שתף קטע נבחר

גאידמק ל-ynet: החלטתי לתמוך בנתניהו

המיליארדר ארקדי גאידמק מפזר את הערפל הפוליטי: בראיון בלעדי ל-ynet הוא מסביר מדוע יתמוך בבחירות ביו"ר הליכוד נתניהו ולא יתמודד עצמאית ("אנחנו נפגשים ומשוחחים, הוא הכי מתאים מהרשימה הקיימת, גם עמי אילון נראה רציני"); מה הוא חושב על הפוליטיקאים ("ליברמן? פוליטיקאי מקצועי... פינס? הוא אפס") והתיאוריה שלו לגבי רדיפתו ("אולמרט מפחד ממני כאיום פוליטי"). ראיון עם האיש שעבר השנה מהפך ציבורי – אבל מיהו באמת?

האם בכוונתך להצטרף לליכוד?

 

"לא".

 

למפלגה אחרת?

 

"לא".

 

מפלגה משל עצמך?

 

"לא" (ארקדי גאידמק מצמצם אפשרויות).

 

המטרה המוצהרת שלנו היתה לחלץ מאיש העסקים ארקדי גאידמק התבטאות מפורשת באשר לעתידו הפוליטי. גאידמק פיזר ים של ספקולציות בכלי התקשורת: אולי יקים מפלגה, אולי רוסית, אולי ירוץ לראשות עירייה, אולי לא. בראיון ל-ynet מבהיר המיליארדר שכבר יש לו, מבחינתו, סוס מנצח לבחירות הבאות - בנימין נתניהו, יו"ר הליכוד.

 

 

זו היתה השנה של גאידמק. בדצמבר 2005 הוא נחשב בציבור לאיש שנוי במחלוקת, למי שמנהל משחקי חתול ועכבר מול הפרקליטות והמשטרה. השנה הוא ניצח על מהפך בתדמיתו הציבורית, שבראשו מבצע סיוע לתושבי הצפון ומבצע דומה לתושבי שדרות. בעיני חלקים גדולים בציבור הישראלי, ארקדי גאידמק הוא אדם אחר לגמרי. לא בעיני כולם.

 

גאידמק נהנה בינתיים מהמעמד החדש וממשיך בבניית תדמיתו הציבורית הפילנטרופית: תדמית של מעין מושיע לאומי, של פטרון הדואג לא רק לרווחת פשוטי העם ולשלומם, אלא גם לזכויות האדם שלהם אל מול שלטון הרשע של בכירי המשטרה והפרקליטות.

 

בראיון ל- ynet הוא מבהיר כי אין בכוונתו להיות כאחד הפוליטיקאים ולהתמודד לכנסת. הוא אינו מעוניין להצטרף למפלגה כלשהי או להקים מפלגה משלו. אז מה כן? המיליארדר מודיע לראשונה באופן פומבי: אני תומך בבנימין נתניהו לראשות הליכוד. "מכל האנשים שנמצאים ברשימה של המועמדים לראשות הממשלה, נתניהו הוא המתאים ביותר והאחראי ביותר", הוא מבהיר, "גם יותר מאהוד ברק. עמי אילון נראה לי איש רציני, אבל נראה לי שלנתניהו יש יותר ניסיון".

 

גאידמק מודע לכך שהבחירה בנתניהו נובעת מחוסר ברירה מסויים. "זו הרשימה הקיימת", הוא אומר, כאילו היה יו"ר הליכוד רק ברירת מחדל. "ברשימה הזאת יש חמישה או עשרה אנשים. אני בטוח שבישראל, בה חיים מיליוני יהודים, יש עוד כמה אנשים שיכולים להיות ראשי ממשלה מצוינים. אבל הם לא ברשימה. נתניהו ברשימה, והוא המתאים ביותר. אנחנו נפגשים ומשוחחים לא מעט".

 

"שבועיים לפני הבחירות, אוכל לשכנע רבים"

הוא משוכנע שצבר עוצמה ציבורית מספיקה כדי להשפיע על המציאות בישראל מבלי להיות חבר כנסת מן המניין. "עשיתי בשנה אחת מה שפוליטיקאים מקצועיים אחרים עושים בשלושים שנה, וזה בלי שהתמונות שלי יהיו כל הזמן בכל מקום. אין ספק שיש לי פופולריות גדולה, ושבועיים לפני הבחירות אוכל לשכנע הרבה אנשים להצביע לכיוון שאני שואף אליו. אני איש חופשי, ולא צריך להתחשב באף אחד".


מושיע לאומי מול שלטון הרשע (צילום: נדב אנקר)

 

לגאידמק אין מילים חמות לומר כמעט על אף פוליטיקאי ישראלי. אהוד אולמרט ועמיר פרץ הם "חסרי אחריות", עמי אילון עוד יוצא בסדר כ"איש טוב ללא ניסיון", ואילו אביגדור ליברמן הוא רק פוליטיקאי. "אני מכיר אותו", אומר גאידמק כשחיוך ציני על פניו, "אבל בעיניי הוא פוליטיקאי מקצועי שעושה מה שהוא עושה כדי להישאר פוליטיקאי מקצועי".

 

לחלק מן הפוליטיקאים הישראלים, אגב, מוכן גאידמק לחלק "מחמאות" אפילו חמות יותר. כך למשל לח"כ אופיר פינס, המתמודד לראשות מפלגת העבודה. גאידמק זועם על פינס, שלטענתו לא הסכים לברכו לשלום בעת ששימש כשר התרבות. "אני לא אחרון האנשים שתורם לתרבות בישראל", אומר גאידמק. "הוא היה אמור לכבד אותי ולומר לי שלום. אבל הוא אפס. כלום". פינס לא כיבד, גאידמק סימן איקס והמשיך. כך הוא פועל.

 

צריך להכיר את עולם המושגים שלו כדי להבין: כשגאידמק מדבר על עצמו, הוא מדבר בקונטקסט של "מנהיג בעם היהודי". האחרים הם "פוליטיקאים ישראלים", במובן הרע של המילה. גם ראש הממשלה אהוד אולמרט נכנס לקטגוריה הזו. דברי הביקורת של גאידמק נגדו צצו רק לאחרונה. בעבר נחשבו השניים לקרובים, ואולמרט אף פעל כדי לשכנע את גאידמק לרכוש את קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים.

 

אלא שמאז מצב העניינים השתנה. היחסים התקררו, כשנקודת השפל באה אחרי המלחמה בלבנון. גאידמק הקים את מחנה האוהלים עבור פליטי הצפון, ראש הממשלה מתח ביקורת, והמיליארדר לא נשאר חייב. "אולמרט כנראה רואה בי, אולי בצדק, יריב פוליטי", הוא אומר. "הוא חושב שאולי אני לא רק איש עסקים שנידב כסף, אלא שאני גם פוליטיקאי, והוא מפחד ממני כאיום פוליטי".

 

גאידמק אינו פוסל את האפשרות כי ראש הממשלה עומד מאחורי חקירות המשטרה נגדו, וכי אולמרט, מפקד היחב"ל יוחנן דנינו והיועץ המשפטי לממשלה מני מזוז פועלים יחדיו כדי לפגוע בתדמיתו כאזרח ישראלי מן המניין. "היום יש מספיק אינטרסים משותפים שיכולים לחבר בין הדברים", הוא מפטיר. פראנויה? קונספירציה? גאידמק משוכנע שישנה שכבת הנהגה ישראלית שרודפת אותו ומייחלת ליום שבו יהפוך ל"נאשם ארקדי גאידמק". הוא לא מתכוון לחכות בחיבוק ידיים. זו איננה הכתבה האחרונה שתקראו, מן הסתם, בנושא הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נדב אנקר
תומך בביבי. גאידמק
צילום: נדב אנקר
צילום: עופר עמרם
ברירת מחדל? נתניהו
צילום: עופר עמרם
צילום: דודי ועקנין
"אפס, כלום". פינס
צילום: דודי ועקנין
צילום: גיל יוחנן
מקצועי. ליברמן
צילום: גיל יוחנן
צילום: איי אף פי
רואה בו יריב. אולמרט
צילום: איי אף פי
מומלצים