שתף קטע נבחר

מתנחלי בית המריבה קיבלו צווי פינוי

המתנחלים שמתגוררים בבית המריבה בחברון קיבלו הודעה שעליהם לפנות את המקום. הם מצידם משוכנעים שאין סיבה לפנותם: "גם בהסכמי אוסלו נקבע שהאזור הזה הוא יהודי". השר ישי ביקר היום בבית וחיזק את הדיירים: "אני מאמין בזכותכם על המקום". צה"ל מונע ממתנחלים נוספים להיכנס לבית

אנשי המנהל האזרחי הגיעו אחר הצהריים (יום ד') לחברון כדי למסור ליושבי "בית המריבה" בעיר צווים בגין שימוש מפריע במקרקעין, המורים להם להתפנות מהמקום. הצווים, בחתימת ראש המינהל האזרחי, תת-אלוף יואב מרדכי, כללו הודעה על כך שבנוכחותם במקום מפרים התושבים את הצו ומתבקשים לחדול מכך. עם זאת יש באפשרותם להגיש השגות על צווי הפינוי תוך 15 ימים.

 

במקביל, הפגישה אמש בין היועץ המשפטי לממשלה לשר הביטחון בנוגע לפינוי בית המריבה בחברון, נתנה את האות לסערה פוליטית חדשה. לאחר שבמהלך היום הביעו חברי ממשלה שונים את דעתם בעניין, הגיע בצהריים השר אלי ישי אל השטח, כדי לעמוד מקרוב על הסוגיה ולחזק את ידי המתנחלים שהשתלטו לפני כשלושה שבועות על הבית. "יש לי תחושה שמדובר בפרופוגנדה", אמר סגן ראש הממשלה ושר התמ"ת לנציגי המשפחות המתגוררות בבית. "בעזרת השם, הדבר יובא לפני ממשלת ישראל. מדובר בקניין יהודי, חוקי על פניו, קביל כדת וכדין. אין עילה משפטית ואין מקום לפינוי גם מבחינה צבאית".

בית במחלוקת
מזוז אישר - פרץ יוציא צו פינוי / חנן גרינברג
שר הביטחון הביע לאחרונה את דעתו כי יש לפנות את עשרות המתנחלים שהשתלטו על בית בחברון וטענו כי הוא בבעלותם. אמש קיים פרץ התייעצות עם היועץ המשפטי לממשלה שנתן את החותמת המשפטית למהלך
לכתבה המלאה

 

פרץ כבר הנחה את המינהל האזרחי להנפיק צווי פינוי למתנחלים שהתיישבו בבית. "אני פועל על פי סמכותי, המוקנית לי כחוק. אין ליצור עימותים מיותרים בנקודות מחלוקת, יש לשמר את הסטטוס קוו", טען. סגנו של פרץ במשרד הביטחון, אפרים סנה, הודיע כי צה"ל אינו מאפשר כניסת מתנחלים נוספים מעבר לאלו שנמצאים בתוך המבנה - כשמונים במספר.

 

השר ישי התקבל על ידי ראשי הוועד היהודי בחברון במאור פנים. יו"ר הוועד, נועם ארנון, ביקש ממנו לחזק את ההיאחזות בבית  על מנת שאפשר יהיה להבטיח את שלומם של תושבי קריית ארבע העושים את דרכם למערת המכפלה. ברוך מרזל אמר: "פה נבחן כוחה של ההתיישבות היהודית. תנו לנו את האפשרות להבטיח את אחיזתנו בעיר הקודש חברון".

 

אחת המתנחלות בבית, בת למשפחת היזמי מחברון, אמרה לשר ישי: "אחרי שנים ארוכות של נסיגה ביכולת שלנו להתיישב ולהפיח את אותה רוח שהייתה פעם, נוצרה כאן הזדמנות יוצאת דופן. שוב אפשר להתיישב ולפתח יישוב יהודי בלב העיר בה קבורים האבות. זאת היא נחלת אבות לכל דבר ועניין. לא רק מבחינת דין תורה - גם במסגרת הסכמי אוסלו עם ערפאת, נקבע שהאזור הזה בו ממוקם הבית הוא אזור יהודי לכל דבר ועניין".

הבית בחברון. צה"ל לא מאפשר כניסת מתנחלים נוספים (צילום: גיל יוחנן)

 

השר ישי אמר לבני המשפחות המתגוררים בחדרים צפופים, המופרדים זה מזה באמצעות שמיכות צמר המכסות על הפתחים: "אני מאמין שיש לכם זכות קניין כאן. הבית, על פי המסמכים שאתם מציגים לי, נרכש כחוק. אביא את הדברים לפני ישיבת הממשלה הקרובה. שוחחתי על העניין עם ראש הממשלה אהוד אולמרט, אצלו הייתי לפני שהגעתי לכאן. הוא אמר לי שהנושא טרם הונח על שולחנו. אבל לא בכדי יצא רוני בר-און בהודעה בה יצא. אני מאמין בזכותכם על המקום", אמר. השר בר-און אמר מוקדם יותר כי השר פרץ אינו מוסמך לקבוע לבדו האם לפנות את הבניין וכי לא קיימת כל עילה נגד הזכות הקניינית של המתנחלים עליו.

 

עם תום שיחה סגורה שערך עם ראשי הוועד היהודי, נסע ישי למערת המכפלה בחברון. במערה שמע מפי נועם ארנון את סיפור גילויה של מערת הקבורה מתחת למבנה מערת המכפלה, המוביל להערכתו לקברי אבות. לאחר מכן קיים תפילת מנחה במערת המכפלה בטרם שב לירושלים.

 

עם שובו עיין השר במסמכים אשר הציגו לו המתנחלים בבית המריבה, אותו הם מכנים בית השלום. בין היתר קיבל לידיו את החלטת ממשלת בגין מפברואר 1980, המאפשרת התנחלות יהודית בחברון בהחלטת ממשלה. ישי הבטיח לתושבי חברון שייצג אותם נאמנה בישיבת הממשלה ביום ראשון.


פורסם לראשונה 11/04/2007 16:49

 

בהכנת הידיעה השתתף חנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המריבה בחברון
צילום: איי אף פי
צילום: גיל יוחנן
ישי. ייצג את המתנחלים בישיבת הממשלה
צילום: גיל יוחנן
מתנחלים ישנים בבית בחברון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים