שתף קטע נבחר

ונצואלה עשויה להשתלט על הפצת המזון

הממשלה ניסחה צו שמאפשר לה להשתלט על רשתות הפצת המזון, כולל סופרמרקטים ומחסנים, אם יהיה שיבוש בשירותים. ונצואלה רכשה את השליטה בחברת החשמל הפרטית הגדולה במדינה

ממשלתו של נשיא ונצואלה הוגו צ'אבז ניסחה צו שמאפשר לפקידיה להשתלט על רשתות הפצת המזון, כולל סופרמרקטים ומחסנים, אם יהיה שיבוש בשירותים.

 

שרת התעשייה והמסחר, מריה כריסטינה איגלסיאס, אמרה אתמול (א') כי הצו יאפשר להתגבר על בעיות באספקה שגרמו למחסור חמור בבשר, חלב וסוכר בשבועות האחרונים. איגלסיאס לא סיפקה פרטים מדוייקים לגבי יישום הצו, אך אמרה כי הוא "יאפשר, במקרים קיצוניים, חידוש של שירות ציבורי חיוני" אם חברות פרטיות כמו רשתות סופרמרקטים יפסיקו את פעילותם.

 

גורמים בתעשייה טוענים כי המחסור הוא תוצאה של פיקוח על המחירים שמחייב את הקמעונאים למכור בהפסדים. הממשלה טוענת כי האשמה נופלת על ספקולנטים חסרי מצפון, ביניהם מפעילי סופרמרקטים ומפיצים, שצוברים מזון ומעלים מחירים. הרשויות בוונצואלה פשטו על מחסנים והחרימו טונות של מזון, בעיקר בקר וסוכר, מספקים שסירבו למכור את המלאי במחיר שנקבע.

 

מאז 2003 קיים לעיתים מחסור במוצרים שונים, מחלב ועד קפה, לאחר שצ'אבז החל ליישם פיקוח על כ-400 מוצרים בסיסיים כדי לרסן את האינפלציה ולהגן על העניים.

 

האסיפה הלאומית, שנמצאת בשליטת קואליציה גדולה של תומכי צ'אבז, אישרה בחודש שעבר חקיקה שמעניקה לנשיא את הסמכות לאכוף צעדים רחבים באמצעות צו נשיאותי, לצורך יישום ה"מהפכה הבוליבארית" הסוציאליסטית שלו.

 

אלקטריסידאד דה קאראקאס הולאמה

לאחר שנבחר מחדש בדצמבר התחייב צ'אבז להלאים את חברת הטלקום הגדולה בוונצואלה ואת מגזר החשמל, ולהגביר את שליטת המדינה בתעשיות הנפט והגז.

 

לאחרונה דווח כי ונצואלה הלאימה את יצרנית החשמל הפרטית הגדולה במדינה, אלקטריסידאד דה קאראקאס, לאחר שחתמה על הסכם לרכישת השליטה בחברה מהחברה האמריקנית AES תמורת 739 מיליון דולר. לדברי שר האנרגיה רפאל רמירז, החוזה הסופי ייחתם היום, והשליטה בחברה תעבור לידי חברת הנפט הממשלתית פטרולוס דה ונצואלה בתוך 30 יום.

 

לדברי נשיא ומנכ"ל AES, פול האנראהן, "לא תכננו להיפרד מהחברה. אנו עושים זאת בלב כבד. זו אחת מחברות החשמל הטובות ביותר באמריקה הלטינית". עם זאת, אמר האנראהן כי "זה היה תהליך הוגן, שכיבד את זכויותיהם של המשקיעים".

לדברי רמירז, בעלי המניות הנותרים, ביניהם העובדים והגמלאים של החברה, יקבלו אופציה להישאר בחברה הממשלתית החדשה, או למכור למדינה את מניותיהם.

 

אלקטריסידאד דה קאראקאס נמצאת בבעלות פרטית מאז הקמתה ב-1885, ויש לה כ-2,600 עובדים. היא מספקת חשמל לכ-974 אלף לקוחות פרטיים ומסחריים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבז
צילום: איי פי
מומלצים