שתף קטע נבחר

אולמרט: בתים בשדרות ימוגנו מפני קסאמים

בפגישה עם ראשי מועצות בנגב הודיע ראש הממשלה כי מיגון בתי התושבים בשדרות וביישובי עוטף עזה יחל בקרוב. "המהלך הוא בעל חשיבות קיומית לתושבים", אמר ראש מועצת שער הנגב. האם הביטחון יחזור סוף סוף לתושבים?

סוף לתחושת הפחד בקרב תושבי שדרות והנגב המערבי? ראש הממשלה אהוד אולמרט הודיע הבוקר (יום ה') כי בתי התושבים ביישובי עוטף עזה ובשדרות ימוגנו מפני פגיעת רקטות. בפגישה עם ראשי רשויות בנגב אמר אולמרט כי כל הבתים במרחק של עד שבעה קילומטרים מהרצועה ימוגנו באמצעות בניית חדרי ביטחון, ועבודות התכנון והביצוע יחלו בטווח הזמן המיידי.  

 

ראש הממשלה כבר הנחה את מנכ"ל משרדו, רענן דינור, להביא בפניו בהקדם תוכנית למיגון בתי התושבים שאין להם מרחב מוגן או חדר ביטחון, לרבות המשמעויות התקציביות ולוח הזמנים. אולמרט ציין כי הוא מוטרד מהמצב ביישובי עוטף עזה, ועל אף העובדה שמדובר בהוצאות כבדות, קיים הצורך לחזק את הביטחון האישי של התושבים.

 

"הירי נמשך מזה כשש שנים, וקיים חשש שהאיזון הפנימי נשחק. לפיכך החלטתי כי יש למגן את הישובים", סיכם ראש הממשלה.

 

בפגישה עם ראש הממשלה נכחו ראש עיריית שדרות, ראשי המועצות האזוריות חוף אשקלון, שער הנגב, שדות נגב ואשכול, וכן חבר הכנסת שי חרמש, שהוביל את היוזמה בנושא. ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, ממובילי המאבק למען מיגון הבתים, הביע שביעות רצון מההחלטה: "משרד ראש הממשלה חזר בו מהתנגדותו העיקשת למיגון הבתים. אני דורש להיות שותף מלא לביצוע המהיר של המהלך בעל החשיבות הקיומית לתושבים, החיים במצב חירום כבר 6 שנים".

 

ח"כ שי חרמש (קדימה), שיזם את חוק המיגון, אמר: "אני מברך על החלטת ראש הממשלה שהפיחה רוח חיים בחוק שאני מוביל מזה שבעה חודשים. זאת הדרך להבטיח, ולו חלקית, את שלומם של התושבים באזור".

 

בתחילת החודש החליטה הממשלה לתמוך בחוק שיאפשר את מיגון הבתים, שעלותו נאמדת בכ-300 מיליון שקל. בניסיון להביא את החוק לאישור אף איים חרמש שלא להצביע בעד התקציב. חרמש, תושב כפר עזה בעצמו, נעמד על רגליו האחוריות וכפועל יוצא התקיימה פגישה עם הנהלת הקואליציה.

 

בסופו של דבר הוחלט שהחוק יתקבל בנוהל מזורז ולפיכך יהיה פטור מחובת ההנחה המוקדמת על שולחן הכנסת. החלטה זו, כך נראה השתלמה מאוד לתושבים.

 

המאבק הבא: מערכת נגד קסאמים

בתקופה הקרובה מתכוונים תושבי 'עוטף עזה' לצאת למאבק שנועד לקדם פיתוח מערכת נגד ירי הקסאמים. לאחרונה דווח כי מערכת הביטחון בוחנת כמה אפשרויות בנושא. שוסטר טוען שהתושבים תומכים בהצבת מערכת ה'סקיי גארד'. מערכת זו אמורה ליירט את כל סוגי הרקטות והטילים ברדיוס שבין 4-10 ק"מ. עלות הפיתוח של הסקייגארד מוערכת בכ-150-200 מליון דולר ותימשך שנה וחצי, לפי הבטחות היצרן.

 

בשדרות שוררת כעת אי-בהירות בנושא מיגון הבתים. חלק מתושבי העיר החלו בבנייה עצמאית של חדרי ביטחון. רינה מור יוסף, אחת ממובילות המאבק בנושא, אמרה: "אנחנו מבקשים שראש העירייה ימסור לנו בצורה ברורה על מה מדובר, איזה בתים ימוגנו ומה הולך להיות. שדרות היא איננה מועצת שער הנגב ומישהו צריך לדבר עם התושבים פה ולהסביר להם במה מדובר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראיי בראונשטיין
נזקי קסאם בשדרות. האם התושבים יהיו בטוחים כעת?
צילום: ראיי בראונשטיין
צילום: דובר צה"ל
קירות מיגון
צילום: דובר צה"ל
מומלצים