שתף קטע נבחר

כמו פעם - אוזני המן במילוי פרג

בפורים, כל משלוח מנות שמכבד את עצמו יתהדר באוזני המן אמיתיות: עשויות בבית, מבצק פריך מעודן, עם מלית פרג עשירה. טעמן הנפלא מצדיק את ההשקעה: הוא עולה לאין ערוך על כל מה שניתן למצוא באוזני המן קנויות

אוזני המן

המרכיבים (כ‭30–‬ אוזני המן‭:(‬ 

2 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

‭1/4‬ כפית מלח

‭1/3‬ כוס אבקת סוכר

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

‭1/4‬ כוס מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מ‭2-‬ לימונים

קליפה מגוררת מ‭1-‬ תפוז

1 כפית תמצית וניל אמיתי

אבקת סוכר, לקישוט

למלית:

1/4 1 כוסות חלב

‭1/4‬ כוס סוכר

2 כפות דבש

1 כף ריבת משמש

50 גרם חמאה, רכה

250 גרם פרג טחון (חשוב לקנות פרג טחון טרי ולאחסן אותו במקפיא)

2 כפות קמח

קליפה מגוררת מ‭2-‬ לימונים

1/2 1 כפיות מיץ לימון טרי

1/2 1 כפיות תמצית וניל אמיתי

 

הכלים: תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר, ומערבבים כמה שניות בלהב הפלדה.
  2. מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
  3. מוסיפים את הביצה, מיץ התפוזים, קליפות הלימון והתפוז ואת הווניל, ומעבדים בקצרה, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעל למשטח מקומח מעצבים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים ומצננים שעתיים במקרר.
  5. המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הסוכר והדבש, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב רצוף כ‭5-‬ דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה מעט, מסירים מהאש, ומצננים.
  6. מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ. בעזרת חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ, קורצים עיגולים. ממלאים 1 כפית מלית פרג לכל עוגיה, וסוגרים ומהדקים היטב מ‭3-‬ הצדדים לצורת "אוזן" משולשת. מניחים את העוגיות במרווחים על התבנית, ומניחים את התבנית במקרר ל‭30-‬ דקות לפחות.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  8. אופים העוגיות כ‭20-15-‬ דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומצננים על רשת. לאחר כ‭5-‬ דקות מסירים את העוגיות מהתבנית וממשיכים לצנן על רשת. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו פעם. אוזני המן
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים