שתף קטע נבחר

 

הסיוע הביטחוני הצפוי מארה"ב: 2.4 מיליארד דולר

הממשל האמריקני אישר את תקציבי סיוע החוץ למדינות העולם: במקום הראשון עומד תקציב הסיוע הביטחוני לישראל, ואחריו תקציב הסיוע למצרים בסך 1.7 מיליארד דולר

ממשל בוש הגיש הערב (יום ד') לאישור הקונגרס את תקציב סיוע החוץ לשנת 2008, הכולל סיוע בטחוני לישראל בסך 2.4 מיליארד דולר, מתוך תקציב כולל בסך של יותר מ-36 מיליארד דולר. תקציב סיוע החוץ האמריקני הוא חלק קטן מהתקציב הכולל של ארצות הברית, שמגיע מגיל-2.9 טריליון דולר.

 

מאז הסכם השלום עם מצרים זכתה ישראל מדי שנה בסכום כולל של 3 מיליארד דולר כסיוע אזרחי. אולם, על פי תוכנית שהתווה בנימין נתניהו בעת שכיהן כראש הממשלה, בוטל בהדרגה הסיוע האזרחי וב-10 השנים האחרונות ירד בהדרגה מ-1.2 מיליארד דולר עד לביטולו המוחלט השנה. במקביל, חל גידול הדרגתי בסיוע הבטחוני לישראל מ-1.8 מיליארד דולר לפני עשור, עד למצב הנוכחי שבו ישראל מקבלת מארה"ב סיוע צבאי בלבד.

 

כך או כך, ישראל נותרה מקבלת סיוע החוץ הגדול ביותר מארה"ב. מאז הסכם קמפ דייויד, מצרים היא השנייה במקבלות הסיוע, וזוכה ל-1.3 מיליארד דולר סיוע ביטחוני ובנוסף לכך סיוע אזרחי בסך של 415 מיליון (40 מיליון דולר פחות מהשנה שעברה). ירדן תקבל בשנת 2008 סיוע כלכלי של 264 מיליון דולר, וסיוע בטחוני של 200 מיליון דולר.

 

הסיוע לרשות הפלסטינית מוקפא בעקבות נצחון חמאס בבחירות לרשות. עם זאת, הנשיא בוש ביקש מהקונגרס לאשר סיוע כלכלי של 63.5 מיליון דולר לפלסטינים, שיוקצה באמצעות סוכנות הסיוע האמריקנית.

 

לבנון צפויה לקבל בשנת התקציב 2008 סיוע אזרחי בסך 42 מיליון דולר וסיוע בטחוני בסך עשרה מיליון דולר. זאת, לאחר שהממשל ביקש סיוע מיוחד ללבנון כבר ב-2007: סיוע בטחוני של 220 מיליון דולר, בנוסף ל-60 מיליון דולר הקצבה מיוחדת לכוחות הבטחון הפועלים לצד כוח האו"ם ועוד סיוע כלכלי מיוחד של 300 מיליון דולר לשיקום המדינה אחרי המלחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים