שתף קטע נבחר

"אדוני השר, איך נסתכל בעיניים לתושבי שדרות?"

שר הביטחון הגיע אמש לחגוג עצמאות עם חיילים במוצב החרמון, ושמע מקצין צעיר אמירה כמעט נבואית. "איך אני יכול להשיר מבט לעבר תושבי שדרות?", אמר לו. "חייבים לפעול". פרץ השיב: המצב מורכב

"אדוני השר, איך אני יכול להשיר מבט לעבר תושבי שדרות? ביטחון התושבים במדינה הזאת הוא לא בידיים שלנו אלא של החמאס. ביום שהם יחליטו לשגר קאסמים לעבר שדרות, הם יעשו את זה. חייבים לפעול". את האמירה הכמעט-נבואית הזו השמיע הלילה (יום ג') קצין מגדוד 51 של גולני באזני שר הביטחון, עמיר פרץ.

 

כתב ynet ליווה את השר במסע אל מוצב החרמון, לשם הגיע פרץ אמש כדי להפתיע את החיילים ולחגוג עמם עצמאות. פרץ היה מלווה באומנים, התחבק עם החיילים, הצטרף אליהם בשירה ושוחח עמם. כשניגש אליו הקצין הצעיר והשמיע באזניו את הדברים, ניסה השר להסביר את מורכבותו של המצב.


פרץ והחיילים. מצב רוח מרומם (צילום: חגי אהרון) 

 

אל הביקור במוצב החרמון צירף שר הביטחון את בני משפחתו ואומנים אחרים. גם שלוש משפחות החיילים שבניהן נחטפו בגזרה לפני כמעט שבע שנים, משפחות אביטן, סוואעד ואברהם, הוזמנו. פרץ עצמו היה במצב רוח מרומם. "אתם אלה שמבטיחים שאזרחי ישראל יוכלו לחגוג", אמר לחיילים החוגגים מגולני, התותחנים ויחידות מיוחדות. "אתם מבטיחים את חוזקה ועוצמתה של המדינה".

 

"אין פתרון אחד"

לאחר שהסתיימה המסיבה התפנה פרץ ללחוץ את ידי החיילים ולהצטלם עימם. הוא לא סירב לבקשתו של אף חייל. בשלב מסוים ניגש לפרץ קצין צעיר מגדוד 51 של גולני, בדרגת סגן, שביקש להחליף עימו מספר מילים. בנוכחות כתב ynet קבל החייל בפני השר על מדיניות ההבלגה של צה"ל ברצועת עזה. "צריכים לפעול שם כדי לשנות את המצב גם אם הדבר יביא לאבדות", אמר.

 

פרץ הסביר לקצין הצעיר כי אין פתרון אחד ומה שעושה ישראל הוא שילוב בין המערכה הצבאית למערכה המדינית. הגולנצ'יק לא ויתר ואמר כי בעבר, כאשר צה"ל פעל בתוך הרצועה, היו פחות נפילות של קאסמים. שר הביטחון הסביר לו כי גם פעולה התקפית שתגבה חלילה אבדות מצה"ל, אין בה ערובה לעצירת ירי הקאסמים באופן מוחלט.

 

מאוחר יותר, בשיחה עם ynet, הסביר פרץ כי ישראל פועלת ברצועה כפי שהיא צריכה לפעול. "אנו עושים את כל מה שצריך, הפעולות כוללות גם דברים חדשים. יש אישור לכוחות לפעול גם מעבר לקו במטרה למנוע מטענים וירי קאסמים. ברגע שיחצה הקו אדום, יהיה אחרת. אני לא מתכוון לומר מה הקו ולתת כלים לצד השני, אך ברור לחלוטין שאנחנו עוקבים אחר ההתעצמות, ההתחמשות והמנהרות. ההתעצמות היא בהחלט דבר מדאיג, אבל צריך לבחון זאת אל מול ההתעצמות שבוצעה קודם להתנתקות מעזה, כאשר כוחותינו היו עדיין שם. כמו כן את המצב לפני ואחרי הפסקת האש".


עם חיים אברהם, אבי החטוף שהוזמן לחגיגה (צילום: חגי אהרון) 

 

לשאלה אם צה"ל ערוך כיום למערכה נוספת, בין אם בגבולה הדרומי של ישראל ובין אם בגבולה הצפוני, השיב פרץ: "הצבא הרבה יותר מוכן וערוך... מחנות האימונים מלאים, ואנו פועלים במקביל להשלמת חוסרים ומלאי. זאת עבודה עצומה. כמו כן יש יותר חופש פעולה באימונים מבעבר, למשל אימונים הכוללים חציית מכשולי מים, הפעלת גשרים, דברים שלא היו בעבר".

 

פרץ היה מוכן להסביר אמש באריכות גם את השיקולים והמורכבות שעליה שוחח עם הקצין הצעיר. פרץ משוכנע כי חייבים להתניע את התהליך המדיני על פי היוזמה הסעודית. "אמרתי את זה כבר לפני שישה חודשים. זה מהלך שיצביע על שינוי". לדבריו, יש להודיע שאנחנו מוכנים להכנס מיד למשא ומתן על הסדר קבע ולהעביר חלק מהשטחים שבשליטה ביטחונית ישראלית, לידי הפלסטינים.

 

בסוגיית החטופים רמז פרץ על אופטימיות זהירה. "בוא נאמר שיש סימנים מהגורמים שעומדים מולנו שהם סימנים משמעותיים, המעידים על כך שהכוונות שלהם יותר רציניות". פרץ התייחס לסוגיית החטופים באופן כללי, הן השניים אשר מצויים בלבנון והן גלעד שליט המוחזק בידי הפלסטינים. כשנשאל אם עד יום העצמאות הבא תהיה סוגיית החטופים מאחורינו השיב: "עד יום העצמאות הבא? אני מקווה שהרבה לפני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המצב מורכב. פרץ
צילום: חגי אהרון
מומלצים