שתף קטע נבחר

 

עימות בקוורטט: רוסיה תומכת בהסכם מכה

כיצד להתייחס להסכם מכה? זו בדיוק השאלה שעליה ניסו חברי הקוורטט תשובה בפגישה בברלין. בין הצדדים נתגלע עימות בין ארצות הברית לרוסיה שדרשה להסיר את העיצומים מעל הממשלה הפלסטינית. בתוך כך, נפגש ראש ממשלת בריטניה עם הנשיא הפלסטיני ואמר לו כי יש לשקול שיחות עם "גורמים מתונים" בחמאס

בישראל מסרבים להכיר בהסכם מכה, ונתלים בעמדת הקוורטט - אבל מהערב (יום ד') נראה שגם הטיעון הזה הולך ונשמט. בכינוס פורום הרביעיה הבינלאומית בברלין, הכולל את מזכ"ל האו"ם ושרי החוץ של ארה"ב, רוסיה ונשיאת האיחוד האירופי, עלו חילוקי דעות קשים בין רוסיה לארה"ב בשאלת ההכרה בהסכם מכה ובממשלת האחדות הפלסטינית שתקום בעקבותיו.

 

עם זאת, בתום הישיבה פרסמו נציגי הקוורטט הודעה החוזרת ודורשת ממשלת האחדות הפלסטינית להתנער מאלימות, להכיר בישראל ובהסכמים שנחתמו עמה. מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, אמרה כי "לא ייתכן שהצדדים יקיימו שיחות על שלום כאשר אחד הצדדים אינו מקבל את זכותו של הצד השני להתקיים".

 

לפני הפגישה שהתקיימה בברלין אמר שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, בראיונות: "אני מקווה שהקוורטט יתמוך בהסרת הסנקציות הכלכליות שהטילה ישראל. זו עמדתה של רוסיה". לעומתו, ארה"ב עומדת על כך שהממשלה הפלסטינית החדשה תעמוד בתנאי הקוורטט: הכרה בישראל ובהסכמים שנחתמו עמה והתנערות מטרור.

 

רייס אמרה במסיבת עיתונאים עם שר החוץ הגרמני, פרנק וולטר-שטיינמאיר: "אני סבורה שברור מדוע עקרונות הקוורטט מדוע עקרונות הקוורטט שקבענו לפני כשנה כל כך חשובים לתהליך השלום. לא קבענו את העקרונות הללו כמכשול, אלא משום שהם קריטיים לשלום".

 

שר החוץ הגרמני נמנע בינתיים מלקבוע עמדה נחרצת, שכן מדינות אירופיות מסוימות מביעות תמיכה בהסכם מכה. עם זאת דיבר בזכות הצורך של הקוורטט "לדבר בקול אחד".

 

בתוך כך, נפגש ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, עם הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) בלונדון ואמר לו כי הוא עשוי להגמיש את תביעותיו ממשלת האחדות הפלסטיני. לדברי בלייר, ניתן להתקדם בתהליך המדיני באמצעות מגעים עם "גורמים מתונים" בחמאס. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
רייס. עקרונות ולא מכשול
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
שר החוץ הגרמני. בקול אחד
צילום: איי אף פי
מומלצים