שתף קטע נבחר

ישראל תשיב באו"ם לטענות על אפליה גזעית

ממשלת ישראל נדרשת להשיב בשימוע שתערוך "הוועדה נגד גזענות" של האו"ם על רשימת שאלות ארוכה, שעוסקת באפלייתם של אזרחיה הערבים במגוון תחומים. הסוגיה הבוערת ביותר: ההתייחסות הלא-שיוויונית כביכול לאתרים הקדושים, על רקע המתיחות סביב שער המוגרבים

האם ישראל מפלה לרעה אתרים הקדושים לאיסלאם? ישראל תציג את עמדתה בשימוע מיוחד שייערך בסוף השבוע בוועדה למאבק בגזענות של האו"ם. בנוסף, ממשלת ישראל נדרשה להשיב לוועדה האם היא מפלה לרעה את המגזר הערבי בתחומי הדיור, החינוך, השירותים הציבוריים והמשפט.

 

הוועדה, המונה 18 מומחים מרחבי העולם, שיגרה רשימת שאלות לממשלת ישראל לקראת השימוע. בין היתר, ישראל נדרשת להתייחס לטענה כאילו היא דואגת לשימורם של המקומות הקדושים ליהדות בלבד. "עד היום הוכרזו כ-120 אתרים כמקומות קדושים וכולם – אתרים יהודיים", נכתב ברשימת השאלות שהועברו להתייחסות ישראל, עוד קודם לאירועים האלימים סביב העבודות בשער המוגרבים. צפוי שהדיון בוועדה ייערך בצל המתיחות הנוכחית בנושא.

 

בנוסף, ישראל תידרש להשיב האם היא קידמה לאחרונה חקיקה שתביא לשיוויון בהתייחסות לאתרים הקדושים לדתות אחרות.

 

השימוע לישראל בוועדה, הנערך מדי ארבע שנים, נדחה מחודש אוגוסט האחרון, בגלל המלחמה בלבנון. בדיונים קודמים של הוועדה טענה ישראל כי המקומות הקדושים לאוכלוסיה הערבית מוגנים תחת החוק לשימור עתיקות.

 

דובר משרד התיירות אמר כי המדינה לא הקצתה מזה כארבעה עשורים משאבים מיוחדים לאתרים קדושים כלשהם, יהודיים או לא יהודיים. לדבריו, לאתרים הלא-יהודיים יש "אוטונומיה מלאה". הוא הוסיף כי המדינה אינה מתערבת בהכרזה על אתרים שאינם יהודיים כ"קדושים", מתוך רגישות לדתות אחרות וחוסר רצון להתערב בהגדרות אתרים אלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העבודות בשער המוגרבים
צילום: איי פי
מומלצים