.

 

  • Firewire תקן (IEEE 1394) - חיבור דיגיטלי באיכות גבוהה מאוד למחשב, בעל קצב העברת נתונים מהיר.

 

  • USB – קיים ברוב המצלמות ומיועד להעברת תמונות סטילס אל המחשב.

 

תאימות לשידורי טלוויזיה: שלוש שיטות השידור הקיימות בעולם הן PAL, הנהוגה בישראל,NTSC הנהוגה בארצות הברית, ו-SECAM במזרח אירופה ובצרפת. המצלמות המשווקות בארץ הן בדרך כלל בעלות תאימות ל-PAL, אולם יש גם מצלמות בודדות מסוג NTSC, ובמקרה כזה יש לוודא שהטלוויזיה תומכת בשיטה.

מאחר ורוב המצלמות ה"זולות" בארץ הן בפורמט NTSC, תיתכן בעיית תאימות לא רק בסוג הטלוויזיה שצופים בה, אלא גם בהעברה ל-DVD, לווידאו, מקרנים וכו'.

 

מחיר ואחריות

טווח המחירים העיקרי למצלמות המיועדות לשימוש ביתי נע בין 1,200 ל-2,400 שקל. דגמים יקרים ומתקדמים יותר עולים בין 2,600 ל-5,000 שקל ודגמים מקצועיים יכולים להגיע ל-15,000 שקל ויותר.

 

הגורמים העיקריים המשפיעים על המחיר הם נתוני חיישן התמונה, גודל זום אופטי, תכונות נוספות שקיימות במצלמה וכן פונקציות לשליטה ידנית הקיימת בחלק מהדגמים.

 

אחריות על מצלמת וידאו נעה בין שנה לשלוש שנים. מומלץ לבחור תקופת אחריות ארוכה ככל האפשר. לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, לחצו כאן.

 

אתר WiseBuy, המדריך לקנייה חכמה, מספק לצרכן מידע וכלים שמסייעים לו לבחור את המוצר המתאים לו ביותר.

עוד מידע בנושא מצלמת וידאו ב-WiseBuy:

 

 

 

מדריכי קנייה נוספים באתר:

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות אתר wisebuy
מומלץ לבחור מסך 2.5 אינץ' לפחות
באדיבות אתר wisebuy
המדריך לקנייה חכמה
מומלצים