שתף קטע נבחר

 

יהדות התורה אומרת לא לאולמרט

בתום משא ומתן שהתנהל בין חברי מפלגת יהדות התורה לבין נציגיו של אולמרט, החליטה יהדות התורה פה אחד לדחות את ההצעה להצטרף לממשלה או לתמוך בה מבחוץ. הסיבה: אולמרט סרב לפתוח למשא ומתן את העלאת תקצוב קצבאות הילדים

אחרי חודשים ארוכים בהם ראש הממשלה אהוד אולמרט, היסס מלאייש את תיק הרווחה ולהזיז את ח"כ יעקב ליצמן מתפקיד יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, כעת מסתמן שינוי. סיעת יהדות התורה החליטה היום (ד') פה אחד לדחות את הצעתו של אולמרט, ולא להצטרף לקואליציה. הסיבה, לדברי חברי הכנסת של יהדות התורה: סירובו הגורף של ראש הממשלה לדון בשינוי קצבות הילדים.

 

ליהדות התורה הציע ראש הממשלה, באמצעות נציגיו ישראל מימון ועובד יחזקאל, שתי הצעות: האחת, לקבל את תיק הרווחה ובכך למעשה להצטרף לממשלה; והצעה שנייה, להמשיך ולהחזיק את ראשות ועדת הכספים, תמורת תמיכה בממשלה מספסלי האופוזיציה. 

 

איוש משרד הרווחה בידי נציגי יהדות התורה עלה כאופציה - לא רק בשל חוסר האטרקטיביות שלו במפלגות אחרות בקואליציה - אלא מאחר והמשרד היה בידיהם בעבר, באמצעות סגן שר.

 

ההצעה להשארת ראשות ועדת הכספים בידיה, היא בתמורה לדרישה שיהדות התורה לא תתמוך בהצעות אי אמון ואף לא תגיש הצעות אלו. לחברי המפלגה הוצע חופש בחירה בנושאי דת ומדינה. דרישה נוספת שהוצבה היא שביהדות התורה לא יתמכו בהצעות חוק עם עלות תקציבית. על-פי הצעה זו, יהדות התורה הייתה אמורה להישאר בספסלי האופוזיציה, אך לתמוך בקואליציה מבחוץ על סמך הסכמות והבנות עימה.

 

יהדות התורה הציבה שתי דרישות מרכזיות: תיקון חוק חינוך חרדי אשר ישווה את מעמד מוסדות החינוך החרדיים למעמדו של החינוך המוכר. הדרישה השנייה היא, כאמור, החזרת קצבאות הילדים. לדברי ח"כים ביהדות התורה, לגבי הסעיף הראשון "היה על מה לדבר", אך מאחר ואולמרט סרב בתוקף לשנות את "גזירות קצבאות הילדים" שתיקן קודמו בנימין נתניהו, הם החליטו להודיע על סירובם וסיום השיחות עם ראש הממשלה.

 

ליצמן יפנה את כסאו בקרוב

ביהדות התורה אומרים כי מאחר שגם בהסכם הקואליציוני עם ש"ס מופיעה הדרישה שתוך 60 יום מהרכבת הקואליציה ייושם התיקון לחוק לחינוך חרדי, "אך זה טרם נראה באופק", אין שום סיבה להאמין כי המצב ישתנה. עוד מוסיפים ביהדות התורה כי, "לא היתה תחושה שראש הממשלה מתחייב באופן אישי ליישם את הדרישה לגבי חוק חינוך חרדי ולא ניתנו ערבויות אמיתיות בעניין".

 

משמעות דחייתה של יהדות התורה את הצעותיו של אולמרט היא שככל הנראה יו"ר ועדת הכספים הנוכחי, יעקב ליצמן יפנה את כיסאו בשבוע הבא.

 

ההחלטה מקרבת את ראשות ועדת הכספים לסיעת ישראל ביתנו, שהגישה לראש הממשלה אולטימטום להחליט בעניין ראשות הוועדה עד יום ראשון הקרוב. לפני כן, ישראל ביתנו העבירה מסר תקיף לאולמרט, לפיו אם לא תקבל לידיה את ראשות ועדת הכספים עד יום ראשון, תנתק עמו מגע בכל הנוגע לחלוקת התפקידים הפוליטיים.

 

גורמים בלשכת ראש הממשלה אומרים הלילה ל-ynet כי "המצב כרגע הוא שיהדות התורה לא נכנסת לממשלה. מבחינתנו, ההודעה שלהם היא הודעה סופית. אם ירצו לחזור בהם, נדבר. רצינו להגיע עימם להסדר ולהכניס אותם פנימה". בעקבות הודעת יהדות התורה ציינו בלשכת אולמרט כי "אנחנו צריכים לקבל החלטות, כדי לאייש את התיקים ואת התפקידים, כי צריך לגמור עם זה. ישראל ביתנו דורשים את ועדת הכספים, וראש הממשלה יצטרך לקבל הכרעות בהקדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בחוץ. ח"כים פרוש וליצמן מיהדות התורה
צילום: ירון ברנר
ירוויח? ליברמן
צילום: ירון ברנר
מומלצים