שתף קטע נבחר

בכירה באו"ם: נחרדתי למראה ההרס בבינת ג'בל

רדיקה קומרסוואמי, האחראית מטעם האו"ם על מצבם של ילדים באזורי מלחמה, טוענת שישראל עברה על החוק הבינלאומי במלחמת לבנון השנייה. קומרסוואמי אמרה במהלך ביקורה בלבנון שישראל "פעלה באופן לא פרופורציונאלי" וכי פעולות צה"ל בבינת ג'בל גבו "מחיר כבד מהילדים"

הילדים הלבנונים סבלו במלחמה. בכירה באו"ם טוענת שישראל עברה על החוק הבינלאומי במהלך מלחמת לבנון השנייה. רדיקה קוּמַרָסוואמי, אחראית מטעם האו"ם על מצבם של ילדים באזורי מלחמה, אמרה הלילה (יום ו') שהיא נחרדה לראות את ההרס שזרע צה"ל, לדבריה, בעיירה בינת ג'בל. הדברים נאמרו במהלך שיחה עם עיתונאים בביירות.

 

קומרסוואמי הוסיפה כי בכוונתה להעלות נושא התנהלותו של צה"ל בזמן המלחמה במהלך ביקורה הצפוי בישראל. "אני חושבת שהמסר שלנו מאוד ברור - יש לכבד את חיי האזרחים", אמרה קומרסוואמי וציינה כי שישראל "פעלה באופן לא פרופורציונאלי" כשהחריבה תשתיות בלבנון.

 

הבכירה סיפרה כי ביקורה האחרון בבינת ג'בל, שבזמן המלחמה זכתה לכינוי "בירת החיזבאללה" עקב הקרבות העזים שהתנהלו במקום, גרם לה לחוש "זעזוע עמוק בשל ההרס הרב שנגרם למקום ושגבה מחיר כבד מהילדים. פעולות רבות שביצעה ישראל במלחמה עומדות בניגוד לחוק הבינלאומי בכל הנוגע לנושאים הומניטריים", אמרה.

 

קומרסוואמי ציינה כי בכוונתה לנצל את ביקורה בישראל כדי לדרוש מממשלת אולמרט שתספק מידע בנוגע למיקום המדויק של פצצות המצרר שהטיל צה"ל בלבנון. "ההערכה היא שיש בידיהם נתונים מפורטים בנוגע ליעדים שהופצצו", הוסיפה.

 

זו אינה הפעם הראשונה שגורמים באו"ם מותחים ביקורת על התנהלות ישראל במלחמה. לאחר תום הקרבות הביע ראש האגף לסיוע הומניטרי באו"ם, יאן אגלנד, ביקורת על התנהלותה של ישראל בימיה האחרונים של הלחימה. "מה שמזעזע אותי הוא שמרבית מפצצות המצרר שנורו לדרום לבנון התפוצצו 72 שעות לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקפה, כשידענו שאנו קרובים לפתרון", אמר אגלנד.

 

גורמים רשמיים בלבנון סיפקו לקומרסוואמי נתונים על ההרס שנגרם למדינה במלחמה. לדבריהם, הנזקים שנגרנו לתשתיות, בתי ספר, גשרים, בתי חולים ולנמל התעופה נאמדים בכ-2.8 מיליארד דולרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
נטרול פצצת מצרר בלבנון. ארכיון
צילום: איי אף פי
צילום: ניב קלדרון
פינוי פצועים בבינת ג'בל. ארכיון
צילום: ניב קלדרון
מומלצים