שתף קטע נבחר

אושרה הפקדת תוכנית המתאר הכוללת למחוז ירושלים

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה את התוכנית שנועדה לתת מענה לתושבי המחוז ב-15 השנים הבאות. על פי התוכנית, יושקע בפיתוח מרכז העיר, יאותרו קרקעות אלטרנטיביות לבנייה במערב העיר, הבנייה ביישובים הכפריים תוגבל ויושקעו כספים בתיירות ובמערכת ההשכלה הגבוהה

המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה הבוקר (ג') את הפקדת תוכנית המתאר הכוללת למחוז ירושלים (הכולל את ירושלים עצמה, בית שמש ואת המועצה האזורית מטה יהודה)

 

המועצה הארצית קבעה בין היתר כי במקום התוכנית לפיתוח מערב ירושלים (תוכנית ספדי), ייקבעו ייעודי קרקע אלטרנטיביים לפיתוח. כמו כן החליטה המועצה שלא לסמן כרגע את כבישי הטבעת המערבית והדרומית ולהמשיך לבחון את נחיצותם והתוויתם במוסדות התכנון, לא לאפשר אכסון תיירותי בפארק המטרופוליני ולייעד את הר איתן לגן לאומי. המועצה הודיעה כי תפעל לפיתוחה של בית שמש כאלטרנטיבת מגורים למודיעין וכי תגביל את הגידול הבלתי מבוקר של אוכלוסיית היישובים הכפריים ובמקביל תשפר את מערך השירותים העירוניים המוצעים לתושביהם.

 

במסגרת התוכנית, יושם דגש על שיפור תדמיתה של ירושלים בעיני הציבור באמצעות יצירת מוקדי צמיחה כלכליים, שידרוג שכונות העיר, חיזוק וביסוס מרכז העיר, מערכת ההשכלה הגבוהה והרחבת ענף התיירות במחוז. עם הפקדתה של התוכנית צפוי מינהל התכנון להציג למועצה הארצית תוכנית מפורטת יותר לגבי הדרכים והכלים לחיזוק ופיתוח המחוז ותוכניות למימוש עתודות הקרקע בעיר.

 

התוכנית היא יוזמה משותפת של משרד הפנים, משרד הבינוי והשיכון ומינהל מקרקעי ישראל ונועדה להבטיח את שגשוג מחוז ירושלים מבחינה כלכלית, חברתית ותרבותית, ואת השמירה על ערכי הטבע הייחודיים של האזור ועל המורשת הבנויה שלו. צפי האוכלוסייה שנקבע לעיר כבסיס לתכנון המקומי והמפורט לשנת 2020 הוא 950 אלף תושבים יהודים וערבים.

 

בתכנון תוכנית המתאר לקחו חלק ישראל קמחי, מוטי קפלן, עדנה לרמן וארי כהן יחד עם יועצים מתחומי הכלכלה המשפט, הדמוגרפיה והאדריכלות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיתוח מערב ירושלים - אלטרנטיבה לספדי
צילום: יוסי קמחי, החברה להגנת הטבע
מומלצים