שתף קטע נבחר

עימות קולני גרם לשר הפנים לעזוב כנס בזעם

חוק ראשי הרשויות החדש מאיים לנטרל את עצמאותם, ולפיכך התפרצה ראש עיריית הרצליה לדבריו של שר הפנים במהלך כנס ראשי הרשויות. הוא ניסה להשיב לה, אך משהתלהטו הרוחות, עזב את המקום

עימות קולני פרץ הערב (יום ב') בין ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן, לשר הפנים רוני בר און, בכנס של מרכז השלטון המקומי במלון דן כרמל בחיפה: בתשובה לשאלתה של גרמן, מדוע לא שיתף השר את ראשי הרשויות בהליך ניסוח חוק הרשויות החדש, השיב לה השר בתוקפנות ועזב את המקום.

 

ראשי הרשויות הגיעו לכנס השנתי במלון מכל רחבי הארץ. שר הפנים החל לדבר על חוק הרשויות המקומיות החדש, הכולל מספר סעיפים שאמורים להקשות על ראשי הרשויות, תוך נטרול עצמאות הפעולה שלהם והכפפתם לפקידי משרד הפנים והאוצר.

 

בשלב זה פנתה גרמן לשר, ושאלה אותו מדוע לא שיתף את ראשי הרשויות בהליך ניסוח החוק, ובין השניים התפתח עימות קולני. גרמן התפרצה במהלך נאומו של השר, והוא השיב לה אך היא התפרצה שוב ושוב. בפעם השלישית הפסיק בר-און את הנאום, ואמר לנוכחים כי התכוון לבשר עוד מספר בשורות הנוגעות לרשויות המקומיות, אולם החליט לדחות את הדברים למועד מאוחר יותר, ואף עזב את המקום.

 

גרמן התקשתה להבין למה פרצה המהומה. "בסך הכל שאלתי אותו למה הוא לא משתף אותנו בניסוח החוק. הוא ענה שהוא לא רוצה לדבר איתנו. זו תשובה ארוגנטית, מתנשאת וחמורה ביותר, שעוברת כחוט השני בחודשים האחרונים בנוגע לחוק המדובר".

 

דובר עיריית הרצליה אילן פילו הוסיף: "ראש עיריית הרצליה שאלה את שר הפנים שאלה לגטימית, ובתגובה בחר שר הפנים לעזוב את המקום, לא לפני שענה שאינו מעוניין להיפגש בנושא עם ראשי הרשויות".

 

ממרכז השלטון המקומי נמסר כי המרכז מוחה על הניסיון למנוע מראש רשות לשאול שר בממשלת ישראל שאלה במהלך נאומו. "תגובת השר היוותה פגיעה אישית בראש עיריית הרצליה, ומתוך כך גם בעמיתיה ראשי הערים. אנו מביעים צער רב על התקרית ועל החלטת שר הפנים לקצר את נאומו".

 

ראש עיר צריך לדעת כיצד לבנות גשר

בהתייחס לאיומים שמופנים כלפי ראשי הערים אמר השר לביטחון פנים, אבי דיכטר: "העובדה שאתם מאוימים היא חלק מחליפת התפקיד שלכם". הוא הוסיף כי המודיעין לא יכול לדעת על כל האיומים והסיכונים מראש. יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית כרמיאל, עדי אלדר, אמר בהקשר זה ש"אסור שראש עירייה ייאלץ לפעול מתוך חשש לחייו או לחיי משפחתו".  

 

בכנס דיבר גם ראש עיריית ירושלים, אורי לופליאנסקי, שהתייחס לפרשת שער המוגרבים, ולהחלטתו להשעות את ביצוע העבודות עד שידונו בעניין ועדות הבנייה והתכנון. לדבריו, דיון בוועדה יאפשר שקיפות שתנטרל את ההסתה בנוגע לאופי

העבודות. "ראש עיר צריך לדעת גם כיצד לבנות גשר. בימים האחרונים חיפשתי כל דרך להוציא את האוויר מהבלון הגדול, שמאיים על הדו קיום הכל כך עדין והשברירי במדינה, בעם ובוודאי בעיר ירושלים. בשיחות שקיימתי עם המוכתרים, אנשי הדת, אנשי הציבור והתכנון, הגענו למסקנה כי למרות שמדובר בגשר שנועד לתת שרותי הצלה, ויש הצדקה לבנות אותו, אנשים לא יודעים את זה".

 

לדברי לופוליאנסקי, "ההסתה סביב גדולה, עד כי חושבים שמתחת כל אבן נחבאת מזימה לאומית. אפשר להביא את הנושא לשקיפות מלאה, שיראו כל תוכנית וכל מפה, ישאלו שאלות ולא יחששו מדבר, ואז הגשר הזה לא רק יציל ויסייע אלא גם יהיה גשר בינינו ובין שכנינו".

 

בהכנת הידיעה השתתף רענן בן צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בר-און. עזב בכעס
צילום: גיל יוחנן
צילום: חן מיקא
גרמן. בסך הכל שאלה
צילום: חן מיקא
לופוליאנסקי. איך בונים גשר
צילום: חיים צח
מומלצים