שתף קטע נבחר

איראן: מערכת הנ"מ הרוסית נוסתה בהצלחה

שבועיים לאחר שקיבלה מרוסיה את מערכת טילי הנ"מ המתקדמת TOR-M1 הודיעה היום איראן כי ערכה ניסוי מוצלח במערכת, במהלך תמרון צבאי גדול במפרץ הפרסי. מפקד חיל האוויר האיראני: "הטיל מסוגל להתמודד עם מטוסים בעלי מהירות ויכולת תמרון גבוהה"

מפקד חיל האוויר של משמרות המהפכה באיראן, חוסיין סלאמי, הודיע היום (ד') כי מערכת הטילים הרוסית החדישה TOR-M1 נוסתה בהצלחה במהלך התמרון הצבאי שנפתח היום במפרץ הפרסי.

 

סלאמי בירך על הניסוי המוצלח, אשר בעקבותיו תהפוך המערכת למבצעית ותועבר ליחידות הלוחמות של משמרות המהפכה. "חיל האוויר של משמרות המהפכה מוסיף את המערכות החדשות לארסנל הנ"מ שלו במטרה לחזק את היכולת ההגנתית שלנו", צוטט סלאמי כאומר על-ידי סוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א.

 

ניסוי טילי ה-TOR-M1 בוצע במסגרת תמרון צבאי רחב היקף שעורכים חילות האוויר והים של משמרות המהפכה במפרץ הפרסי ובים עומאן. אתמול נמסר כי בתרגיל ישוגרו גם טילי קרקע-קרקע לטווח קצר ובינוני מסוג "סאעקה" ו"רעד". משמרות המהפכה הודיעו כי התמרון נועד "לחזק את היכולת ההגנתית של איראן".


ניסוי טילי ה-TOR-M1 היום באיראן (צילום: איי-אף-פי)

 

לפני שבועיים אישר שר ההגנה האיראני, מוסטפא מוחמד נג'אר, כי ארצו קיבלה מרוסיה את מערכת הטילים. על העסקה לאספקת הטילים דווח כבר בסוף 2005 ועל פי הדיווחים בשעתו, דובר על מכירת 29 מערכות טילים - עסקת הנשק הגדולה ביותר שערכו רוסיה ואיראן בשנים האחרונות, ששווייה נאמד ב-700 מיליון דולר.

 

הטילים, המוכרים גם כ-SA-15, מותקנים על מערכות מתניידות הכוללות גם מכ"ם, המיועדים לפגוע במטוסים ובטילי שיוט מנמיכי טוס, מהסוג שבידי ישראל וארצות הברית. הם מסוגלים לאתר 48 מטרות ולירות לשתי מטרות בו זמנית עד לגובה של 6 ק"מ. (לחצו כאן לסרטון וידאו המציג את טילי TOR-M1)

 

"תור אם-1 הוא טיל חכם, מהיר, מדויק מאוד ובעל יכולת תגובה מהירה. חיל האוויר של משמרות המהפכה מסוגל להציב מספר רב של סוללות כאלה ולכסות מרחב אווירי רחב", אמר סלאמי. הוא הוסיף כי "הטיל המתקדם הזה יכול להגדיל את היקף איתור המטרות, וליצור שכבת הגנה בטוחה".

 

"הוא מסוגל להתמודד עם מטוסים קטנים, מטוסים בעלי יכולת תמרון ומהירות גבוהה וכן עם טילי שיוט מתקדמים", המשיך סלאמי, "בתוך פחות משנייה הוא יכול להיות מוכן לירי ולכמה שיגורים, אחד אחרי השני. הטיל יכול לפגוע במדויק במטרות שלו, הוא חסין מפני מערכות נגד מכ"ם והוא מוצלח גם בכל הקשור ללוחמה אלקטרונית".

 

בדצמבר האחרון, בהתאם לסנקציות שהוחלט להטיל על איראן, קראה ארצות הברית לכל המדינות החברות באו"ם שלא לצייד את איראן צבאית ולא לסייע לתוכנית הגרעין שלה. ידוע כי איראן מציבה טילי נ"מ סביב מתקני הגרעין שלה בשל החשש מפני תקיפה אמריקנית או ישראלית ופרשנים אמרו שניתן לראות במכירה של טילים כאלה סיוע עקיף למטרותיה של איראן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ניסוי טילי הנ"מ, היום
צילום: איי אף פי
מומלצים