שתף קטע נבחר

ספריית בית אריאלה חוגגת 120

השבוע תחגוג ספריית בית אריאלה בתל אביב יומולדת. הצצה קטנה אל ההיסטוריה של הספרייה הציבורית הראשונה בארץ

ספריית "שער ציון" בית אריאלה תחגוג מחר (ד') 120 שנה להיווסדה. בית אריאלה היא הספרייה הציבורית הראשונה שהוקמה בארץ ואחת מבין 22 הספריות הפועלות כיום בתל אביב. בימים בהם מדברים על הצורך הדחוף בעידוד הקריאה בקרב ילדים ובני נוער ועל התערערות מעמדו של הספר בעידן האינטרנט, מתהדרת ספריית בית אריאלה במספר נאה של 16,600 מנויים וכ-20 אלף קוראים בממוצע הפוקדים את חדרי העיון שבה מדי חודש.  

 


רח' בוסטרוס ביפו, משכנה הראשון של הספרייה 

 


משכנה השלישי של הספרייה בבניין ביה"ס לנגינה "שולמית" ברח' הרצל, ליד פסי הרכבת

 

ספריית שער ציון נוסדה בעיר יפו בשנת 1886 על ידי אגודת "עזרת ישראל", שייסדה במקביל גם את בית החולים היהודי בעיר ואת השכונה הראשונה שמחוץ לה, הלוא היא נווה צדק.

 

חנוכת הספרייה היתה יום חג לתושבי יפו ולתושבי המושבות הסמוכות, אליהם הגיעו הזמנות לאירוע ששלח הספרן פנחס פרידמן. בפרסומים שהופיעו בעיתוני התקופה נכתב כי הקהל יצא מטקס חנוכת הספרייה הציבורית החדשה: "שמח וטוב לב, ורגש הלאום, אהבת הספרות והחשק ללימודים התגבר בליבות הנאספים".

 

מאז הקמתה הלכה הספרייה והתרחבה ובשנת 1913 עברה לעיר תל אביב. בשנת 1922 הפכה ספריית "שער ציון" לספרייה העירונית של תל אביב ובשנת 1977 עברה לבית אריאלה שבמתחם מוזיאון תל אביב, שהפך לבית הקבע שלה בשלושים השנים האחרונות. 

 

ביום רביעי יערוך אגף התרבות של עירית תל אביב יפו אירוע מיוחד לרגל חגיגות יום ההולדת, במסגרתו תתקיים הרצאה של פרופ' אסא כשר על בעיות אתיות הקשורות לעבודת הספרן והמידען בעידן האינטרנט; המשורר עופר רגב ירצה על משוררות בעיר תל אביב, בהן רחל ולאה גולדברג, ועל החיים התרבותיים העשיריים שהתקיימו בה; עוד ידונו בנושאים הקשורים למעמדה של הספרייה הציבורית הראשונה בישראל ועל תרומתה לחיי הקהילה והשינויים שחלו בה בעשורים האחרונים. לאירוע הוזמנו ספרנים מכל רחבי הארץ ונציגי גופים הקשורים לעולם הספרנות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משכנה הרביעי של הספריה ברח' מונטיפיורי 8.
לאתר ההטבות
מומלצים