שתף קטע נבחר

ירידה קלה בהיעדרות מעבודה ב-2006

עובד ישראלי ממוצע מהמגזר הפרטי נעדר מעבודתו בשנת 2006 במשך 21.4 ימים. שיעור ההיעדרות של עובדים מהעבודה בישראל עקב מחלה היא מהנמוכות במערב

עובד ישראלי ממוצע מהמגזר הפרטי נעדר מעבודתו בשנת 2006 במשך 21.4 ימים, ירידה של 3% לעומת היקף ההיעדרויות ב-2005 (שעמד על ממוצע של 22.04 ימים). כך עולה מנתוני חברת המידע חשבים HPS.

 

העובד הממוצע לקח בשנה החולפת 16.15 ימי חופש, ירידה של 6% במספר ימי החופשה לעומת שנת 2005. במחצית הראשונה של 2006 לקחו העובדים יותר ימי חופש מאשר בתקופה המקבילה ב-2005. ואולם, מאז שהחלה מלחמת לבנון, חלה ירידה תלולה במספר ימי החופשה של העובדים.

 

במהלך מלחמת לבנון השנייה ביטלו עובדים רבים את חופשותיהם. במקביל עלה שיעור היעדרויות העובדים בצפון. לפי ההסכם שנחתם בין הממשלה, התעשיינים וההסתדרות למימון נזקי המלחמה, נרשמו היעדרויות העובדים בצפון כחופשות. ואולם, מספר ימי החופש שלקחו העובדים בצפון השנה לא גדל, כיוון שרובם הגדול נאלצו לבטל את החופשות שתכננו לזמן החגים, כדי להחזיר לעצמם את ימי החופש שהפסידו בגלל המלחמה.

 

היעדרות נמוכה בגלל מחלה

במהלך השנה נעדר העובד הממוצע 5.25 ימים מעבודתו בשל מחלה, עלייה של 6% לעומת שנת 2005. זאת, בשל המצב הכלכלי הטוב של המשק, והביטחון היחסי של העובדים במקומות עבודתם.

 

מהשוואות בין-לאומיות שערכו כלכלני חברת חשבים, עולה כי ההיעדרות מן העבודה בישראל עקב מחלה (בין 4 ל-5 ימים בשנה) היא מהנמוכות בעולם המערבי. בבריטניה נעדר עובד ממוצע עקב מחלה 10 ימים בשנה, בקנדה - 9.2 ימים, בגרמניה - 8.2 ימים, באוסטרליה - 7.4 ימים, בנורבגיה - 7 ימים ובארה"ב- 5.3 ימים. בין המדינות היחידות שבהן שיעור ההיעדרות הוא נמוך מבישראל נמצאות לוקסמבורג - 4.2 ימים ושוויץ - 4 ימים.

 

מדד חשבים HPS להיעדרות מן העבודה מבוסס על עיבוד של 20 אלף תלושי-שכר במגזר הפרטי שהוציאה חברת חילן טק. הנתונים אינם כוללים את השירות הציבורי. חילן טק מעבדת מדי חודש למעלה מחצי מיליון תלושי-שכר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
היעדרויות עובדים: פחות מב-2005, פחות מבעולם המערבי
צילום: גבי מנשה
מומלצים