שתף קטע נבחר

זירת הקניות

האיחוד האירופי: הסכמה לצמצום פליטת גזי חממה

בוועידת מדינות האיחוד האירופי נוסחה טיוטה ראשונית לפיה יקטינו המדינות החברות באיחוד את שיעורי הפליטה בכ-20% לפחות, עד שנת 2020. המתנגדות העיקריות: פולין והונגריה, המייצרות את עיקר החשמל באמצעות פחם

בוועידת מדינות האיחוד האירופי שנערכה היום (ג'), נוסחה טיוטת החלטה ראשונית לצמצום כמות פליטת גזי החממה לאטמוספירה. בהחלטת הוועידה, שכללה נציגים מ-27 מדינות, נקבע שעד שנת 2020 יצומצמו שיעורי הפליטה ב - 20% לפחות, ביחס לשיעורי הפליטה שהיו בשנת 1990.

  • מה אתם יכולים לעשות כדי לסייע לסביבה? לחצו כאן
 
בטיוטה נכתב כי "מדינות האיחוד מוכנות להתחייב לצמצם את שיעור פליטת גזי החממה ב- 30%, בתנאי שגם המדינות המפותחות תתחייבנה לצמצמם את שיעורי הפליטה ובתנאי שמדינות מפותחות יותר מבחינה כלכלית יתרמו אף הן בהתאם לאחריותן ועל-פי יכולתן היחסית".

 

למרות הסכמת רוב המדינות, נציגי הונגריה ופולין התנגדו לקבלת החלטה מחייבת מתוך חשש שהיא תפגע במדינותיהם. הונגריה ופולין מייצרות חשמל בעיקר באמצעות פחם, בתהליך המלווה בפליטת כמויות עצומות של גזי חממה לאטמוספירה. עבורן, משמעות המעבר להפקת אנרגיה במקורות מתחדשים (כדוגמת מים, שמש ורוח), תדרוש השקעה כלכלית ניכרת.

 

הנציג הגרמני, היושב בנשיאות האיחוד, ינסה להביא להסכמת כל מדינות האיחוד לצמצום שיעור פליטת גזי החממה בשיעור שבין 20% ל-30% לקראת חודש מרץ השנה, אז יפגשו מנהיגי המדינות לקראת הצבעה וקבלת החלטה מחייבת בעניין.

 

בטיוטת ההחלטה נאמר עוד, כי "יש לוודא שתהיה חלוקה הוגנת בתרומתה של כל מדינה למהלך, תוך לקיחה בחשבון של נסיבות ויכולות לאומיות ושל כמויות הפליטה בתקופת המחויבות הראשונה לאמנת קיוטו".

 

בשנת 2012 אמורה לפוג תקופת היעד הראשונה שבאמנת קיוטו. המדינות המפותחות החתומות על האמנה התחייבו להפחית את שיעור הפליטה של שישה גזי חממה עיקריים בשיעור של לפחות חמישה אחוזים עד שנת 2012, כל מדינה על פי יכולתה.

 

בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה בטמפרטורה הממוצעת על-פני כדור הארץ. הסיבה העיקרית לעלייה בטמפרטורה היא גזי החממה המונעים מהחום הנאגר על-פני כדור הארץ לצאת אל מחוץ לאטמוספריה, בולעים ואוגרים את אנרגיית החום.

 

לאחרונה דווח כי חודש ינואר 2007 היה החודש החם ביותר ב-150 השנים האחרונות. הטמפרטורה שנמדדה במהלך ינואר באירופה, אסיה, מערב אפריקה, חלקים מדרום אמריקה, וצפון-מזרח ארה"ב היו גבוהות מהממוצע. בחלקו הצפוני של כדור הארץ נמדדה החריגה הבולטת ביותר: טמפרטורת הקרקע הייתה גבוהה מהממוצע ב- 2.28 מעלות צלזיוס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים