שתף קטע נבחר

ש"ס מציעה: שנת מאסר למטיפים להמרת דת

המפלגה, בהוראת הרב עובדיה יוסף, יוצאת למאבק נגד המיסיונרים. בעוד שהחוק הנוכחי אינו מטיל סנקציות נגד המשדל אדם בוגר להמיר את דתו, הצעת חוק חדשה של ש"ס מקדמת עונש של עד שנת מאסר נגד מיסיונרים. ומה אם המשדל הוא יהודי? החוק לא מפלה בין מיסיון למיסיון

הרב עובדיה יוסף וש"ס מכריזים מלחמה נגד המיסיון. יו"ר סיעת ש"ס, יעקב מרגי, הגיש היום (ג') - יחד עם עוד שישה מחברי הסיעה - הצעת חוק לפיה יש להחמיר מעבר למוצע בחוק עם כל אדם המטיף להמרת דת או משדל לכך, ודינו יהיה שנת מאסר.

 

ההנחיה לפעול לחקיקה בנושא התקבלה ישירות ממנהיגה הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף, שלדברי מרגי, "בכל פעם שהוא שומע על מקרה שבו מישהו נפל בידי המיסיון, יש לו צער גדול והוא מבקש מאתנו שננסה להציל ולו נפש אחת בישראל".

 

בדברי ההסבר להצעה נטען נגד גופים שונים "בין של נוצרים שבאו מחוץ לארץ ובין של משומדים, שפועלים בארץ ומטרתם היא אחת - הכחדת זכר ושארית מעם ישראל, וזאת על ידי העברת יהודים על דתם. גופים אלו פועלים בעיקר בקרב האוכלוסייה היהודית, הנתונה למצוקה חומרית, חברתית ורוחנית".

 

נכון להיום, ההתייחסות להמרת דת בחוק היא בשני מישורים: במישור הראשון - כל מי שנותן כסף לאדם או טובת הנאה חומרית אחרת כדי שימיר את דתו, צפוי לחמש שנות מאסר או קנס כספי. עונש צפוי לספוג גם מי שנעתר להצעה. במישור השני - ההתייחסות היא לגבי קטינים, שם צפוי אדם העורך טקס המרת דתו, או פועל לשם כך בדרכים אחרות, דינו שישה חודשי מאסר. כאשר פעולת השידול להמרת דת נעשית לגבי אדם שגילו הוא מעל 18, החוק אינו מתייחס ומדובר בפעולה לגיטימית, ובתנאי שלא נעשתה באמצעות הבטחה להנאה חומרית כלשהי.

 

בש"ס טוענים כי החוק הקיים לא מרתיע ושעל אף שלמשטרה מוגשות תלונות רבות, רק מיעוט מהן הופכות לכתבי אישום. לטענת המפלגה, הסובלים העיקריים מהתופעה הם בנים לאוכלוסיות חלשות - רבים מהם מקרב בני העדה האתיופית או עולים חדשים - שמתפתים בשל מצוקתם להמיר את דתם.

 

גם נגד כתות יהודיות

"אין מנוס אפוא", נכתב בהצעת החוק, "מלאמץ את ההסדר הנהוג לגבי איסור להטפה ושידול להמרת דת כלפי קטינים, גם בכל הנוגע לבוגרים. קרי, איסור מוחלט להטפה ושידול להמרת דת".

 

על אף שיהיה מי שיוכל לטעון נגד הצעת החוק כי היא נוגדת את עקרון חופש הדת והמצפון הנהוג במדינת ישראל, בש"ס מבהירים כי "אין הכוונה לפגוע כהוא זה בחופש הדת ובחופש מדת. הכוונה היא לתת לכל אחד להאמין בדתו שלו, ולמנוע הטרדות בענייני אמונתו על ידי גורם כלשהו המתנכל לזכות הדמוקרטית הבסיסית לפיה 'איש באמונתו יחיה'". הם מדגישים כי לשון החוק מתייחסת להמרת כל דת שהיא, מבלי לציין באיזו דת מדובר.

 

על מקרה שבו ידרשו נוצרים או מוסלמים לאכוף את החוק גם במקרים של גיור אומר ח"כ מרגי כי הוא מתנגד גם לכת יהודית שתביא מהעיר העתיקה מוסלמים להתגייר. "הרי כבר נאמר ש'קשים גרים לישראל כספחת'. ביהדות אין מיסיון, והיא לא מחפשת גויים כדי לגייר אותם", אמר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרב עובדיה יוסף. כואב
צילום: ישראל ברדוגו
צילום: יהושע אשכנזי, עיתון "הצבי"
הפגנה נגד המיסיון בערד. ארכיון
צילום: יהושע אשכנזי, עיתון "הצבי"
מומלצים