שתף קטע נבחר

גררו ללא סמכות

עיריית רמת גן תפצה ב-2,000 שקלים את תושבת העיר שרכבה נגרר למגרש גרוטאות, בטענה שהוא היווה מפגע תברואתי. התובעת: הרכב שלי היה במצב מצוין

ברשותך רכב ישן שהוא בבחינת גרוטאה? אתה רשאי להחנות אותו באותו מקום מבלי להזיזו 60 יום, החוק אינו מחייב אותך להשתמש בו, ולרשות העירונית אין סמכות חוקית לגרור אותו. כך ניתן ללמוד מפסק דין של בית המשפט לתביעות קטנות בתל-אביב, הקובע שמחלקת התברואה של עיריית רמת-גן ביצעה גרירה ללא סמכות וחייב אותה לשלם לבעלים של הרכב, י', פיצויים בסך 2,000 שקל.

 

י' טענה בתביעתה, כי הרכב שלה היה במצב מצוין ולא היתה כל הצדקה לגרור אותו ממקום חנייתו ברמת גן למגרש של מכוניות נטושות. נציג העירייה טען כנגד, כי הרכב חנה במקום ולא הוזז ממנו קרוב ל-3 חודשים, ולפיכך היה בבחינת מפגע תברואתי כך שהעירייה היתה מוסמכת על פי חוק לגרור אותו למגרש גרוטאות.

 

י' מחתה על דבריו. "אני כל הזמן מזיזה את הרכב, יוצא לי כל כמה ימים להזיזו. כשראיתי שהוא נעלם עשיתי 100 טלפונים, וכשגיליתי שנגרר אמרו לי בעירייה במפורש שהם עשו טעות".

 

השופט, אביחי דורון, שדן בתביעה קבע בפסק הדין, כי "לפי חוק שמירת הניקיון, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירת רכב ממקומו אם הושאר ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על 60 ימים. התובעת מוסרת שהיא עובדת בסמוך לביתה ולכן אינה משתמשת ברכבה לצורך נסיעה למקום עבודתה, אולם היות והדבר אינו בריא לרכב, היא מזיזה אותו מדי פעם".

 

" מטרת סעיף 8 לחוק", ציין השופט, "היא למנוע מצב בו גרוטאות רכב או כלי רכב שאין בהם שימוש, אך אינם עולים על הגדרתם כגרוטאה על פי החוק, לא ילכלכו ולא יזהמו את חוצות הערים, ולא יפגעו ברושם הכללי של חוצות הערים ויתרמו את חלקם לשיפור פני העיר".

 

"מדובר", אמר השופט, "בסעיף דרקוני. די בכך שאדם נוסע לחו"ל לתקופה בת 90 יום, לאחר שעברה מכסת 60 הימים המאפשרת לרשות המקומית לגרור את רכבו של אדם, ומשכך יש לנהוג בחוק זה במשורה, בסבירות ובאופן מידתי".

 

עוד אמר השופט, כי "כשמדובר במצב שבו אדם מחנה את רכושו סמוך לביתו, באופן שכל אדם נוהג לעשותו, צריך להיזהר מישום החוק. החוק אינו מטיל חובה להשתמש ברכבו, ולו היה מטיל חובה כזו היה נחשב כחוק שאינו חוקתי".

(76940ת"ק)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים