שתף קטע נבחר

חשש ממהומות בהצבעה על מינוי מג'אדלה

עמיר פרץ יקרא לחברים להצביע בעד מינויו של ראלב מג'אדלה, אבל יש מי שמזהיר מפני פעולה של יריביו, שינסו לטרפד את המהלך. גורם בעבודה: "שמעתי אנשים אומרים שאם ראלב לא יהיה שר, מבחינת הערבים זה יהיה אירועי אוקטובר 2 של אהוד ברק"

כבר זמן רב שבמפלגת העבודה לא הורגש מתח כה רב, כמו לפני ישיבת המרכז היום בתל אביב, בה אמורים החברים לאשר את מינויו של ח"כ ראלב מג'אדלה כשר השביעי של המפלגה בממשלה.

 

בסביבתו של שר הביטחון עמיר פרץ מקווים כי הוא יצליח להעביר את מינויו של מג'אדלה, אולם חוששים מהתארגנותם של יריביו המנסים למנוע את המינוי. נציג הדרוזים ברשימת העבודה לכנסת, שכיב שאנן, הצליח באמצעות המוסד לבירור עתירות, לחייב הצבעה של המרכז לגבי הדרך בה ייבחר השר השביעי. ההצבעה הצפויה יצרה מתיחות גדולה במפלגה, ובשב"כ הורו לתגבר את האבטחה בישיבת המרכז, על מנת למנוע עימותים אלימים בין חברי המרכז הערבים וחברי המרכז הדרוזים.

 

גורמים בעבודה טענו הלילה כי במגזר הערבי מאשימים את אהוד ברק ואת אנשיו בניסיון למנוע את מינויו של מג'אדלה לשר. גורם בעבודה סיפר כי "שמעתי אנשים אומרים שאם ראלב לא יהיה שר, מבחינת הערבים זה יהיה אירועי אוקטובר 2 של אהוד ברק. במגזר הערבי בטוחים שברק מנסה למנוע את המינוי על מנת לפגוע בעמיר במגזר".

 

בינתיים, החשש בעבודה הוא כי הזעם יתפרץ מחר במהלך ישיבת המרכז, וכי הדרוזים ינסו לפוצץ את הישיבה אם מג'אדלה ייבחר.

 

פרץ עצמו נערך גם הוא לאירוע, ונראה כי הוא צפוי לשאת נאום שידגיש את המשמעות ההיסטורית של מינוי שר ערבי ראשון. אנשיו מקווים כי נאום שבו יקרא פרץ להצביע בעד מג'אלדה, ימלכד את חברי המרכז ואת הבכירים שיחששו להצביע נגד מינוי שר ערבי ראשון בישראל.

 

נוקד בצד של ברק? עדיין לא בטוח

ובתוך כך, ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, קיים אמש מפגש נוסף עם אנשי תנועת הקיבוצים, הפעם באזור התעשיה גרנות שליד חדרה. ברק התייחס לנושא השחיתות בישראל ואמר כי "בימים שבהם אף אחד לא דיבר, אני דיברתי. כשהיה צריך להיות מצפן - אני הייתי שם". במהלך דבריו הסגיר ראש הממשלה לשעבר, בפליטת פה לא מכוונת, כי חברת הכנסת אורית נוקד נמצאת במחנה התומכים שלו. נוקד עצמה סירבה לאשר את הדברים ואמרה כי "אחליט באופן סופי בעוד כמה ימים כיצד אפעל".

 

הופעתו הפובמית של ברק היתה יכולה להיות אולי משמימה למדי, אלמלא התפרצותו של יעקב בכר, יועץ ההתיישבות של עמיר פרץ, שקרא במהלך נאומו לחברי העבודה לא לפגוע במנהיגי המפלגה. "תנו לנו לעבוד", אמר בכר. "אני מבטיח שאני לא אשקיע אפילו שעה כדי להפיל את המנהיג שייבחר בחודש מאי. אפילו לא שעה. בינתיים תנו לעבוד ובואו נעבוד יחד, מלוכדים". לחלק מן הנוכחים היה נאומו של בכר מוזר, נוכח העובדה כי הוא נחשב לעובד משרד הביטחון.

 

מלשכתו של עמיר פרץ נמסר כי "יעקב בכר, חבר קיבוץ מענית, הגיע למפגש במחוז מגוריו לאחר שעות העבודה. במפגש דיבר בכר והביע את דעתו האישית בנוגע להתייחסות הציבור לשר הביטחון".

 

בתחילת האירוע יצא מזכיר תנועת הקיבוצים, זאב (ולוולה) שור נגד עמיר פרץ. הוא קרא לו להתפטר מתפקידו לאלתר ולקחת תפקיד חברתי בממשלה. לדברי שור, "יש רגעים בחיי אדם כמו בחיי אומה, בהם צריך האדם לקום ולהניח בצד את

שיקולי הפוליטיקה היומיומית ולייצג את העניין הכולל את האינטרטס הציבור. אני חושב כי הזעזוע של הליכת הרמטכ"ל מחייבת גם את שר הביטחון. במצב שנוצר, אין שר הביטחון יכול לנווט את המערכה הכבדה של שיקום הצבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. ידבר על "מינוי היסטורי"
צילום: פלג חבצלת
מג'אדלה. בעין הסערה
צילום: גיל יוחנן
צילום: חגי אהרון
ברק. עלול שוב להסתבך
צילום: חגי אהרון
מומלצים