שתף קטע נבחר

בכיר ישראלי ב-AMD: מוצרי ATI ישרתו בעיקר אותנו

צביקה גרינשטיין, מנהל שיווק מוצר בכיר בחטיבת ערכות השבבים ולשעבר ב-ATI: "נמשיך לתמוך ולשווק את המוצרים הקיימים שלנו לפלטפורמה של אינטל, אולם מאז האיחוד אנחנו מתרכזים בפיתוח אך ורק לפלטפורמות של AMD"

צביקה גרינשטיין הוא ישראלי המתגורר בקנדה ומשמש כמנהל שיווק מוצר בכיר בחטיבת ערכות השבבים של AMD. גרינשטיין עבר ל-AMD אחרי האיחוד השנה עם ATI, בה עבד. גרינשטיין אחראי על שיווק ערכות השבבים של AMD, הן ליצרניות OEM חזקות כמו HP ו-Dell, והן ליצרניות Retail כמו ASUS, MSI ושאר החברות הטאיווניות.

  

עוד ב-HWzone:

 

אילו שינויים צפויים בעקבות מיזוג החברות?

"האיחוד הזה לוקח ויוצק לתוך חברה אחת מומחיות בשני תחומים שונים, מה שמאפשר לה לשלב את שני תחומי ההתמחות במוצרים שלה. ניתן לומר שבעתיד נגיע גם לשלב הבא של השילוב, עם מעבדים מרכזיים שיודעים לעשות גם גרפיקה".

 

ומבחינה אישית? מה השינוי להגיע לעבודה בבוקר ל-AMD ולא ל-ATI מלבד הצבע הירוק וכרטיס העובד השונה?

"ההבדל הוא בעיקר במטרות של העבודה. ב-AMD אנחנו כבר לא מדברים במונחים של Chipset Power או CPU Power, אלא במונחים של פלטפורמה ו-Overall System Power. מהעיניים של מהנדס, הרבה יותר מערכות פתוחות לפנינו עכשיו, ואפשר לבחור יותר בקלות איזה רכיב יבצע מה, ולנצל את כל הביצועים והשרירים שיש למערכת להציע".

 

שילוב של שתי ענקיות כמוכן הוא לא בעייתי? איך אתם מתקשרים אחד עם השני?

"עוד לפני האיחוד היו גם ל-ATI וגם ל-AMD עוד מרכזי פיתוח, וכמו כל חברת הייטק גדולה אנחנו פרושים על פני הגלובוס. ל-AMD יש עכשיו מרכזי פיתוח בקנדה, בקליפורניה, בהודו ובסין, מרכזי החברה הם בטקסס, יש לנו מרכז שיווק גדול בטאיוואן וה-Fab שלנו כידוע בגרמניה – כך עובדות כל חברות הטכנולוגיה היום".

 

מה בדיוק צופן העתיד לעסקי ערכות השבבים שלכם אחרי האיחוד?

"ערכת השבבים הראשונה של ATI הייתה מיועדת למעבדי AMD, ואנחנו לא בשוק מאתמול. הייתה לנו צמיחה אדירה ב-2005-06, אולם זה היה בעיקר תודות לערכות השבבים המשולבות שלנו לאינטל (הן לשוק הנייח והן לשוק הנייד) שאיפשרו פתרון גרפי המשולב על הלוח, אולם מגיע בסטנדרט גבוה ותחת מותג ה-Radeon שלנו.

 

אנו נמשיך לתמוך ולשווק את המוצרים הקיימים שלנו לפלטפורמה של אינטל, אולם מאז האיחוד אנחנו מתרכזים בפיתוח אך ורק לפלטפורמות של AMD. כמובן שהרכישה שינתה לנו את התוכניות, אבל גם לפניה היו לנו קשרים חזקים מאוד עם AMD.

 

"את הצמיחה של השנים האחרונות נמשיך גם בעתיד, כיוון שכעת אנו מסוגלים להציג פלטפורמה שלמה תחת השם של AMD, דבר שלא היינו מסוגלים לעשות בעבר, ויש שווקים שלמים שזאת הדרישה שלהם."

 

מה מייחד את הפתרון שלכם?

"בשוק היום נמכרים כ-250 מיליון מחשבים בשנה, רובם המכריע כולל פתרון גרפי משולב על גבי לוח האם. הפתרון שלנו כולל תוספות ואפשרויות שלא קיימות במקומות אחרים. ערכת ה-690G שלנו למשל כוללת כרטיס מסך ברמה של כרטיס Radeon X700, המספק ביצועים שעד לא מזמן היו רק בכרטיסים נפרדים וגם רמה מסויימת של משחקי מחשב (מה שנהוג לכנות בתעשיה כ-Casual Gaming – מ.ש.).

 

"עוד כוללות הערכות שלנו פתרון AVIVO לתצוגת וידאו מעולה ותמיכה בשתי יציאות דיגיטליות (HDMI ו-DVI) במקביל (ולא רק יכולת החלפה ביניהן), וכל זה בתג מחיר התחלתי של 80 דולרים.

 

"שני דברים נוספים שמייחדים את הפתרון שלנו הם התמיכה ב-Vista והשילוב שלנו עם כרטיסי המסך של ATI. ראשית, אנחנו זכאים ל-Vista Premium Logo, וזה כיוון שערכת הדרייברים שלנו פשוט מוכנה ל-Vista ולא גוררת ירידה דרסטית בביצועים כמו אצל המתחרים. בנוסף, שילוב של כרטיס מסך של ATI על גבי לוח שכולל ערכת שבבים משולבת של AMD, מאפשר להנות מכל ארבעת היציאות הדיגיטליות במקביל ולא צריך לבטל את כרטיס המסך שעל לוח האם".

 

ומה צפוי לנו בעתיד בערכות השבבים שלכם?

"מה שקיים בשוק הנפרד היום יחלחל מהר מאוד אל תוך השבבים המשולבים. די שאני אגיד שיראו בעתיד פתרונות DX10 משולבים על הלוח כדי שתבין שמה שיש בכרטיסים הנפרדים יגיע כמה חודשים אחרי זה לערכות המשולבות".

 

מה יש לכם להציע לשוק העליון (מול ערכת ה-680 SLI של NVIDIA למשל)?

"העבודה הצמודה עם מחלקת המעבדים של AMD, והעובדה שאנחנו עובדים על פלטפורמה, נותנת לנו כלים מאוד חזקים. אני יכול רק להגיד ש-AMD תציג ערכת שבבים לשוק הגבוה במקביל ואפילו קצת לפני השקת דור המעבדים הבא של החברה (אשר יושק כנראה לקראת סוף הרבעון השלישי של השנה – מ.ש.)"

 

אתה נשמע בדיוק כמו הקולגות שלך מאינטל ו-NVIDIA. גם הם מדברים על DX10 על לוח האם, גם הם מדברים על ביצועים שמאפשרים משחק על כרטיס משולב – אז מה, כולם עושים אותו דבר?

"שני מוצרים של DX10 אינם זהים. למשל, DX9 – על הנייר גם הפתרון שלנו (ה-AMD 690G – מ.ש.) וגם הפתרון של אינטל (ה-G965 – מ.ש.) תומכים ב-DX9c, אבל אין ספק באיזה משניהם אתה יכול באמת ליהנות".

 

בשלב זה מוביל אותי גרינשטיין לשולחן הכולל שתי מערכות דומות – אחת מבוססת כרטיס משולב של אינטל ואחת מבוססת AMD, המריצות סצנת משחק מתוך Half Life 2.

 

האפקטים של המים והגלים חסרו במערכת של אינטל. יש לציין שהמערכת המבוססת על ערכת השבבים של אינטל קירטעה בהרצת המשחק בעוד המערכת של AMD שמרה על קצב פריימים סביר וטוב (אם כי בסצינות אותון חווינו לא היו פיצוצים רבים, אז לא ניתן לדעת אם גם שם הכל היה נשאר פסטורלי).

 

לקריאת הכתבה המקורית באתר HWzone

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים