כמו פעם - אוזני המן במילוי פרג
בפורים, כל משלוח מנות שמכבד את עצמו יתהדר באוזני המן אמיתיות: עשויות בבית, מבצק פריך מעודן, עם מלית פרג עשירה. טעמן הנפלא מצדיק את ההשקעה: הוא עולה לאין ערוך על כל מה שניתן למצוא באוזני המן קנויות
אוזני המן
המרכיבים (כ30– אוזני המן:(
2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס אבקת סוכר
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ2- לימונים
קליפה מגוררת מ1- תפוז
1 כפית תמצית וניל אמיתי
אבקת סוכר, לקישוט
למלית:
1/4 1 כוסות חלב
1/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
1 כף ריבת משמש
50 גרם חמאה, רכה
250 גרם פרג טחון (חשוב לקנות פרג טחון טרי ולאחסן אותו במקפיא)
2 כפות קמח
קליפה מגוררת מ2- לימונים
1/2 1 כפיות מיץ לימון טרי
1/2 1 כפיות תמצית וניל אמיתי
הכלים: תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר, ומערבבים כמה שניות בלהב הפלדה.
- מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
- מוסיפים את הביצה, מיץ התפוזים, קליפות הלימון והתפוז ואת הווניל, ומעבדים בקצרה, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעל למשטח מקומח מעצבים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים ומצננים שעתיים במקרר.
- המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הסוכר והדבש, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב רצוף כ5- דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה מעט, מסירים מהאש, ומצננים.
- מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ. בעזרת חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ, קורצים עיגולים. ממלאים 1 כפית מלית פרג לכל עוגיה, וסוגרים ומהדקים היטב מ3- הצדדים לצורת "אוזן" משולשת. מניחים את העוגיות במרווחים על התבנית, ומניחים את התבנית במקרר ל30- דקות לפחות.
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות).
- אופים העוגיות כ20-15- דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומצננים על רשת. לאחר כ5- דקות מסירים את העוגיות מהתבנית וממשיכים לצנן על רשת. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
מומלצים