שתף קטע נבחר

יש מספיק לכולם: 40 ק"ג של קוגל ירושלמי

במעדניית "הדר גאולה" המיתולוגית החליטו לחגוג את פורים בגדול. מה בגדול, בענק. תראו:

60 ביצים, 16 שעות אפיה ו-12 זוגות ידיים שְלשות אטריות כאילו אין מחר - והרי לכם שיא גינס בפוטנציה: הקוגל הגדול בעולם.


אמאל'ה, קוגל! (צילום: שמעון משי-זהב)

 

במעדניית "הדר גאולה" שבירושלים חושבים בגדול. לכבוד חג הפורים, ואולי דווקא בניסיון להיפטר מכמויות החמץ שבמחסן לקראת פסח, הם החליטו לאפות פשטידת אטריות במשקל עצום של 40 קילוגרם.


הקוגל מוכן, תזמינו את המנוף (צילום: שמעון משי-זהב)

 

"הרעיון התגלגל אצלנו במשך הרבה זמן בראש, אבל הבעיה הייתה בביצוע שכן מדובר במשקל רב ובגודל שעלול להתקלקל באפייה", מספר שמעון משי-זהב, הטבח המעדנייה. "בסופו של דבר החלטנו ברוח החג ללכת על זה".

 

את המעדנייה המיתולוגית מנהלת משפחת רוט לדורותיה, ובמשך שנים עולים אליה לרגל אנשים מכל רחבי הארץ כדי ליהנות מהטעם המיוחד של האוכל הביתי-הירושלמי שמבושל במקום. בנוגע לקוגל, כבר אין צורך למהר. זה לא שכבר הספיקו לאכול את כולו – הוא פשוט נתרם למסיבת פורים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה הקטן, גדול נהיה
צילום: שמעון משי-זהב
מומלצים