שתף קטע נבחר

 

נגני המוזיקה ווידאו שעשו את השנה

אילו נגני מוזיקה ווידאו בלטו מעל כולם בשוק הישראלי בשנה החולפת - מי יותר ומי פחות. ומה צפוי ב-2007? נגני פלאש בנפחים גדולים יותר, נגני וידאו המבוססים על פלאש ועוד

2006 ללא ספק תיזכר בהיסטוריה של המדיה הניידת. התחרות הבלתי פוסקת בשוק הגיעה לשיאים חדשים, וכל החברות המתחרות השקיעו לא מעט כדי להגדיל את הנתח שלהן בשוק הנגנים.

 

למרבה הצער, הרבה מיצירות המופת של חברות שונות בשוק לא מגיעות לארץ, ואנו זוכים רק לטעימה חלקית מכל ההיצע המשובע שיש בעולם. בכל זאת, ננסה לסכם אילו נגנים בלטו בשנת 2006, מי יותר ומי פחות. אז הרי לכם, מצעד הנגנים של ישראל לשנת 2006.

 

5. סדרת Sandisk Sansa E200 

סאנדיסק החליטה לחדש את קו הנגנים שלה, ולהשיק שלוש סדרות חדשות, אחת מהן היא סדרת ה-E200 המוצלחת.

בפחות משנה סאנדיסק הצליחו לעשות מה שאף אחד לא הצליח לעשות במשך חמש שנים תמימות - להדיח את אפל מראש הרשימה, ולקחת נתח שוק גדול מהם. כרגע בארה"ב בשוק נגני הפלאש, סאנדיסק היא המובילה.

 

אז מה בעצם הפך את הנגן של סאנדיסק לסיפור הצלחה? איכות שמע טובה, מסך איכותי (65,536 צבעים ברזולוציה של 176X220 פיקסלים) בגודל 1.8", תמיכה בנגינת קובצי וידאו, זמן סוללה מרשים של 20 שעות, עברית שנוספה לאחרונה, תג מחיר נוח, וטבעת חייזרית-משהו באמצע הנגן שזורחת בכחול בזמן השימוש. אל תתפלאו אם כיומיים אחרי רכישת המכשיר תקבלו ביקור מכוכב אחר.

 

לחצו כאן לסקירה של Sandisk Sansa e250

 

4. Apple iPod 5.5GB

אפשר לאהוב אותו, אפשר לשנוא, אבל אי אפשר להתעלם מה-iPod.

 

אחרי הדור החמישי הלא-כל-כך מוצלח, אפל למדה מהטעויות ושיחררה את דור ה-5.5 של הנגן, שהוא בעצם דור 5 "מתוקן".

 

לאחר לא מעט שיפוצים, הן בפן החומרתי והן בפן התוכנתי, האייפוד החדש מציע הרבה יותר מקודמו.

בעוד שקיימים נגנים אחרים שמציעים יחס עלות/תמורה טוב יותר, בצער אנו אומרים שאפל לומדים לאט לאט, ודור ה 5.5 כבר קרוב להיות משתלם.

 

חוץ מהיותו אנורקטי בצורה שתדאיג אפילו את אחת מרקדניות הבמה של אתי פולישוק, האייפוד המשופץ מגיע בנפחים של 30 ו-80 גיגה בייט, מציע זמני סוללה של 14 ו-20 שעות בהתאמה למוזיקה, או 3.5 ו-6 שעות בהתאמה לוידאו.

 

המסך קיבל זריקת סטרואידים וכעת הוא בהיר ב-40%, ואפל סוף סוף עשו עמנו חסד וטרחו להכניס אוזניות פחות מזוויעות לבאנדל. בנוסף, גם תג מחיר מקוצץ במקצת עזר להכניס את הנגן לשוק, אפל לומדים לאט לאט, נראה מה יהיה באייפוד דור 6.

 

עוד ב"פוקט": מחשבי כף יד חדשים בארץ - Airis

3. Microsoft Zune

שוב מיקרוסופט? טוב, לא בדיוק. למרות שמיקרוסופט זו מילה נרדפת ל "אנחנו נשתלט על כל אחד מהתחומים בשוק באגרסיביות בעזרת מימון בלתי נדלה, ואם מישהו יעמוד בדרכנו - נקנה אותו" - החברה אינה היצרנית.

 

ה-Zune, שגרר אחריו בישראל גל בדיחות על השם הבעייתי, מיוצר בכלל על ידי טושיבה. מה 

שייך למיקרוסופט? מערכת ההפעלה והמימון.

 

כידוע, לטושיבה יש מוניטין לא רע בכל הנוגע לאיכות שמע במכשיריה, וגם ה-Zune מתפאר באיכות שמע מרשימה למדי. נוסף על כך, כפי שרואים, החלק הדומיננטי בו הוא המסך הגדול יחסית (3"), שמציע רזולוציה של 320X240, מסך איכותי ביותר.

 

בנוסף, ה-Zune הוא המכשיר הראשון בקטגוריה שלו שמציע יכולת תקשורת אלחוטית בעזרת Wi-Fi. בין השאר, הוא כולל גם יכולת נגינת וידאו (אבל רק WMV, כמה מבאס), סוללה שתספיק ל-14 שעות מוזיקה או ארבע שעות וידאו, ואת כל היכולת של מערכת ההפעלה Portable media center 2005

 

כצפוי, מיקרוסופט מייעדת את ה-Zune להתחרות ב-iPod, ותימחרה את הנגן במחיר זהה לזה של אפל. הביקורות לא מהללות, אבל המחיר לא רע, וכך גם הנגן.

 

2. Archos 604 Wi-Fi  

קחו PMP, תוסיפו מסך מגע, ערבבו עם יכולת תקשורת אלחוטית, וקמצוץ לינוקס. מה קיבלתם? Archos 604Wi-Fi. בנוסף לתמיכה המעולה שלו בפורמטי וידאו, הוא אפילו מציע מסך מגע, ומערכת הפעלה מבוססת לינוקס עם דפדפן אינטרנט. להרבה אנשים, זהו המכשיר המושלם.

 

השנה נכנסה לשוק סדרה 4 של Archos, שלושה מכשירי PMP חדשניים, בעלי מראה

סטייליסטי במיוחד, דקים יחסית, ומלאים בכל טוב.

 

מה נמצא תחת מעטה האלומיניום הנוצץ? מסך מגע 4.3" רחב לצפיה בסרטים, סוללה שתחזיק מעמד כ-15 שעות נגינה או חמש שעות וידאו, דפדפן אינטרנט, יצאה איכותית לטלויזיה, ועוד שלל אופציות חביבות.

 

מומלץ לאנשי עסקים שנמצאים הרבה בנסיעות ורוצים את המדיה שלהם איתם, במיוחד לתל-אביבים עתירי תקציב, שכן התענוג הזה גם עולה ביוקר. מעל 400 דולר. למרות המחיר המבהיל במקצת, המכירות של הנגן דווקא עולות יפה, אפילו בישראל.

 

לחצו כאן לקריאת סקירה

 

1. Creative Zen Vision: M  

ללא ספק, המלך הבלתי מעורער בתחומו לשנת 2006. לקריאטיב הייתה מטרה אחת ויחידה ביצירת הנגן הזה - להוציא מכשיר שיתעלה על כל המתחרים וישאיר אותם באבק.

 

מה היתה הנוסחה שלהם? לקחת iPod, להוציא ממנו את כל מה שרע, לשפר את מה שטוב,

 להוסיף לו קצת ממה שמאפיין את מכשירי קריאטיב, ולהוציא לשוק. מסתבר שהנוסחה הזו פעלה היטב, שכן מדובר באחד הנגנים המדהימים ביותר בשוק.

 

איכות השמע שלו היא ללא תחרות, הממשק והעיצוב מתחרים אפילו באלו של אפל, המסך טוב יותר משל האייפוד, האבזור זול יחסית, המכשיר משמש ככונן נייד, מספק זמן סוללה של 14 שעות מוזיקה או ארבע שעות וידאו, האוזניות הן הנורמליות ביותר שתקבלו בבאנדל כלשהו (Creative EP480), ולא חלה חובת השימוש בתוכנה (תודה לאל) בשביל להעביר קבצים.

 

תמיכה מרובה בפורמטים גם נכללת ברשימת היתרונות של הנגן שלכם, והוא יתן לכם לנגן את רוב הוידאו בלי המרה. המחיר שלו בחו"ל וגם בארץ צנח, והוא מאוד אטרקטיבי כרגע. לכן, אחרי התלבטות קשה, ה-ZVM קיבל את המקום הראשון, בפער פצפון ביחס ל-Archos 604 Wi-Fi.

 

לחצו כאן לקריאת סקירה.

  

שווים אזכור 

כמובן שזה לא הכל. שני נגנים בולטים מאוד שיצאו לשוק בארה"ב וכנראה יעשו עליה לארץ בקרוב הם ה-Meizu M6 -המלך הבלתי מעורער של נגני הפלאש, וה-Creative Zen V plus. אחרי הרבה זמן שלקריאטיב לא היה נגן פלאש ראוי לשמו, כנראה שמישהו שם חשב על הרעיון הנפלא הבא "יש ZVM? כן. הוא טוב? כן. בואו נעשה

יותר קטן ונוציא אותו מחדש". זה בדיוק ה-Zen V plus.

 

ולגבי ה-iPod Nano דור 2 - המחיר המאוד גבוה שלו ביחס למתחרים פשוט דוחק אותו הצידה, וחבל. זמן סוללה של 24 שעות זה לא דבר שהולך ברגל.

 

ומה הלאה?

2006 היתה שנת הנגנים ההיברידיים. ומה צופן לנו העתיד? בשנת 2007 נתחיל לראות מגמה של נגני פלאש בנפחים גדולים יותר, ננגי וידאו המבוססים על זיכרון פלאש, ומגמת עליה בשימוש בתקשורת אלחוטית.

 

לא רחוק היום בו נזנח את המחשבים, ונחליף שירים ברחובות עם חברינו. אבל עד אז, ניאלץ להיות תלויים בקופסה החביבה שיושבת אצל כל אחד מאיתנו בבית.

 

מה שעדיין לא ברור - האם מיקרוסופט תצליח בתכנית הזדונית להשתלט על השוק? האם אפל תבלום אותה? מה קריאטיב יעשו בנדון? ולמה סוני יושבת בשקט? כל זאת ועוד, בשנת 2007.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים